Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Китай, Хонконг и Макао - драконите на Изтока

Номер на оферта

/

222513

Дати & цени

27 март 2024 г. - Цена от 2916 €

Цената включва

Самолетен билет с АК“Turkish Airlines” по маршрут София - Истанбул – Пекин - Хонг Конг – Истанбул – София с летищни такси и включен 30 кг багаж;
Самолетен билет Шанхай – Хонг Конг с включен 20кг багаж;
10 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин ( 4* Howard Johnson Paragon Hotel или подобен ), 2 н. в Сиян (4* Yiyuan Hotel или подобен), 1н. в Денгфенг (4* Chanwu Hotel или подобен), 2 н. в Шанхай (4* Park Inn Downtown Hotel или подобен ) и 2 н. в Хонк Конг ( 4* Harbour Plaza North Point или подобен);
10 вечери по маршрута в местни и западен тип ресторанти;
Всички описани турове в Китай и Хонг Конг;
Целодневен тур на Макао;
Трансфер Пекин – Сиян с влак стрела във втора класа;
Трансфер Сиян - Лоян с влак стрела във втора класа;
Трансфер Джънджоу – Шанхай с влак стрела във втора класа;
Климатизиран транспорт;
Входни такси за музеите и обектите по програмата;
Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
Всички трансфери, упоменати в програмата;
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 15 000 евро на човек в ЗД Дженерали;
Водач, който ще придружава групата през цялото време.
Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите.

Цената не включва

лични разходи;
такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 150 лв. в зависимост от курса на долара).
Застраховка “Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

КИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО - ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

Маршрут: СофияИстанбул - Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай – Хонг Конг – МакаоИстанбул - София

13 дни / 10 нощувки / 10 закуски и вечери с китайска и европейска кухня

ДАТА: 27.03 – 08.04.2024г.

ЦЕНА човек в двойна стая: 2916 Евро / 5703 Лева

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ДЕН
27.03.2024/ СОФИЯ - ИСТАНБУЛ
Полет от София с АК“Turkish Airlines” в 21:35ч. Кацане в Истанбул на 28.03.2024 в 00:05ч.

2 ДЕН
28.03.2024/ ИСТАНБУЛ - ПЕКИН / Вечеря
Полет от Истанбул в 02:05 ч. и кацане в Пекин в 16:10 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Вечеря в местен ресторант. Трансфер и настаняване в хотел Howard Johnson Paragon Hotel 4* или подобен. Нощувка.

3 ДЕН
29.03.2024/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
екскурзия до китайЗакуска. Ден за Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Следва посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Обиколката продължава с посещение на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря – печена патица по пекински в ресторант Quanjude Restaurant. Нощувка.

4 ДЕН
30.03.2024/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
екскурзия до китай Закуска. Посещение на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността. В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г.
Вечеря в ресторант на бюфет Rose Garden BBQ.
Допълнително мероприятие: Възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 50 евро/ 98 лева). Нощувка.

5 ДЕН
31.03.2024/ ПЕКИН – СИЯН / Закуска и вечеря
екскурзия до китай Закуска. Трансфер до жп гарата и ранно отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 07:55 ч. Пристигане в Сиян в 12:06 ч. ( часовете подлежат на препотвърждение ). Сиян е един от най-старите градове на Китай и е една от четирите Велики древни столици, тъй като е бил столица (под различни имена), при властването на някои от най-важните династии като Джоу, Кин, Хан, Суй и Танг. Ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) – датират 124 г. Пр.Хр. Следва да посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи и винаги светлия площад на великата династия Танг. Вечеря на шведска маса в местен ресторант. Настаняване в хотел 4* Yiyuan Hotel или подобен. Нощувка.

6 ДЕН
01.04.2024/ СИЯН / Закуска и вечеря
екскурзия до китайЗакуска. Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим и Музея на Теракотената армия. Следобед се връщаме обратно в града, за да посетим площадът на Bell and Drum Tower - едната построена през XIV век и основно изпълняваща ролята да отбелязва старта на деня за жителите на града, а другата построена в 1380 г. с обратното предназначение да отбелязва края на деня биейки барабана, откъдето идва името и. Ще посетим и ситуираната в съседство търговска улица Muslim street, която е изпъстрена със заведения за бързо хранене.
Допълнително мероприятие: Възможност за посещение на Танцовото шоу с вечеря Tang Dynasty Dance show в Tang Palace Theatre ( 60 евро/117 лева).
Нощувка.

7 ДЕН
02.04.2024/ СИЯН – ЛОЯН - ДЕНГФЕНГ/ Закуска и вечеря
екскурзия до китайЗакуска. Трансфер до жп гарата в Сиян и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:03 ч. Пристигане в Лоян в 10:29 ч. ( часовете подлежат на препотвърждение ). Следва посещение на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Следобед отпътуване за Денгфенг. Настаняване в хотел Chanwu Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

8 ДЕН
03.04.2024/ ДЕНГФЕНГ-ДЖЪНДЖОУ-ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
екскурзия до китай Закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер към жп гарата в Джънджоу и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 14:46 ч. Пристигане в Шанхай в 18:42 ч. (часовете подлежат на препотвърждение). Следва вечеря в западен тип ресторант. Настаняване в хотел Park Inn Downtown Hotel 4* или подобен. Нощувка.

9 ДЕН
04.04.2024/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
екскурзия до китай Закуска. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи. Тук в програмата следва чаена церемония в Lake Heart Pavilion Tea House. Следва посещение на Фабрика за коприна. Ще посетим Телевизионната кула – символа на Шанхай. Известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Вечеря в западен ресторант с пица. Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (60 евро/117 лева). Нощувка.

10 ДЕН
05.04.2024/ ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ / Закуска
Закуска. Сутринта полет от Шанхай до Хонг Конг в 09:40 ч., пристигане в 12:30 ч.
Трансфер и настаняване в хотел 4* Harbour Plaza North Point или подобен. Свободен следобед. Нощувка.

11 ДЕН
06.04.2024/ ХОНГ КОНГ – МАКАО / Закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.
Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”. Следобед ферибот обратно до Хонг Конг. Вечеря в западен ресторант и нощувка.

12 ДЕН
07.04.2024/ ХОНГ КОНГ – ИСТАНБУЛ / Закуска и вечеря
екскурзия до китай Закуска. Панорамна обиколка на града с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Посещение на плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива. Вечеря. Tрансфер до летището за полет с АК “Turkish airlines” в 23:00ч. от Хонг Конг за Истанбул.

13 ДЕН
08.04.2024/ ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
Пристигане в Истанбул в 05:25ч. Полет за София в 07:25ч и кацане на летището в София в 08:35ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
27 Март TK 1030 София 21:35 – Истанбул 00:05 ( на 28-ми Март )
28 Март TK 88 Истанбул 02:05 Пекин 16:10
07 Април TK 71 Хонг Конг 23:00 – Истанбул 05:25ч
08 Април TK 1027 Истанбул 07:25 – София 08:35

Условия и забележки:
При записване се внася депозит от 2000 лева, а пълно плащане се прави 40 дни преди тръгване.
Офертата важи при минимум 15 туристи.
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други от същата категория, но идентични по качество;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните условия:

Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 20.02.2024 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1329230126000001 на ЗК „ДЖЕНЕРАЛИ”АД.
Допълнителни екскурзии:
билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 50 евро/98 лв на човек (при минумум 10 записани туриста);
Танцово шоу с вечеря Tang Dynasty Dance show в Tang Palace Theatre - 60 евро/117 лв;
разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 60 евро/117 лева на човек (при минумум 10 записани туриста);

Необходими документи:
Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;Снимка паспортен формат във висока резолюция;
Попълнена апликация с лични данни и професия (туроператора съдейства за попълването й);
Лично явяване в посолството за снемане на биометрични данни около 15 дни преди пътуването;
такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 150 лв).

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Пекин

Избрани оферти