Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хонконг

Китай, Хонконг и Макао: Бейджинг - Сиан – Шанхай – Хонконг и Макао

Номер на оферта

/

220974

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет с катарски авиолинии София - Доха - Бейджинг – Хонконг -София с летищни такси;
11 нощувки в подбрани хотели 4/5* - 3 н. в Бейджинг,2 н. в Сиян, 2 н. в Шанхай, 4 н. в Хонконг;
11 закуски
7 вечери
Трансфер Бейджинг - Сиян с влак стрела
Вътрешен полет Сиян – Шанхай
Вътрешен полет Шанхай - Хонконг
Климатизиран транспорт
Входни такси за музеите и обектите по програмата за Китай;
Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата в Китай;
български екскурзовод в Хонконг;
Всички трансфери, упоменати в програмата
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
Водач от агенцията, който ще придружава групата през цялото време

Цената не включва

такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 140 лв.в зависимост от курса на долара).
По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офиса ни.
Допълнителни екскурзии – предлагат се при запитване, вкл. и за Макао.
Разходи за обществен транспорт и билети за лифт и входни такси за посещаваните обекти в Хонконг;

Програма на пътуването

Китай, Хонконг и Макао: Бейджинг - СианШанхай – Хонконг и Макао

2.11.18 – 15.11.18
11 нощувки/14 дни
2320 евро/4537 лв.

Защо да изберете нашата програма:
- Балансирана програма!
- Малка група!
- Луксозни 4/5* хотели;
- 2 вътрешни полета, 1 влак стрела;
- Оптимални полетни времена на международните полети, 5* авиокомпания!


Ден 1. Излитане от летище София в 22:45, кацане на летище Бейджинг. Трансфер и настаняване в хотела.

Ден 2. Бейджинг (закуска и вечеря)

Посещение на Летния дворец, на Националния стадион Птичето гнездо (отвън), на „Водния куб“ – националния център на Бейджинг по плуване, Великата китайска стена ( по желание изкачване с лифт). Нощувка.

Описание: Летният дворец е великолепна императорска градина, която се намира на 15 км северно от Бейджинг. Това е най-голямата древна съхранена градина в Китай и бивша лятна резиденция на императорите и техните приближени. Обектът включва над 100 павилиона в оригинален стил, резиденции, кули, зали, храмове, мостове и огромно сладководно езеро. По време на горещите лета в Бейджинг, императорското семейство предпочитало красивите градини и проветривите павилиони на Летния палат пред високите стени на Забранения град.
Националния стадион на Бейджинг (Птичето гнездо) – Националният стадион на Китай, е най-голямата в света структура от стомана и най-сложният стадион, строен някога. Той има формата на седло, но особената форма на стоманените части, които приличат на клонки, правят името Птиче гнездо естествена асоциация. На националния стадион бяха проведени грандиозните церемонии по Откриване и закриване на олимпийските игри, атлетически мероприятия, и финалите по футбол на летните олимпийски игри през 2008 г. Ще видите Птичето гнездо отвън, за да оцените уникалния дизайн.
Националния плувен център (Водния куб) – препоръчва се да се разглежда величествената сграда отвън. Тя е разположена на Olympic Green, редом със стадиона Птичето гнездо, по оста север-юг на Бейджинг. Изградена е като основно място за провеждане на олимпийските игри в Бейджинг през 2008 г. и става известна като една от иконичните постройки на Игрите. Външният й вид се вдъхновява от естественото формиране на сапунените мехурчета!
Великата стена Мутяню (лифт по желание) – е построена в средата на 6 век, което я прави по-стара и от частта в Бадалинг. Тя е построена отново през 1569 г, основно с гранит и е една от най-добре съхранените части монументално строителство с чудесно качество. Висока е 7-8 м и широка 4-5 м с 22 наблюдателни кули в тази част, дълга 2,250 м.

Ден 3. Бейджинг (закуска, вечеря).

Небесният храм, площада Тян ан Мън, паркът Джингшан, Забраненият град. Нощувка.
Описание: Забраненият град – това е най-добре съхраненият императорски палат в Китай и всъщност е най-голямата древна дворцова структура в целия свят. С множеството си исторически и културни реликви, Забраненият град е световно признат като един от петте най-важни дворцови комплекса в света.
Небесният храм се намира в юго-източната част на Забранения град, покрива площ от 273 хектара, което е четири пъти повече от Забранения град. Той се е използвал за религиозни церемонии и представлява най-голямата съществуваща структура за небесни приношения.
Площадът Тян ан Мън е най-големият централен градски площад в света, с площ от 44 хектара в сърцето на Бейджинг. Това е мястото, където са се случвали церемонии и важни исторически събития. Северната порта е величествената Порта на Небесния мир (Tian"anmen), символ на Народна Република Китай.
Джингшан Парк се намира в центъра на Бейджинг срещу северната порта на Забранения град, и е чудесно украсен от хълмове, които се изкачват по стълби, покрай чисти езера и достолепни стари сгради. Той е чудесно място за наслада от птичи поглед на Забранения град. Паркът е бил една от древните императорски градини в града, като в момента е достъпен за всички.

Ден 4. Бейджинг – Ксиан (закуска, вечеря)

Зоологическата градина на Бейджинг, Артзоната 798, пътуване с влак, Пагодата на дивата гъска, музей на чая, нощувка.
Описание: Зоологическата градина на Бейджинг се намира на запад от Ксижимен и западната част на Бейджинг, като приютява над 7,000 животни от 600 различни вида, вкл. и гигантската панда, червеноглавия жерав, елени, африкански жирафи, носорози, шимпанзета и антилопи, слонове и пр.
Артзона 798 се намира в зоната Дашанзи и е бивш индустриален район, превърнат в културно средище с галерии, фирми за дизайн, ресторанти, барове, актьорски студия. Оформил се е като квартал с международен характер, съчетавайки модерно изкуство, архитектура и култура с историческа локация и градски стил на живот.
Трансфер към жп гарата на Бейджинг. Посрещане в Сиан.
Сиан е врата към древната китайска цивилизация. Със своите 3,100 години история, той е бил дом за 13 династии, както и край на цивилизацията за пътешествениците по Пътя на коприната. Днес Ксиан е жив, модерен град, изпълнен с история.

Ден 5. Сиан (закуска, вечеря) Голямата пагода на Дивата Гъска
Подробна програма: Музеят на теракотената армия, Древните градски стени на Сиан, мюсюлманската улица, музей на малките теракотени фигури, нощувка.
Музеят на теракотената армия е колекция от скулптури от теракота, изобразяващи армиите на Куйн Ши Хуанг, първият император на Китай. Това е форма на погребално изкуство, погребано с императора през 210-209 пр. Хр. за негова защита в отвъдното.
Теракотената армия е открита през март 1974 г. от фермер. Засега са разкрити 1868 теракотени войници и колесници. От 1987 г теракотената армия става обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО и e известна като осмото чудо на света.
Древните стени на Сиан представляват най-добре съхранените и най-старите градски китайски стени, с начало на строителството 194 г пр. Хр Съществуващата стена е от времето на династията Минг, от 1370 г. Южната порта и Северната порта са двата основни входа към вътрешния град. Мюсюлманската улица се намира в центъра на Сиан и е прелестно място за разходка. Всички магазини и ресторанти се държат от мюсюлмани, като там се продава почти всичко за което можете да помислите, вкл. и самолетни части. Предлагат се и разнообразни храни, на изключително достъпни цени.

Ден 6. Сиан - Шанхай (закуска, вечеря)
Пагодата на малката дива гъска, Историческият музей на Сиан, ферма за перли, трансфер до летището за полет MU2161(1600/1805) СианШанхай. Посрещане и трансфер, настаняване.
Пагодата на малката дива гъска е една от двете значими пагоди в Сиан. Построена е по време на династията Танг при управлението на император Джонджонг в духа на харектерния за епохата архитектурен стил. В основата си пагодата е квадратна, като стъпалообразно се извисява към небето. Земетресенията са увредили единствено последните два етажа и сега тя е с височина 43 м и е на 15 нива. В близост се намира историческият музей на Сиан, съхраняващ множество културни реликви.
Трансфер до летище Сиан за полет към Шанхай. Посрещане на летище Шанхай Пудонг.
Шанхай е град, различен от който и да е друг. Модерният метрополис съчетава Изтока и Запада и днес е икономическият център на Китай, като възвърна позицията си от началото на 20-ти век на един от най-големите финансови центрове в света, след Ню Йорк и Лондон.

Ден 7: Шанхай (закуска, обяд и вечеря)
Посещение на Телевизионната кула “Перлата на изтока” (отвън) и Шанхайският музей, крайбрежния район Бунд, Стария град, Тианзифанг, Френската концесия, Парк Fuxing, музей на коприната.
Футуристичната телевизионна кула “Перлата на изтока” е сред топ забележителностите на града. Конструкцията й включва различни по размер сфери, двете от които са с диаметър около 50 метра. В сферата в горната част на кулата има наблюдателна площадка с прозрачен под. Гледките са зашеметяващи. В долната част на сградата се помещава Шанхайският исторически музей.
Бунд е крайбрежен район в центъра на Шанхай, край реката Хуангпу, известен с типичната си колониална архитектура от времето на първите заселници.
Старият град в Шанхай пази културните традиции на миналото и е пълен с красиви забележителности, като градините Ю Юан – “Щастливите градини” – един от най-ярките примери за изящество на архитектурата от времето на династията Мин, древния Градски златен храм, джамията Xiaotayuan, Градината на Лотуса, Zigzag Bridge и др.
Тианзифанг е анклав за изкуства и занаяти във френската концесионна зона на Шанхай и е известен с малки занаятчийски дюкянчета, кафенета и модерни художествени галерии.
Френската концесия е район на Шанхай, основан от франзузите през XIX и първата половина на XX век. Днес централният път Хуаихай е оживена търговска улица, а оградените с дървета булеварди доставят на посетителя уникално европейско усещане. Суматохата на местните жители ври из приятните уличките, пълни с модерни бутици и множество ресторанти.
Паркът Фусин е чудесен контраст на натоварените и гъмжащи от народ райони на града и е място за спокойствие и уединение.
Ден 8. Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер за полет за Хонконг.Пристигане в Хонг Конг. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време.Нощувка.
Ден 9: Закуска. Целодневна обиколка на Хонг Конг с обществен транспорт и пеша. Разходката включва: разходка по Куинс Роуд Сентръл, където ще видите много различни магазини, най-старата в Азия Катедрала, антикварните магазини на Холивуд Роуд, националната банка на Китай – най-дългата „движеща се улица”, легендарния Пик Трам – лабиринт от пешеходни мостчета над градската улица, хълм Виктория, плаващото казино и и още много други забележителности. Нощувка.
Ден 10: Закуска. Свободно време в Хонг Конг. Възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане до Макао, известен още като "Лас Вегас на Азия" . Насладете се на очарованието на китайското и португалско наследство и култура, обединени в модерната архитектура на Макао. Ще имате възможност да разгледате статуята на Kun Iam, властваща над бреговете на Макао, както и една от емблематичните забележителности на Макао – руините на църквата “Св. Павел”. Църквата датира от 1602 г., но бива сериозно повредена от пожар през 1835. Фината дърворезба и статуите обаче все още могат да се видят по запазената фасада.
Обиколката продължава с посещение на музея на Макао, последвано от посещение на залата за наблюдение от Кулата Макао, извисяваща се на 223 м. надморска височина, която разкрива прекрасни гледки към забележителностите и историческата част на Макао. Турът завършва с посещение на казино и поглед към красивата статуя на разцъфнал лотус на площад Lotus Square. Нощувка.

Ден 11: Закуска. Възможност за провеждане на допълнителна екскурзия до Храма на Десетте хиляди Буди. Високо на хълм, в района Ша Тин в Новите Територии на Хонг Конг е кацнал Манастира на десетте хиляди буди. Той не е действащ манастир, защото в него няма монаси, но за сметка на това притежава 12 800 статуи на Буда във всички форми и размери. Нощувка.

Ден 12: Закуска. Посещение на известната градина - Nan Lian Garden и женският манастир Chi Lin. Градината Нан Лиан – тихо местенце сред небостъргачите в района, женския манастир Чи-лин, считан за съвършен образец на архитектурата по Фен Шуй. Нощувка.

Ден 13: Свободно време в Хонг Конг за шопинг и развлечения в града. Посещение на уличния Женски пазар и Нефритения пазар. Възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.

Ден 14: Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Екскурзия до най-голямата бронзова статуя на Буда, в манастира По Лин на остров Лантау. Ще се разходите из селището Ngong Ping – културно тематично селище, обединяващо атракции, пазаруване и забавления. Следващата спирка от обиколката е статуята на Великия Буда, смятана за най-голямата статуя на Буда, изложена на открито, както и манастира По Лин. Трансфер до летището за полет в 00.25 ч. Пристигане в София в 11.15 ч.
Допълнителна информация:
• цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,60 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
• Офертата важи при минимум 10 туристи.
Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:
• международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
• такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек
• актуална снимка

Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации
• Начин на плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 900 евро или 1760 лв; доплащане 60 дни преди пътуването.

Срокове за анулации и неустойки:
• До 60 работни дни от датата на заминаване – стойността на първоначалния депозит;
• От 59 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията може да претърпи промяна в реда на провеждане!
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.
№7500170000560

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Хонконг |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Хонконг |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Хонконг

Избрани оферти