Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

Карнавалът на Венеция - Парад на маските

Номер на оферта

/

186560

Дати & цени

Цената включва

- Една нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб
- Две нощувки/закуски Хотел 3* в Лидо ди Йезоло;
- Транспорт с луксозен туристически автобус;
- Тур. програма в Загреб, Венеция, Верона и Падуа;
- Медицинска застраховка с лимит 2000 €;

Цената не включва

- Туристическа такса за хотели в Италия - 4 € (задължително се заплаща);
- Вечеря в типичен италиaнски ресторант - 20 €;
- корабчето до и от Венеция - 20 €;
- Слушалки за обиколка Венеция - 2 €;
- Таксите за музеите - около 20 €;

Програма на пътуването

1 ден
07 ч. тръгване от София. Транзитно преминаване през Белград за Загреб. Късно вечерта пристигане в Загреб - столицата на Хърватия. Нощувка в хотел***.

2 ден
Закуска. Туристическа програма в Загреб - от Площад Бан Йосип Йелачич, средновековния Градец с Парламента и църквата Св.Марк, Катедралата на Каптол и колоритния пазар Долац. Отпътуване за Италия през Словения. Около 17 ч. пристигане в красивия адриатичеки курорт Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел***. Вечерта разходка в курорта изветен с живописните си крайбрежни улички, комфортните хотели, множество магазини, ресторанти. Свободно време. По желание* Романтична Вечеря в италиaнски ресторант с напитки и музика. Нощувка.

3 ден
Закуска. Отпътуване за Верона - градът на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на площад Бра, амфитеатъра Арена ди Верона, паметника на Виктор Емануил II, ренесансовия площад Ербе с фонтана “Мадона ди Верона” и кулата Ламберти, къщата на Жулиета, паметника на Данте и гробницата на фамилия ла Скала. Свободно време по търговката улица Мазини. След обяд туристическа програма в Падуа с разглеждане на площада Прато дела Вале, катедралата Св.Антоний, Паметника на Донатело и катедралата Св. Джустина. Връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден
Закуска. 09:00 отпътуване с корабче от Пунта Сабиони за Карнавална Венеция. Туристическата ни програма започва от сърцето на карнавала площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко - покровител на града и още много реликви; през великолепния Дворец на Дожите/отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула. Разходката продължава по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета, до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време за обяд. 12:30 ч. участие в Парада на маските на Площад ”Сан Марко” и 14:30 ч. започва Номинацията за Най-добра маска на площада. По желание. Участие във фиестата и шествията на Карнавала по живописните площади на Венеция: камерна музика, спектакли на клоуни, боди-арт, Разходка с гондола и др. Свободно време. 17 ч. Отпътуване за България. Нощен преход.

5 ден
Около 15 ч. пристигане в София.

Допълнителна информация

Цена за възрастен в двойна стая: 355 лева
Цена за дете до 12 год. с 2-ма възрастни - 310 лева
Допащане за единична стая - 80 лева

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Карнавали 2023 - Италия |  Карнавали 2023 - Венеция

Избрани оферти