Начало / Екскурзии / Екскурзии - Найроби

Кенийски хоризонти - сафари в Кения

Номер на оферта

/

190998

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
• Посрещане на летището, асистанс, тансфер летище-хотел-летище в Найроби и съдействие при настаняване;
• 1 нощувка на база нощувка и закуска в хотел в Найроби;
• 6 нощувки на база пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) в лоджии в националните паркове по програмата;
• Сафари с професионални англоговорящи шофьори-водачи съгласно програмата и по 1/2 л. вода на човек на ден по време на сафарито;
• Входни такси за националните паркове и резервати държавни данъци и такси;
• Членство в Flying Doctor’s Society of Africa – подарък от „Полония БГ” (за повече подробности погледнете по-долу)

Цената не включва

Цената не включва:
• Международни и вътрешни полети. ПОЛОНИЯ БГ ще ви предостави възможност за избор на най-удачната резервация за самолетни билети.
• Други хранения, освен описаните в програмата
• Други услуги, освен описаните в програмата
• Пране, телефон и други разходи от личен характер
• Бакшиши, застраховки
• Виза за Кения

Програма на пътуването

Кенийски хоризонти

Сафари в Кения


Гарантирани групови турове при мин. 2 участника с присъединяване към сборни групи!

Дни на отпътуване: всеки понеделник

8 дни/7 нощувки


Кенийски хоризонти е едно от най-популярните сафарита в Кения, предоставящо настаняване в стилни ложи, а водачите са едни от на-големите познавачи на дивата природа. Ще имате възможност да преминете през земите на легендарните войно самбуру, през блестящите розови води на езерото Накуру до обширните открити равнини на Масай Мара. Това е едно вълнуващо сафари, от което ще остави незабравими впечатления за цял живот.




Ден 1 Найроби
Пристигане в Найроби. Посрещане и трансфер до хотел Safari Park Hotel. Следобед свободно време.
Нощувка в хотел Intercontinental Nairobi, на база нощувка/закуска (ВВ).


Ден 2 Найроби – Национален резерват Самбуру
Напускате Найроби след ранна закуска за Самбуру. Отправяйки се на север, ще премине близо до Тика, като по пътя ще станете свидетели на някои спиращи дъха гледки - буйни планински потоци и полета с чай и кафе. След град Нанюки, ще продължите на север, достигайки пост, известен като Isiolo, последната важна спирка от пътуването в северната гранична област. Оттук сте съвсем близо до Самбуру. Пристигане в лоджата за обяд, след което ще направите и първото си сафари сред дивата природа. Ще се върнете в лоджата на залез слънце.
Нощувка в Samburu Lodge на база пълен пансион (FB).

Samburu Lodge - Национален резерват Самбуру
Samburu Lodge е разположена сред приказен пейзаж на фона на назъбените планини и обширни полета, дом на много диви животни, уникални за региона. Пейзажът, дивата природа и растителност са много различни и буйни, съвсем различни, в сравнение с другите национални паркове. Тук ще намерите обрасла с храсти савана, открити равнини и обширни хоризонти, където може да се потопите в романтиката на този район. Лоджата е разположена на брега на река Uaso Nyiro и предлага настаняване в разнообразни колиби, бунгала и стаи покрай брега на реката. Мястото за хранене е отворено към реката. Популярните Крокодилски бар е разположен над самата река и има наблюдателен пункт за крокодили. Ще останете и впечатлени от разнообразието на птици в региона. По време на горещите дни ще можете просто да се отпуснете на шезлонг около басейна, а след залез слънце ще можете да наблюдавате и танците на местните войни-самбуру.

Ден 3 Национален резерват Самбуру
Ранно сутрешно сафари и връщане в лоджата за закуска. След това ще имате възможност да се отпуснете покрай басейна или на терасата, наслаждавайки се на невероятната гледка към реката. Следобед ще имате още едно сафари, като ще се върнете в лоджата на залез слънце.
Нощувка в Samburu Lodge на база пълен пансион (FB).

Ден 4 Национален резерват Самбуру - Абердарес
След закуска ще поемете на юг, навлизайки в горите на планинската верига Абердаре, пристигайки в Оутспан за обяд, и изходен пункт откъдето следобед ще поемете за лоджата Treetops. Това е една от най-известните лоджи в Кения. До лоджата има малко езерце, което привлича всички диви животни по всяко време на деня. Срещу езерото има платформа за наблюдение.
Нощувка в Treetops на база пълен пансион (FB) (Банята и тоалетните са общи за лоджата)

Treetops - Aberdares
Treetops е класическа дървена лоджа, с богата история. Тя е притегателно място за различни животински видове - носорог, слон, бивол, лъв, различни антилопи и много други видове. Гостите обикновено отпътуват от базовата станция след обяд, поемайки по дългия 10 мили път до лоджата. Пристигайки ще бъдете инструтирани от рейнджър относно общите правила и поведение, необходими за безопасността. Лоджата се издига на колове над земята и има изглед към езерото. Тя има четири основни платформи за наблюдение и една на покрива. Настаняването и удобствата са базови, като се набляга изключително на наблюдението над дивата природа. Разположена на 1900 м. над морското равнище, тук е хладно през нощта по всяко време на годината, особено от юни до септември. През тези месеци, ще трябва да имате пуловери и шапки. Спалните са малки, чисти и уютни, като каюти на борда на кораб. Вечерята се сервира в трапезарията, като атмосферата е интимна, спокойна и много приятелска.

Ден 5 Абердарес – Езерото Накуру
Рано сутринта ще се отправите на северозапад достигайки Няхуруху, познат като Водопада на Томсън, висок 70 м. След това ще поемете на юг към грандиозното езеро Накуру. Езерото често е оцветено в розово от хиляди красиви птици фламинго, които го обитават. Ще пристигнете в лоджата за обяд. Следобед ще направите сафари и по залез слънце ще се завърнете в лоджата.
Нощувка в Лейк Накуру Лодж (Lake Nakuru Lodge) на база пълен пансион (FB).

Лейк Накуру Лодж (Lake Nakuru Lodge)
Лейк Накуру Лодж е разположена в сърцето на един от най-гъсто населените Национални Паркове във влажните зони на Кения (Рамсар). Паркът Рамсар се намира само на два часа спокойно шофиране от Найроби, през красиви гористи хълмове и покрай многобройни езера. В покрайнините на шумния и оживен пазарен град Накуру се намира един наистина забележителен национален парк, който е придобил световна слава. Бели и черни хипопотами „наемат” този 188 кв.км изцяло ограден парк – и са внимателно опазвани като видове и популации. Сега популацията им наброява 50 и продължава да се увеличава. Друга рядка забележителност са жирафите Ротшилд, а в парка се намират и значително количество бизони, леопарди, зебри, антилопи и лъвове. Хижата Lake Nakuru Lodge се намира с югоизточната екологична ниша на парка, откъдето се открива внушителна панорама на езерото и многобройното фламинго, с което езерото е известно. Сочни зелени градини обграждат хижата и виличките наоколо. Хотелът предлага добър избор от допълнителни услуги и вечерни забавления.

Ден 6 Езерото Накуру - Национален резерват Масай Мара
След ранна закуска ще се отправите към Нарок, преминавайки по пътя покрай скалите Мау, с кратка почивка, след което ще продължите към Мара, пристигайки в лоджата за обяд. След обяда и кратка почивка – следобедно сафари и връщане в хотела по залез.
Нощувка в Кийкорок Лодж (Keekorok Lodge) на база пълен пансион (FB).

Кийкорок Лодж (Keekorok Lodge)
Ловна хижа Кийкорок отваря през 1965 и се намира в южния край на Национален резерват Масай Мара, приблизително на 280 километра от Найроби. Разположена е на пътя на годишната миграция и е първата хижа, построена в Мара. В разгара на миграцията, Кийкорок е заобиколен от огромна маса животни и няма никаква нужда да се ходи на сафари, за да бъдат наблюдавани. Чарът на Кийкорок се крие в щедрото използване на местни строителни материали: варовик, кедрово дърво и други материали,типични за мястото са използвани за оформянето на стаите и общите части.
От лоджа тръгва 300 метрова стръмна пътека, която криволияи през малка горичка по протежение на брега на реката и свършва до малък бар. Барът е надвесен над язовир, в който мести хипопотами и други животни често почиват.

Ден 7 Национален резерват Масай Мара
Ранно сутрешно и следобедно сафари.
Нощувка в Кийкорок Лодж (Keekorok Lodge) на база пълен пансион (FB).

Ден 8 Национален резерват Масай Мара - Найроби
След закуска ще отпътувате от Масай Мара преминавайки през през акри пшеница и ечемик, достигайки до Нарок, областния център на тази част от Масайланд. След това ще поемете по протежение на скалната стена по Голямата рифтова долината и през лодородните Кенийски хълмове, по път, построен от Италиански военопленници по време на Втората Световна Война. Пристигане в Найроби в ранния следобед. Трансфер до летището или градски хотел за допълнителна нощувка.

*****Край на тура*****


Това сафари е от поредицата турове, които предлагаме в нашето сафари-портфолио в Африка; всеки ваканционен пакет, включва внимателно избрани хотели, сафари лоджии или сафари лагери. При нас може да резервирате Вашето мечтано пътуване до Африка – сафари в в Кения и Танзания, почивка в Занзибар и Мозамбик, сафари и наблюдение на горили в Уганда и Руанда, турове и сафарита в ЮАР, Ботсвана, Намибия, Замбия и Зимбабве, Етиопия. Ако този тур не отговарят на Вашите изисквания, ние ще се радваме да направим индивидуален тур с маршрут, който в най-голяма степен да удовлетворява Вашите специфични изисквания.

Това сафари можем да Ви предложим и като индивидуална програма. Препоръчваме и удължение по програмата с плажна ваканция в Момбаса и Занзибар. За повече информация, моля да се свържете с нас!




Цена за пътуване със сафари автомобил 4х4 на база съвместяване - Мин 2 pax (за 1 pax на запитване)

16.12.16 05.01.17 01.04.17 26.05.17 25.06.17 01.11.17
До До до До До До
04.01.17 31.03.17 25.05.17 24.06.17 31.10.17 15.12.17
Валута USD USD USD USD USD USD
На човек в двойна стая 2565 2489 2243 2243 2612 2400
Доплащане за единична 585 499 93 93 604 461

Коледно доплащане: US$ 60.00 на човек/нощувка от 24 Dec 2016 до 01 Jan 2017 вкл.
Великденско доплащане : US$ 60.00 на човек/нощувка от 14.04.2017 до 17.04.32017 вкл.

Намаления за деца
Деца до две години с двама възрастни – безплатно.
Дете 2-11 години в двама възрастни заплаща 55% от цената на възрастен.

Забележки
Цените на вътрешните полети, летищните такси или парко таксите могат да бъдат променяни без предварително уведомяване. Такава промяна е извън нашия контрол и ще бъдете своевременно уведомявани за всяко повишение на съответните цени или такси.

Информация за пътуващите
Пътниците трябва да носят само меки сакове по време на сафари.
Това е програма за гарантирани пътувания и е възможно други клиенти да се присъединяват или напускат по всяко време, в зависимост от техните собствени програми.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
• Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
• Авансово плащане в размер на 70% от пакетната цена
• Пълно плащане 91 дни преди начална дата на пътуване
• Цветно копие на паспортите на всички пътуващи по e-mail или в оригинал в офиса и 2 цветни снимки

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Всички цени се заплащат в лева по курс продава на Райфайзенбанк в деня на плащане.
• Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата категория.
• Туровете в програмата подлежат на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.

Като клиент на „Полония БГ” Вие стaвате автоматично член на Flying Doctor’s Society of Africa по време на цялата продължителност на сафарито в Кения и Танзания, покриващ спешна евакуация в рамките на Източна Африка. В случай на инцидент, внезапно заболяване или нещастен случай сред природата, безценно предимство е да се свържете с местни опитни лекари, които да извършат евакуация по най-бързия начин по въздух до най-близката и модерно оборудвана болница в Найроби. Тази услуга няма да Ви струва нищо допълнително.
За повече информация, моля посетете http://www.amref.org/flying-doctors/. Индивидуалната медицинска застраховка не е включена в обхвата на това покритие!

Препоръчителни ваксини: против жълта треска, коремен тиф, тетанус, дифтерия и хапчета против малария.

Забележка: „Полония БГ” ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.

Тагове

Оферти - Кения |  Оферти - Найроби |  Екскурзии - Кения |  Екскурзии - Найроби |  Екзотична почивка 2024 - Кения |  Екзотична почивка 2024 - Найроби

Избрани оферти