Начало / Екскурзии / Екскурзии - Анкара

Кападокия - Земя на чудесата

Номер на оферта

/

230003

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
- 1 нощувка в Анкара в хотел 3 */ 4 * на база закуска и вечеря;
- 2 нощувки в Кападокия в хотел 3 */4 * на база закуска и вечеря;
- 1 нощувка в Истанбул в хотел 3 * на база закуска;
- Екскурзионна програма в Анкара с местен екскурзовод на български език;
- Екскурзионната програма в Кападокия с местен екскурзовод на български език (входните такси се заплащат допълнително);
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
- БОНУС от Туристическата агенция - посещение на Гигантския аквариум Sea Life (включва транспорт, не включва входна такса);
- Водач от Туристическата агенция по време на пътуването

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!

Цената не включва

- Входни такси за посещаваните обекти в Анкара, Кападокия и Истанбул:
* Музея на Анадолските цивилизации - 35 турски лири;
* крепостта Ючхисар – 9 турски лири;
* скалните църкви на Гьореме – 45 турски лири;
* долината Зелве – 15 турски лири;
* подземния град Каймаклъ - 35 турски лири;
* аквариум Sea Life – 80 турски лири за възрастни; 59 турски лири за деца;
- Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма (менюто включва различни салати и напитки местно производство, без лимит), Кападокия - 25 евро;
- Разходка с балон над Кападокия - около 150-170 евро (разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издига до 800 м и лети на различни височини);
- Посещение на автентично шоу на дервиши – цена 39,20 лв. (20 евро);
- Обзорна обиколка на Истанбул – цена 23,60 лв. (12 евро) при група над 15 човека и 35,40 лв. (18 евро) при група под 15 човека. Цената включва транспорт и екскурзовод, без входни такси;
- Всички услуги, предложени по желание;
- Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2.00 лв./ден;
- Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
- Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Отпътуване от София в 14:30ч. от Централна Автогара, от Шел Пловдив в 16:15ч. по маршрут през Истанбул към Анкара. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане в турската столица Анкара около обяд. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Обзорна обиколка на Анкара – град, разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Разглеждане на мавзолея на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации, Анкарската крепост, Римските терми от времето, когато Анкара е център на римската провинция Галатия (разглеждат се отвън).
Следобед – отпътуване за Кападокия. Кратък престой и възможност за снимки при соленото езеро Тюз Гьол – с дължина 100 км, второто по големина в Турция. Настаняване в хотела. Вечеря.
По желание, възможност за посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма (менюто включва различни салати и напитки местно производство, без лимит).
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
По желание и срещу допълнително заплащане - полет с балон над Кападокия. Мероприятието се провежда рано сутринта около 05.30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат.
Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия – музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували истински природни шедьоври.
Кападокия е споменавана още в Библията. Ранните християни са се заселили в тук, за да изповядват религията си спокойно. Посещение на гигантските конуси и комини в местността Юргюп в Кападокия. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били жилища на древните жители на Кападокия. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Продължаваме вълнуващото си пътуване из Кападокия с посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството.
Следващата ни спирка в Кападокия е местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стълпник.
Посещение на градчето Аванос – древната Ванеса е поредното място в Кападокия, което ще Ви спре дъха с невероятната гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, при което се използва пръст от наносите на реката, и е част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Посещение на открития музей Гьореме – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от IX до XI век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, византийски икони и фрески. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Следващата ни спирка е крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия. Намира се на най-високия връх в региона и предлага великолепна гледка над Кападокия. Връщане в хотела около 18:00 ч. Вечеря.
Програма по желание – за сбогуване с Кападокия: 20:00 ч. - посещение на автентично шоу на дервиши. Богата програма, изпълнена с оригиналните танци на последователите на Мевляна. Последна нощувка в Кападокия.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Кратка спирка с възможност за снимки при природния феномен “Трите грации” – символите на Кападокия. Преди да напуснем окончателно Кападокия, ще посетим подземния град Каймаклъ – древния град Енегул, с изградена инфраструктура под земята – над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения. Отпътуване за Истанбул по обяд. Настаняване в хотел в Истанбул късно вечерта. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Напускане на хотела. Туристическа програма по желание: обзорна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод. Пешеходна обиколка на площад "Султан Ахмед" - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. За Синята джамия, Топкапъ сарай, църквата “Света София” и Долмабахче сарай се дава информация, без да се посещават. Отправяме се по въжения мост над Босфора към азиатската част на града за да посетим местността Чамлъджа, където ще имате на разположение около 30 мин. за по едно турско кафе или страхотни селфита на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. Похвалете се на всички - вие сте на екскурзия в Истанбул!
Продължаваме с БОНУС от туристическата агенция - посещение на гигантския аквариум Sea Life – най-големият в Европа. Ще имате възможност да се разходите между над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и 5 тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270? панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркет REAL и IKEA.
Отпътуване за България.



=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Анкара |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Анкара |  Ранни записвания 2024 - Турция |  Ранни записвания 2024 - Анкара

Избрани оферти