Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Китай - Великият триъгълник

Номер на оферта

/

215712

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София /Варна – Истанбул? Пекин / Шанхай – Истанбул – Варна / София с редовни полети на Turkish Airlines, включени летищни такси, чекиран и ръчен багаж;
Билет за влака стрела Пекин – Сиан;
6 нощувки: 2 в Пекин, 2 в Сиан и 2 в Шанхай;
6 закуски, 3 обяда, 4 вечери;
Всички трансфери, екскурзии с местен екскурзовод и входни такси по програмата:
- целодневна екскурзия до Великата китайска стена и Летния дворец;
- целодневна екскурзия в Пекин – площад Тянанмън, Забранения град и храма на Небето;
- целодневна екскурзия в Сиан – Пагодата на голямата дива гъска, Музея-макет на император Цин Шъхуан и Музея на теракотената армия;
- посещение на градската стена в Сиан;
- целодневна екскурзия с автобус в Шанхай – Храма на нефритения Буда, Чайнатаун, ул. Нандзин, крайбрежния булевард;
- целодневна екскурзия в Шанхай - обиколка на модерен Шанхай, посещения по желание, френския квартал и Син Тианди;
Водач преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Цената не включва

Виза за Китай: 148 лв;
Посещения по желание, които се заплащат с доплащането:
спектакъл Конгфу шоу в Пекин ? 78 лв.; спектакъл Танг шоу в Сиан – 56 лв.; разходка с корабче па река Хуанпу в Шанхай ? 76 лв.;
Посещения по желание, които се заплащат на място:
Океанариума ? 160 юана; Телевизионна кула (II ниво) ? 160 юана; Шанхайският Световен Финансов Център ? 170 юана;
Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: 35 щ.д.;
Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка: 19 лв.;
По желание астраховка отмяна или прекъсване на пътуване по независещи от клиента причини: от 2.5% до 1.5% от общата цена - сключва се при записване и авансовото плащане.
При недостигнат мин. брой от 15 туристи – доплащане 82 лв.

Програма на пътуването

Маршрут:
София ? Истанбул ? ПекинСианШанхай ? Истанбул ? София
Продължителност:
9 дни / 6 нощувки
Транспорт:
Самолет
Дати на отпътуване:
15.04.2018 г.

Тази 9-дневна екскурзия ще ви представи великия триъгълник на Китай: столицата Пекин – град с много забележителности и паметници от древността, в които е отразена историята на формирането на съвременния облик на Поднебесната; Сиан – люлка на китайската цивилизация, най-величественият град в древността, дом на най-важното археологическо откритие на 20 век – Теракотената армия, и Шанхай - гордостта на Китай.
Пекин - тук толкова много грандиозни творения на човека предизвикват възхищение: Великата китайска стена, символ на древнокитайската цивилизация; летния дворец Ихъюан – най-големият в света император-ски парк и най-красивото място в Пекин; зимния дворец Гугун, известен като Забраненият град - най-големият дворцов комплекс в света и храма на Небето – символ не само на Пекин, но и на цялата страна.
Сиан – град с 3000 години история, от които 1000 години е бил столица на 13 императорски династии и контролирал пътя на коприната в течение на четири века. Градът държи палмата на първенството по брой на културни и исторически паметници, най-грандиозният от които е Теракотената армия, построена преди 2200 години по заповед на император Qin (chin) - първия император, който обединил отделните княжества в империя и чието име е дало името на страната China.
Шанхай – красив, прекрасен град, в който супермодерната архитектура е в симбиоза с многовековните китайски традиции; дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес.

С тръгване от София и Варна!

15.04.2018-нд. 1 ден Варна / София ? Истанбул
В 15:50 ч. полет TK 1049 от Варна, кацане в Истанбул в 17:00 ч.
В 21:40 ч. полет TK 1030 от София, кацане в Истанбул в 23:05 ч.

16.04.2018-пн. 2 ден Истанбул ? Пекин (вечеря)
В 01:25 ч. полет TK 20 от Истанбул, В 15:25 ч. пристигане в Пекин – столица на Китайската Народна Република от 1949 г. със статут на град-провинция. Градът е бил столица на страната откакто монголците го избират за база на китайската част от тяхната империя. Сегашното наименование Пекин, което означава „северна столица“, е прието през 1403 г. от династията Мин. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря "Патица по пекински". Нощувка.

17.04.2018-вт. 3 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-известното и грандиозно съоръжение на древната цивилизация с дължина 6,500 км., което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Строежът започнал по време на император Циншъхуан и завършил по време на династията Мин. Спиране за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо“ и „Водният куб”, построени за Олимпийските игри през 2008 г. Обяд. Посещение на летния императорски дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – бивша резиденция на последната императорска династия и най-големият дворцово-парков ансамбъл в Китай. Разположен е около езерото Кунмин и е създаден през 1750 г., когато император Цянлун, връщайки се от Ханджоу, заповядва да се направи езеро, напомнящо живописното езеро Сиху в Ханджоу. По случай 60-годишнината на майка си императорът издига Хълма на дълголетието (висок 60 м) и построява Чанлан – богато орнаментирана алея, покрита с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света (728 м), влязла в книгата за рекордите на Гинес. Връщане в хотела. *По желание, с доплащане - посещение на спектакъла "Легендата Конгфу". Нощувка.

18.04.2018-ср. 4 ден Пекин ? Сиан (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане отвън на новия национален театър. Закуска. Разходка по площад Тянанмън – най-големият в света (побира 1млн. души). Построен е през 1651 г. и е разширен през 1958 г. По време на династиите Мин и Цин той е бил затворен за обществено ползване и е принадлежал само на императора, а от 1911 г. става достъпен за всички. Тук на 01.10.1949 г. е провъзгласено създаването на КНР. В центъра на площада се издига паметникът на Народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. В северната му част се намира вратата Тиенанмън (Портата на небесното спокойствие), която е била главен вход към Императорския дворец. Посещение на Забранения град (ЮНЕСКО), известен като зимния императорски дворец Гугун – един от най-големите дворцови комплекси в света (9999 зали), перла в архитектурното изкуство на древен Китай. Построен е за 15 години (1406 – 1421 г.) и заема площ от 720,000 кв. м. Забраненият град е обграден от крепостни стени високи 7.9 м., дебели 8.62 м в основата, а в горната част 6.66 м. и се състои от външен и вътрешен двор. В течение на 500 год. той е бил резиденция на 24-ма императори от династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г. Обяд. Разглеждане Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – един от най-значимите исторически паметници и един от най-красивите храмове, сътворен от архитектурния гений на средновековен Китай (1420г.) за тържествени церемонии и молебени на императорите като върховни жреци. Храмът е ограден от стена, която на юг придобива квадратна форма, а на север – полукръгла. Това въплъщава древното китайско вярване, че небето е кръгло, а земята – квадратна. Оттук минските и цинските императори два пъти в годината отправяли молитви към небето за добра реколта. До 1916 г. територията на Небесния храм е забранена за достъп. В него имал право да влиза само императорът, тъй като само неговата особа се считала за свещена. Най-важната и впечатляваща сграда в комплекса – “Залата за молебен към Небето за добра реколта” е визитната картичка на Пекин. Уникална е стената на ехото. Трансфер до ж.п. гарата. В 17:30 ч. отпътуване със скоростен влак G 669 от Пекин, пристигане в 22:53 ч. в Сиан - днес столица на провинция Шаанси. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

19.04.2018-чт. 5 ден Сиан (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане на Сиан: Голямата пагода на дивата гъска Та Йен – символ на града, шедьовър на будистката архитектура, построена през 652 г. по желание на император Гаодзун, за да приюти сутрите (ръкописите) и картините, донесени от монаха Сюан Дзан от Индия. Посещение на фабрика за дубликати на теракотени войници, където ще се запознаете с технологията, която е била използвана за направата на теракотената армия. Обяд. Разглеждане на Музея макет на гробницата на император Цин Шъхуан (управлявал е 246?210 г. пр.н.е.), първият китайски император, обединил княжествата на Воюващите царства в империя. Посещение на Музея с теракотената армия (ЮНЕСКО) - най-сензационното откритие от 70-те години на миналия век. Досега са разкопани над 8000 фигури в естествен ръст на войни: генерали, офицери, пехотинци, стрелци, коне и каляски – истинско произведе-ние на изкуството отпреди 2200 години. Построена е по заповед на император Цин Шъхуан, за да го охранява в задгробния му живот, в който той искал да притежава същата власт и военна сила, които имал приживе. Най-удивителен е фактът, че император Цин, за да избегне човешки жертвоприношения за първи първи път замества живи хора – войници и императорски служители, с теракотени фигури. Дотогава владетелите на династиите Шанг и Джоу винаги са погребвали живи хора заедно с починалия владетел. Всичките лица са различни, изработването на фигурите е отнело около 40 години, върху всяка има печат с името на човека, който я е произвел, а в изграждането ? са участвали повече от 720 000 строители. Връщане в хотела в Сиан. *По желание, с доплащане ? посещение на „Танг шоу“, пищен спектакъл с костюми, музика и танци от времето на династията Танг. Нощувка.

20.04.2018-пт. 6 ден Сиан ? Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Посещение на градската стена на Сиан (ЮНЕСКО) ? най-голямото и напълно съхранено крепостно съоръжение в древен Китай е великолепен образец на фортификационното изкуство. Първоначално Сиан е бил заобиколен от крепостната стена, която сега го разделя на вътрешен и външен град. Южната и северната врати са главните входове за вътрешния град, а зад стените са сградите на съвременния град. Строежът е започнат около 1370 г. по време на династията Мин, като настоящата стената е построена върху много по-стара стена от 6 век. Тя обгражда град с територия 36 кв. км. и е дълга 14 км, висока - 15-18 м, дебела - 12-14 м и има около 6 000 бойни кули, а от върха на стената се открива прекрасен панормен изглед към целия град. Трансфер до летището. В 13:30 ч. полет MU 291 от Сиан. В 15:45 ч. кацане в Шанхай - най-големият град в Китай и един от най-големите гра-дове в света, разположен в делтата на река Яндзъ. Той е един от 4-те градове-провинции на централ-но подчинение в КНР, важен финансов и културен център на страната, а така също и най-голямото товарно пристанище в света. Наричат го „Париж на Изтока“, „китайският Чикаго“, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Градът е разделен на две части: Пуси (старият град, „на запад от река Пу”) и Пудун (модерният град, „на изток от река Пу”). Вечеря. Нощувка.

21.04.2018-сб. 7 ден Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска и посещение на храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града. Построен е през 1882 г. по време на династията Сонг от будистката секта Чан, за да бъде вечен дом на двете нефритени статуи, донесени от Бирма - Седящия и Полегналия Буда. Свободно време в Чайнатаун ? старинният квартал с китни 3-4 етажни къщички и най-големият пазар, където се продава всичко на достъпни цени. След това ще се разходим по улица Нандзин, наричана “Първата улица на Китай” ? пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти и крайбрежния булевард с историческите сгради от 19 и 20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании, както и консулствата на Русия и Великобритания, издателства на вeстници, Шанхайският клуб, Масонският клуб и други култови сгради. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. *По желание, с доплащане – вечерна разходка с корабче по река Хуанпу, която ще ви представи пълния блясък на двата бряга на Шанхай. Нощувка.

22.04.2018-нд. 8 ден Шанхай ? (закуска, вечеря)
Закуска. Обиколка на модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун, известна като новият Хонконг на Китай, или „Главата на китайския дракон“, моста Нан Пу, тунела под река Хуан Пу. *Посещения по желание, които се заплащат на място: Океанариума – един от най-големите в света, с най-дългият тунел под водата (155 м), откъдето ще наблюдавате многообразния морски свят, представен от над 15000 обитатели от различни райони на Световния океан; телевизионната кула “Перлата на Изтока” (II ниво - 263 м); Шанхайския Световен Финансов Център – от наблюдателната площадка на 101-ия етаж (474 м) се разкрива красив изглед към целия град. Разходка из френския квартал и Син Тианди ? район с множество барове, ресторанти и бутици на известни световни фирми. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до летището. Полет TK 27 от Шанхай в 22:35 ч.

23.04.2018-пн. 9 ден ? Истанбул ? София / Варна
В 05:20 ч. кацане в Истанбул. В 07:50 ч. полет TK 1027 от Истанбул, кацане в София в 09:05 ч.
В 12:40 ч. полет TK 1049 от Истанбул, кацане във Варна в 15:05 ч.

група 15.04.2018 – 23.04.2018
в двойна стая
в индивидуална стая
3-ти възрастен
1839 € / 3597 лв.
2092 € / 4092 лв.
1839 € / 3597 лв.

Хотели:
Пекин – Ritan Hotel 5*
Сиан - Titan Times 5*
Шанхай – Ocean Hotel 5*

Записване и плащане:
При записване: необходимите документи и депозит 665 евро / 1300 лв;
Доплащане: до 45 дни преди датата на отпътуване – 01.03.2018 г

Необходими документи:
При записване: цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 16.10.2018 ) и минимум 2 свободни страници;
2 цветни фотографии 3.5 х 4.5 см. и данни за визовия формуляр за Китай;
Задграничният паспорт се предоставя на фирмата до 01.03.2018 г.

Информация:
Минимален брой участници: 15
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата: 20.03.2018
Визов режим: за български граждани е необходима виза. При записване се предоставя формуляр, който да попълните, след което агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите без такса и без лично явяване.
Ваксинации за Китай не са необходими.
Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите а авиокомпанията.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Непълнолетни, пътуващи само с единия родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско пълномощно.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комби-нация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.

Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ - без неустойка;
над 91 дни преди тръгване се удържат се удържат 10% от общата цена (до 14.01)
от 90 до 61 дни преди датата на пътуване се удържат 50% от общата цена ( от 15.01 до 13.02 )
от 60 до 31 дни преди датата на пътуване се удържат 80% от общата цена ( от 14.02 до 15.03 )
под 30 дни преди датата на тръгване, или при неявяване в деня на отпътуване се удържат 100%

Необходими данни за визовия формуляр за Китай:
Попълват се при записване.

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Пекин

Избрани оферти