Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кушадасъ

ЦВЕТНИЦА В КУШАДАСЪ- ПОТВЪРДЕНА

Номер на оферта

/

186265

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
• транспорт от Бургас със собствен удобен и комфортен автобус;
• 3 нощувки със закуски и вечери в Хотел Dabaklar**** в центъра на Кушадасъ;
• водач- екскурзовод от туристическата агенция по време на пътуването

Цената не включва:
• гранични и пътни такси - 10лв (задължително доплащане);
• медицинска застраховка за лица до 65г - 3лв;
• входните такси на посещаваните обекти в Троя и Пергамон и беседа с местен екскурзовод – 30 евро;
• екскурзия Ефес и къщата на Дева Мария и Шириндже – 45 евро (с включени транспорт, входни такси, обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български език и обяд);
• екскурзия до Памуккале – 45 евро (включва транспорт, входен билет, местен лицензиран екскурзовод на български език, обяд)

Програма на пътуването

ЦВЕТНИЦА В КУШАДАСЪ ПРОМО ЦЕНА ОТ 129 ЛЕВА
КУШАДАСЪ 5дни, 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери и транспорт
С възможност за тръгване от Варна, Несебър, Слънчев бряг и Бургас

КУШАДАСЪ- ДРЕВНА ТРОЯ-АСОС- БЕРГАМА с възможност за посещение на Памуккале, античния град Ефес, Храма на Артемида, къщата на Дева Мария и Шириндже

хотел Dabaklar 4* или Ada Class

Дата: 07-11.04.2017


1 ден-
Отпътуване от Бургас (бензиностанция ОМВ до хотел Мираж) в 18:00ч -Цена: 129 лева
Отпътуване от Варна (ул. Антим I) – предходният ден в 15:30ч – Цена: 159 лева
по маршрут ГКПП М. Търново ЧанаккалеИзмирКушадасъ.

Преминаване на протока Дарданели с ферибот, който свързва Мраморно и Егейско море. Бреговете му докосват и двата континента – Европа и Азия. Между двата бряга плават фериботи, а заедно с пристанищата в Карибита, Галиполи, Бозджаада и Кючуккую, е марината, където акостират луксозни яхти, преминаващи през протока. Пристигане в гр.Чанаккале, красив град,който е разположен от двете страни на протока. Сутринта посещение нДревна Троя – античния град- станал нарицателно с войната между троянци и ахейци, с Парис и Елена, с Хектор и Андромаха и… с Троянския кон. След това ще посетим Асос (Бехремкале –тур.) – древногръцко селище, основано в 7 в.пр.н.е. от жителите на о. Лесбос. Асос е разположен на западния склон на Ида – планина на боговете. От нея според митологията Зевс е гледал Троянската война. Покровителка на града била Атина и поради това на най-високата част на античния град през 530 г. пр.н.е. бил издигнат храм на богинята воин, за чието великолепие съдим от разпръснатите наоколо колони, капители и фризове, фрагменти от които са изложени в Лувъра и в Бостън. Именно в Асос Аристотел през 348 г. пр.н.е. създал първата си философска школа, преди да отиде в двора на Филип Македонски и да стане ментор на младия Александър Велики.Отпътуване за Бергама (древния Пергамон) – един от най-интересните исторически обекти в Егейския регион Посещение на Асклепиона – древен лечебен център, построен в чест на бога-лечител Асклепий. Вечерта пристигане в курорта Кушадасъ – разположен на брега на Егейско море. Настаняване в хотел Dabaklar 4* Вечеря. Нощувка.

2 ден- Закуска. По желание - допълнителна екскурзия Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод (с доплащане, с включен обяд). Посещение на най-добре запазения античен град Ефес и разглеждане на останките. Тук можете да се възхитите на библиотеката на Целзий, римските бани и амфитеатъра с места за 40 хил. зрители, където и днес се изнасят концерти. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си. След обяд разходка в китното село Шириндже и дегустация на традиционно ароматно плодово вино. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден- Закуска. По желание - еднодневна екскурзия до Памуккале (с доплащане, с включен обяд). Памуккале е природна забележителност в югозападна Турция, в провинцията Денизли. На върхът на Памуккале се намира древния град Йераполис, като и двата са в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Благодарение на тектонични движения в падината на река Мендерес се създават много земетресения. В следствие от тях се получават множество минерални извори. В тези извори се е съдържало голямо количество варовик и така се е образувал Памуккале.Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.

4 ден-Закуска. Освобождаване на стаите и потегляне за България. Преминаване през третия по големина град в ТурцияИзмир, известен в древността с името Смирна, създаден преди около 3500 години. Разположен е в Измирския залив на Егейско море.Тук се намира и второто по големина пристанище, след това в Истанбул. Отпътуване към Айвалък и долината на маслините. Спирка за покупки в магазин КИПА или друг подобен. Свободно време.

БОНУС!! ПОСЕЩЕНИЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ МОЛ В КУШАДАСЪ И МАГАЗИН КИПА

Цената включва:
• транспорт от Бургас със собствен удобен и комфортен автобус;
• 3 нощувки със закуски и вечери в Хотел Dabaklar**** или Ada Clas****в центъра на Кушадасъ;
• водач- екскурзовод от туристическата агенция по време на пътуването


България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)

+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgaria_travel@yahoo.bg

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кушадасъ |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кушадасъ |  Last minute оферти - Турция |  Last minute оферти - Кушадасъ

Избрани оферти