Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мусома

Класическо сафари в Танзания

Номер на оферта

/

191001

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
• 5 нощувки на база пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) в лоджии в националните паркове по програмата;
• Сафари с професионални англоговорящи шофьори-водачи съгласно програмата и по 1/2 л. вода на човек на ден по време на сафарито;
• Входни такси за националните паркове и резервати държавни данъци и такси;
• Членство в Flying Doctor’s Society of Africa – бонус от „Полония БГ” (за повече подробности погледнете по-долу)

Цената не включва

Цената не включва:
• Международни и вътрешни полети. ПОЛОНИЯ БГ ще ви предостави възможност за избор на най-удачната резервация за самолетни билети.
• Други хранения, освен описаните в програмата
• Други услуги, освен описаните в програмата
• Пране, телефон и други разходи от личен характер
• Бакшиши, застраховки
• Виза за Танзания

Програма на пътуването

Класическо сафари в Танзания

Сафари в Танзания

Настаняване в сафари лагери





Гарантирани групови турове при мин. 2 участника с присъединяване към сборни групи!

Дни на отпътуване: неделя

6 дни/5 нощувки


Серенгети, Нгоронгоро, Маниара... Така звучат имената на истинската, неподправена екзотика, в която единствено вашият живот не зависи от сетивата и бързината. Опалени от слънцето треви, мараня, в която трептят короните на далечни самотни дървета – измамно спокойствие, внезапно раздирано от мълниеносни схватки, в които смъртта на едни означава живот за други. Това са саваните на Танзания – най-голямата зоологическа градина в света, поразяваща с изобилието от животни – лъвове, леопарди, гепарди, хиени, слонове, носорози, хипопотами, жирафи, антилопи, зебри, биволи, маймуни, лешояди... списъкът е по-дълъг от полета до там.



Ден 01 Аруша – Езерото Маниара
След обяд се присъединявате към сафари с автомобили (превозните средства се делят с други пътници), напускате Аруша. Пътят минава през Масайската степ и минава покрай многобройни живописни африкански селища, както и царевични, кафени и бананови плантации. При град Макуюни завивате на Севеозапад и продължавате пътуването си нагоре по пътя, който води до хотела, в който се настанявате, кацнал на ръба на Голямата Рифтова Долината и откриващ зашеметяващи гледки към езерото Маниара.
Нощувка в хотел Маняра Уайлдлайф Сафари Камп (Manyara Wildlife Safari Camp) на база пълен пансион (FB).

Ден 02 Национален Парк Езерото Маниара – Национален Парк Серенгети
След закуска, сафари в Национален Парк Езерото Маниара. Обяд в хотела. След обяда се сбогувате с Езерото Маниара и пътешествието ви продължава на Северозапад през красивата хълмиста местност на възвишенията, осеяна с житни и кафени плантации, за да стигнете до Резервата Нгоронгоро. От тук започват обширните равнини на Серенгети, където да се надяваме, ще видите разнообразни диви животни, много преди да навлезете в Националния Парк.
Нощувка в Кати Кати Камп (Kati Kati Camp), на база пълен пансион (FB).

Ден 03 Национален Парк Серенгети
Преди и след обяд сафари на колела в Национален Парк Серенгети.
Нощувка в Кати Кати Камп (Kati Kati Camp), на база пълен пансион (FB).

Ден 04 Национален Парк Серенгети – Кратера Нгоронгоро
След закуска потегляте за Нгоронгоро, любувате се на дивите животни в обширните поля на Серенгети, а по пътя спирате, за да се насладите на красотата на дефилето Олдувай. Дефилето е получило името си от храстите Сансивиериа, които растат в изобилие в околността и се наричат Олдувай на Масайски. Дефилето се намира между кратера Нгоронгоро и Серенгети, дълго е повече от 50 км, а на места дълбочината му достига 90 метра. Дефилето е открито от немския ентомолог Професор Катвинкел, който инициирал експедиция точно преди началото на Първата световна война. Изследването на дефилето е продължено от Доктор Луис Лийки и неговата съпруга, която през 1959 година, открила хуманоидни останки от Зинжантроп, по-късно пренаименован Австралопикек на Бойс, ранна форма на човек. Ще имате време да разгледате малкия, семпъл музей в дефилето, където може да видите копия на някой от находките, както и рисунки, изобразяващи живота на най-ранните заселници в дефилето. След пикника на обяд, посещавате масайско селище по пътя към хотела, разположен високо, на ръба на Кратера Нгоронгоро.
Нощувка в Нгоронгоро Фармхаус или Тлома Лодж (Ngorongoro Farmhouse or Tloma Lodge), на база пълен пансион (FB).

Ден 05 Кратера Нгоронгоро
Тази сутрин ви очакват многонови открития, тъй като се отправяте да изследвате смятаната за най-голямата в света зоологическа градина за диви животни. След закуска се спускате в утринната мъгла и с кошница за пикник в ръка, на 610 метра в кратера Нгоронгоро. Кратерът Нгоронгоро е най-големият в света цял кратер, тип калдера. Порадиогромните си размери и биологично разнообразие, дъното на кратера се състои от няколко ясно различими зони, вариращи от гори, блата, езера и извори до обширни тревисти полета и пясъчни дюни. Грандиозно преживяване в дивата природа. Обядът е сервиран до малко езеро, пълно с хипопотами. След обяда продължавате да се любувате на многобройните видове животни, преди да се върнете към ръба на кратера и хотела.
Нощувка в Нгоронгоро Фармхаус или Тлома Лодж (Ngorongoro Farmhouse or Tloma Lodge), на база пълен пансион (FB).

Ден 06 Кратерът Нгоронгоро – Аруша
Напускате Кратера Нгоронгоро след закуска и се насочвате на Югоизток по пътя за Езерото Маниара, селището Мто ва Мбу и Тарангире отвъд. През хълмовете и окръг Карату, ще се насладите на прекрасни житни и лафени плантации, преди да тръгнете надолу по живописния път, опасващ скалите, и който ще ви отведе на юг по главния път Аруша – Додома до Аруша. Когато пристигнете в Аруша ще ви бъде поднесен обяд. Следобед трансфер до летището или градски хотел за допълнителна нощувка.


*****Край на тура*****

Това сафари е от поредицата турове, които предлагаме в нашето сафари-портфолио в Африка; всеки ваканционен пакет, включва внимателно избрани хотели, сафари лоджии или сафари лагери. При нас може да резервирате Вашето мечтано пътуване до Африка – сафари в в Кения и Танзания, почивка в Занзибар и Мозамбик, сафари и наблюдение на горили в Уганда и Руанда, турове и сафарита в ЮАР, Ботсвана, Намибия, Замбия, Зимбабве, Етиопия. Ако този тур не отговарят на Вашите изисквания, ние ще се радваме да направим индивидуален тур с маршрут, който в най-голяма степен да удовлетворява Вашите специфични изисквания.

Това сафари можем да Ви предложим и като индивидуална програма. Препоръчваме и удължение по програмата с плажна ваканция в Момбаса и Занзибар. За повече информация, моля да се свържете с нас!

Цена за пътуване в автомобил 4х4 с присъединяване към други туристи - Мин 2 pax (за 1 pax на запитване).

16.12.16 02.01.17 01.03.17 01.04.17 25.06.17 01.11.17 25.11.17
До До до До До До До
01.01.17 28.02.17 31.03.17 24.06.17 31.10.17 24.11.17 15.12.17
Валута USD USD USD USD USD USD USD
На човек в двойна стая 2393 2213 2187 2413 2413 2213 2393
Доплащане за единична 333 213 140 335 335 213 333


Коледно доплащане: US$ 53.00 на човек/нощувка от 24 Dec 2016 до 01 Jan 2017 вкл.

Намаления за деца
Деца до две години с двама възрастни – безплатно.
Дете 2-11 години в двама възрастни заплаща 55% от цената на възрастен.
Две деца под 12 години сами в двойна стая, заплащат по 75% от цената за възрастен
Трети възрастен в двойна стая заплаща цената за възрастен в двойна стая

Забележки
Цените на вътрешните полети, летищните такси или парко таксите могат да бъдат променяни без предварително уведомяване. Такава промяна е извън нашия контрол и ще бъдете своевременно уведомявани за всяко повишение на съответните цени или такси.

Информация за пътуващите
Пътниците трябва да носят само меки сакове по време на сафари.
Това е програма за гарантирани пътувания и е възможно други клиенти да се присъединяват или напускат по всяко време, в зависимост от техните собствени програми.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
• Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
• Авансово плащане в размер на 70% от пакетната цена
• Пълно плащане 91 дни преди начална дата на пътуване
• Цветно копие на паспортите на всички пътуващи по e-mail или в оригинал в офиса и 2 цветни снимки

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Всички цени се заплащат в лева по курс продава на СИБанк в деня на плащане.
• Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата категория.
• Туровете в програмата подлежат на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.

Това сафари можем да Ви предложим и като индивидуална програма. За повече информация, моля да се свържете с нас!

Като клиент на „Полония БГ” Вие стaвате автоматично член на Flying Doctor’s Society of Africa по време на цялата продължителност на сафарито в Кения и Танзания, покриващ спешна евакуация в рамките на Източна Африка. В случай на инцидент, внезапно заболяване или нещастен случай сред природата, безценно предимство е да се свържете с местни опитни лекари, които да извършат евакуация по най-бързия начин по въздух до най-близката и модерно оборудвана болница в Найроби. Тази услуга няма да Ви струва нищо допълнително.
За повече информация, моля посетете http://www.amref.org/flying-doctors/. Индивидуалната медицинска застраховка не е включена в обхвата на това покритие!

Ваксин: против жълта треска – задължителна; препоръчителни - коремен тиф, тетанус, дифтерия и хапчета против малария.

Забележка: „Полония БГ” ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.

Тагове

Оферти - Танзания |  Оферти - Мусома |  Екскурзии - Танзания |  Екскурзии - Мусома |  Екзотична почивка 2024 - Танзания |  Екзотична почивка 2024 - Мусома

Избрани оферти