Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тбилиси

Кавказ, Азербaйджан, Грузия и Армения - ранни записвания до 30.04

Номер на оферта

/

222994

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Самолетен билет с включени летищни такси София-Баку-София;
15 дни/ 14 нощувки/ 13 закуски/ 13 обяди/ 14 вечери;
Водач/преводач на български език;
Местни екскурзоводи на руски;
Ще видите: Баку; Гобустан; Шамаха; Лахич; Шеки; Сигнахи; Бодбе; Тбилиси; Мцхета; Ананури; Казбеги; Гудаури; Гори; Уплисцихе; Кутаиси; Цинандали; Телави; Алаверди; Дилижан; Севан; Ечмиадзин; Ереван; Хор Вирап; Алаверди; Ганджа;
Круиз по езерото Саван;
Круиз по Бакинския залив;
Дегустация на бренди в Ереван;
Дегустации на вино;
2 фолклорни вечери;
Медицинска застраховка с ЗК „Евроинс“ покритие 10 000 евро, опция А;

Цената не включва

Цената не включва:
Такса обработка на документи за виза – 40 лева
виза за Азербейджан;
бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 100 лева ( заплащат се в България);
разходи от личен характер;
всичко неупоменато в цената включва;
застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни

Програма на пътуването

============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


============================================================

Промо цени при резервации до 30.04.2018г.

1-ви ден : София- Баку ( вечеря)
Отпътуване от летище София. Пристигане на летище Баку. Посрещане от местен екскурзовод и отпътуване към храма на огнепоклонниците Атежгах – древна култова сграда, построена на място, където блика природен газ. Този храм е част от зороастрийските хроники и символизира култа към Вечния Огън. В бившите килии, където поклониците от цял свят са отсядали, сега се помещава музей с уникална експозиция. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден : Гобустан – Баку ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Гобустан. Гобустан е исторически и архитектурен резерват под открито небе с уникални пещерни рисунки, датиращи от епохата на неолита. В него има над 6 хил. петроглифа на възраст над 12 хил. години. Тези рисунки отразяват живота на хората от каменната епоха – лов, забавления, танци под звуците на „Гавалдаш“ ( скала издаваща дълбок резониращ звук). Благодарение на високите скали там се образуват множество пещери, които са служили за убежище на древните хора и са им помагали да оцелеят при тежки природни условия. Преди обиколката на Гобустан ще посетим новоизградения високо-технологичен музей със същото название. Обяд в рибен ресторант. Продължаваме с панорамна обиколка на града. Ще се полюбуваме от панорамната площадка на разположението на Баку. Градът има формата на амфитеатър, спускайки се надолу по хълма към Kаспийско море. Нашата екскурзия продължава по централната част на Баку, като ни показва най-забележителните исторически и архитектурни обекти както и любимото място за разходка на местните жители и гостите на града – Баку булевард. Следва круиз по Бакинския залив. Продължаваме с разходка из „Стария“ град, известен с множеството исторически и архитектурни паметници – дворeца на Ширван Шах, символа на Баку – Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай...
Продължаваме към Янардаг. В близост до малкото селище на полуостров Абшерон се намира хълмът Янардаг. На езика на азерите това означава „Горяща планина“. В Абшерон е имало множество места, където е бликал природен газ, но след започването на масовия добив на петрол и газ, тези залежи постепенно изчезват. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден : Баку- Шамаха – Лахич – Шеки ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Шамаха. По пътя посещение на мавзолея Дири Баба в Мараза и Йеди Гумбаз в Шамаха. Ще минем през прохода Муганли, откъдето се откриват великолепни гледки към планините. Продължаваме нашия път към селището Лахич. По-голямата част от местното население се занимава със занаятчийство, медникарство и килимарство. В средата на 19 век е имало над 200 работилници. Още преди векове местните изделия са се продавали на пазарите в Багдад, Шираз и Средния Изток. Ще посетим една от работилниците, за да добием представа как се изработват творбите на занаятчиите. Продължаваме към Шеки – една от забележителностите на Азербейджан. Градът е представлявал важен център на транс-кавказките търговски пътища и е бил независим хаганат до 1820 година. Великолепният хански дворец от 1762 г., построен без нито един гвоздей, е богато декориран отвън. В градчето има множество стари кервансараи и джамии. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден : Шеки – Лагодехи ( граница) – Сигнахи – Бодбе – Тбилиси ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Нашето запознанаство с Шеки продължава с посещение на албанската църква, намираща се в селището Киш. Както разказва легендата това е не само първата построена християнска постройка в Кавказка Албания, но и в цялото Транскавказие. Продължаваме към Лагодехи на грузинската граница. Посрещане от нашия грузински екскурзовод. Продължаваме към Сигнахи – града на любовта. Обяд и разходка из този красив град. Ще посетим крепостната стена, гледаща към долината Алазани. Продължаваме към манастира Бодбе – място за поклонение на Света Нино – както разказва легендата това е светицата, която покръства грузинците. Привечер се отправяме към Тбилиси. Вечеря в ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

5-ти ден : Тбилиси ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности. Обиколката включва следните обекти - църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век, серните бани, водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии. Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Екскурзия до езерото на костенурката. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден : ТбилисиМцхета – Ананури – Казбеги – Гудаури ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Мцхета (UNESCO), древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Следва посещение на Джвари – манастир от 6-ти век. Обяд в Пасанаури. Продължаваме на север към планинския регион Казбеги, попътно разглеждаме замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще наблюдаваме един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги ( 5047 метра). Отпътуване за Гудаури. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден : Гудаури – Гори – Уплисцихе – Кутаиси ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин. Обяд в ресторант в Гори. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия, изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр. Хр. до Късно Средновековие. Продължаваме към Кутаиси, столица на древното кралство Колхида. Археологическите разкопки свидетелстват, че градът е бил столица на колхида през 2-ро хилядолетие пр. Хр. Аполоний Родоски пише за Язон, аргонавтите и Златното руно. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден : КутаисиТбилиси ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Ще посетим манастирите Баграти и Джелати (обекти на UNESCO, датиращи от 12-ти век). Отправяме се обратно към Тбилиси. Обяд. Посещение на Катедралата Светитцховели (Животворящия стълб). Вечеря. Нощувка.

9-ти ден : Тбилиси – Цинандали – Телави – Алаверди – Тбилиси ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Днес се отправяме към Кахетия, източната част на Грузия и център на грузинското винопроизводство. Посещение на Цинандали и на музея на княз Александър Шавшавадзе с красива градина и винарска изба. Дегустация. Александър Шавшавадзе наследява селото от баща си княз Гарсеван. Запознат с европейските методи на винопроизводство, Шавшавадзе изгражда най-старата и най-просторна винарна, където съчетава европейските и столетните грузински традиции във винопроизводството. Там се произвежда високо цененото бяло сухо вино Цинандали. Посещение на Телави и обяд. Разглеждане на манастрира Алаверди. Вечеря. Нощувка.

10-ти ден : Тбилиси – Садахло (граница) – Дилижан – Севан (круиз по езерото Севан + манастира Севананг) ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Садахло (граница). Посещение на Дилижан. Обяд в местна къща. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отпътуваме към езерото Севан, едно от най-големите високопланински езера. Следва круиз по езерото Севан. Ще посетим манастира Севананг, датиращ от около 10-ти век. Вечеря. Нощувка.

11-ти ден : Севан – Ечмиадзин – Ереван ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Започваме нашата обиколка със столетните паметници Ечмиадзин и Звартноц (UNESCO). Звартноц е построен през 7-ми век. Ечмиадзин е духовния център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Ще посетим музея в Ечмиадзин, където има част от Ноевия ковчег. Обяд. Завръщане в Ереван. Вечеря. Нощувка.

12-ти ден : Ереван ( дегустация на бренди) – Хор Вирап ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Започваме обиколката на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще посетим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим музея на ръкописите, наричан Матенадаран. Ще посетим Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк. Обяд. Продължаваме до манастира Хор Вирап (4-18 век). Този манастир е широко известен заради своята история. От там ще се любуваме на свещената планина Арарат – безсмъртния символ на Армения. Завръщане в Ереван и вечеря в типичен ресторант. Нощувка.

13 –ти ден : Ереван – Алаверди – Тбилиси ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Днес ни предстои да се запознаем с шедьоврите на арменската архитектура от 10-14 век в Алаверди - манастирите Санахин и Хагпат (UNESCO). Преминаване на границата при Садахло. Пристигане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

14-ти ден : Тбилиси – Червения Мост – Ганджа – Баку ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отправяме се към границата в района на Червен мост. Отпътуване за Ганджа. Посещение на архитектурния комплекс Шейх Бахуадин. Този паметник от 17 век включва джамията Шахибас, кервансараи и средновековни бани (UNESCO). Ще може да видим най-странната къща в Ганджа, която е украсена с около 50 000 стъклени бутилки и камъни, от различни части на бившия СССР. Обяд в Ганджа. Отпътуване за Баку. Вечеря. Нощувка.

15-ти ден : Баку – София.
Ранен трансфер до летище Баку за полет до София.

============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


============================================================

Тагове

Оферти - Грузия |  Оферти - Тбилиси |  Екскурзии - Грузия |  Екскурзии - Тбилиси |  Лято в чужбина - Грузия |  Лято в чужбина - Тбилиси

Избрани оферти