Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

Екскурзия до БРАЗИЛИЯ и АРЖЕНТИНА - ПОСЛЕДНИ МЕСТА!

Номер на оферта

/

228618

Дати & цени

27 април 2024 г. - Цена от 6650 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Мюнхен – Рио де Жанейро и Буенос Айрес – Франкфурт – София с Lufthansa с включен 1 брой чекиран багаж и летищни такси;
• Самолетни билети Рио де Жанейро – Игуасу – Буенос Айрес с включен 1 брой чекиран багаж и летищни такси;
• 9 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* и 5*;
• 1 вечеря с напитки и Танго Шоу в клуб La Ventana в Буенос Айрес;
• 1 обяд в местен ресторант в Рио де Жанейро;
• Всички трансфери и турове с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензирани местни екскурзоводи във всеки град;
• Професионален водач с многогодишен опит в тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ. д.

Цената не включва

• Вечеря в чураскария и посещение на един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium: 110 щ. д. при мин. 10 туристи;
• Екскурзия до Нитерой с включен обяд: 125 щ. д. при мин. 10 туристи;
• Вечеря с фолклорно шоу в Рафаин Катаратас в Игуасу: 95 щ. д. при мин. 10 туристи;
• Макуко Сафари с лодка в Игуасу: 115 щ. д. при мин. 10 туристи;
• Екскурзия до Сан Исидро, Тигре и Делта с обяд: 95 щ. д. при мин. 10 туристи;
• Екскурзия до ранчото Санта Сузана с обяд: 175 щ. д. при мин. 10 туристи;
• Екскурзия с ферибот до Колония де Сакраменто с обяд: 195 щ. д. при мин. 10 туристи;
• Целодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с обяд: 395 щ. д. при мин. 10 туристи;
• Доплащане за единична стая: 1180 лв.
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на турист на ден).

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Водач от България с многогодишен опит в Бразилия и Аржентина, познаващ в детайли културата и особеностите на страните;
• Специално подбрани хотели 4* и 5* с отлични отзиви;
Посещение на Санта Тереза и разглеждане на цветния квартал с емблематичния трамвай, който ще ни качи на Акведукта на Лапа;
• Посещение на водопадите Игуасу и среща с великолепните тукани в Птичия Парк;
• Включено Шоу с вечеря в престижния танго клуб La Ventana.

12 дни/ 9 нощувки
Дати: 27.04 - 08.05.2024 - Потвърдена!
Цена на човек в двойна стая при група от мин. 12 туристи - 6 650 лева

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /27.04.2024, събота/ СофияФранкфурт
Излитане от летище София в 13:55 ч. за Франкфурт. Кацане във Франкфурт в 15:25 ч. Продължение за Рио де Жанейро в 22:15 ч. Продължителност на дългия полет 12 часа и 25 минути.

Ден 2 /28.04.2024, неделя/ ФранкфуртРио де Жанейро
Кацане в Рио де Жанейро в 05:35 ч. Посрещане, трансфер до хотел Novotel Leme 4*. Време за освежаване и оставяне на багажа на рецепцията. Свободно време за самостоятелна разходка и почивка на плажовете Ипанема и Копакабана. Нощувка.

Ден 3 /29.04.2024, понеделник/ Рио де Жанейро
Закуска в хотела. Целодневна екскурзия, разкриваща историята и съвремието на „Града на чудесата“. Денят ни започва с изкачване до 705 м на най-известната планина в Рио де Жанейро – Корковадо с емблематичната статуя на Иисус Христос Изкупителя, която от октомври 1931 г., с разперени ръце посреща и благославя хората в многомилионния град. Изкачването с влакчето ще ни покаже смайващи гледки към красивото Атлантическо крайбрежие, гъстата тропична гора, гранитното сърце на планината и многобройните квартали наоколо. Ще имате време да си направите незабравими снимки, да влезете в параклисчето, изградено в основата на статуята, както и да си купите нещо за спомен от многобройните сувенири, изкушаващи посетителите.
Включен обяд в местен ресторант. Продължаваме обиколката с разглеждане на историческата част на града с модерната Катедрала, известното Кафене Коломбо, Кралската библиотека за Португалска литература, Площад XV, Двореца Тирадентес (отвън), сградата на бившия Кралски дворец, Арката Телес, Старата Катедрала, Музеят на Бъдещето (отвън), Стенописите на Кобра и др. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 /30.04.2024, вторник/ Рио де Жанейро
Закуска. Изкачване с лифт до върха на природния феномен Захарната глава – поредното насищане на сетивата с незабравими гледки.
Следобеда ще посетим цветния квартал Санта Тереза с емблематичния трамвай, който ще ни качи на Акведукта на Лапа. По улиците на Санта Тереза и малкото площадче Ларго до Гимараеш времето бавно тече… Санта Тереза е артистичното сърце на Рио и очарова посетителите със своите стръмни калдъръмени улички, весели графити, оживени ресторанти, улични барове, занаятчийски магазинчета, студия, галерии на художници и огромни колониални имения, строени през 18 и 19 в. за заможните бразилски фамилии. Кварталът е разположен върху хълм с централно местоположение, с благоприятен климат и приятен бриз, който разхлажда горещите летни дни. На върха на този хълм са две от забележителностите в Санта Тереза: Паркът на Руините с фантастична гледка на 360о и Чакара до Сеу – Музеят на Кастро Мая, потънал в зеленината на поддържаната тропична градина. За последно този ден си оставяме за разглеждане емблематичните Стълби на Селарон с многобройните цветни мозайки. Връщане в хотела.
Вечерта по желание организирано посещение на един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium, където ще се насладите на еклектичната атмосфера, ще пиете кайпириня и ще може да потанцувате под горещите латино ритми. Нощувка.

Ден 5 /01.05.2024, сряда/ Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходки из прекрасния град.
По желание – посещение на съседния град Нитерой, откъдето ще се насладите на фантастичните гледки към планинските върхове на Рио.
Ще разгледаме Музея на съвременното изкуство. Футуристичната сграда е завършена през 1996 г. и често я наричат „космическо творение“ и „летяща чиния“. Едни от най-ценните и незабравими „експонати“ вътре са отраженията на Захарната глава и на Корковадо в стъклената фасада. Крепостта Санта Круз ще ни разкрие своите тайни и допълнително ще ни омагьоса с невероятните гледки към Рио. Включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела.
Свободно време за вечерна разходка по Копакабана за последен коктейл „кайпириня“ на брега на океана. Нощувка.

Ден 6 /02.05.2024, четвъртък/ Рио де Жайнеро – Игуасу
Закуска. Трансфер до летище и полет до Игуасу в 11:10 ч. Кацане на летище Игуасу в 13:20 ч. Посрещане, трансфер и настаняване Eco Cataratas Resort 4*.
Следобедът ни е посветен на разглеждане на природния феномен водопадите Игуасу. Следва посещение на Птичия парк на Игуасу, който отблизо ще Ви покаже голяма част от екзотичните птици в света и най-вече туканите и пъстрите папагали ара.
Продължаваме с разглеждане на водопадната редица от бразилска страна. По желание за най-големите авантюристи се предлага на място Макуко Сафари с лодка – едно преживяване с много адреналин, което буквално ще Ви вкара под струите на водопадите.
Вечерта по желание вечеря и фолклорно шоу с участници от цяла Латинска Америка в ресторант Рафаин Катаратас. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 7 /03.05.2024, петък/ Игуасу
Закуска и напускане на хотела. Денят ни започва с посещение на Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай и продължаваме към аржентинската страна на водопадите Игуасу. Точно през средата на река Игуасу минава държавната граница между Аржентина и Бразилия и този ден ще посетим каскадата Дяволското гърло, за да се любуваме на приказния водопад от горна страна.
Трансфер и настаняване в хотел Village Cataratas 4* от аржентинска страна.

Ден 8 /04.05.2024, събота/ Игуасу – Буенос Айрес
Закуска. Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес в 10:15 ч. Кацане в Буенос Айрес в 12:10 ч.
Този ден ще посветим на опознаване на великолепния Буенос Айрес – започваме с пешеходна разходка в цветния квартал Ла Бока, родното място на тангото и фото стоп пред стадиона Ла Бонбониера на Бока Хуниорс, един от двата най-важни стадиони в Буенос Айрес, чийто възпитаник е и Марадона. Продължаваме към Пуерто Мадеро, старото пристанище, днес превърнало се в най-скъпия квартал на града с отлични ресторанти и гледка към канала.
Ще спрем на площад Пласа де Майо с прочутата Каса Росада и сградите на Катедралата, Кметството и Националната банка. Ще видим и красивия площад Конгресос, където се намира Парламентът на Аржентина. Оттук се отправяме по Северния диагонал към най-широкият в света булевард „Девети юли“. Следват елегантните квартали Реколета и Палермо, ще спрем за снимки при паметника на Сан Мартин и при Ла Флор – съвременна метална инсталация, наподобяваща цвете, което отваря и затваря листата си, обърнато към слънчевата светлина.
Настаняване в хотел 725 Continental 5*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 9 /05.05.2024, неделя/ Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Буенос Айрес. Ние препоръчваме да влезете в някое от очарователните кафенета като историческото Тортони; да чуете уличните изпълнители по търговската улица „Флорида”; да разгледате великолепните имения около площад „Сан Мартин”; да посетите един от многото музеи за изкуство и да пробвате местната кухня в някой от ресторантите на Пуерто Мадеро. Тук ви очакват футуристичния „Мост на жената”, сътворен от именития испанец Калатрава и фрегатата „Сармиенто”, известна със своите десетки околосветски пътешествия и превърната в музей. Може да се разходите и в романтичната Розова градина и близките Японска и Ботаническа градини.
По желание, може да посетите близките градчета Сан Исидро и Тигре, преминавайки през едни от най-елитните жилищни квартали на федералната столица. На малкото речно пристанище в Тигре ще се качим на малко корабче, което за около час ще ни разходи из потъналите в зеленина красиви ръкави на делтата, образувана от река Парана при вливането й в естуара Рио де ла Плата. Ще обикаляме из речните канали между острови с красиви вили и зелени градини. Включен обяд в местен ресторант и връщане в Буенос Айрес. По пътя за хотела ще спрем за снимки в прочутата книжарница Ел Атенео, номинирана през 2008 г. от британската медия „Гардиан“ за най-красивата в света. Тя елегантно се помещава в сградата на бившия театър Гран Сплендид, запазвайки оригиналната фасада, фрески и архитектура.
Ако желаете да се потопите в автентичния начин на живот на гаучосите, аржентинските каубои, може да изберете посещение на ранчото Санта Сузана. Ранчото се намира в близост до селото Лас Кардалес в пампата, на час път от сърцето на Буенос Айрес. В последните 25 години ранчото се е посветило на селски туризъм и е идеално място да прекарате един ден извън пределите на столицата, сред природа, коне и вкусната аржентинска кухня.
Вечерта посещение на фантастично танго шоу в клуб La Ventana – задължително мероприятие, което ще ви разкрие тайната на виртуозното танго. Включени са вечеря, напитки и трансфери. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 10 /06.05.2024, понеделник/ Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Буенос Айрес.
По желание, еднодневна екскурзия с ферибот до столицата на Уругвай Монтевидео или екскурзия с ферибот до Колония де Сакраменто, част от културното наследство ЮНЕСКО. Доминиран от своите големи съседи Бразилия и Аржентина, Уругвай е сравнително малко посещавана от туристите страна, но пък си заслужава да се докоснете и до него в това свое пътешествие. Така в платното на спомените си ще добавите още един щрих от цветната палитра на Латинска Америка.

Ден 11 /07.05.2024, вторник/ Буенос АйресФранкфурт
Закуска. Трансфер до международното летище за полет в 16:45ч. за Франкфурт. Нощувка в самолета.

Ден 12 /08.05.2024, сряда/ ФранкфуртСофия
Кацане в 11:00 ч. на летището във Франкфурт. Продължение за София в 19:30 ч. Кацане в София в 22:40 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 12 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 3000 лева на човек;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 60 дни преди отпътуване;
• Срок за записване и оформяне на групата: 01.03.2024;
• От 21.05.2023 отпадат всички Ковид 19 изисквания за влизане в Бразилия и Аржентина;
• Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,79 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
• Цените са базирани на бразилски и аржентински данъци към 20.07.2023 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
• Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,79 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
• Цените са базирани на бразилски и аржентински данъци към 20.07.2023 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Екзотична почивка 2024 - Бразилия |  Екзотична почивка 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти