Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

КОЛЕДА – ИСТАНБУЛ - с 3 нощувки

Номер на оферта

/

230582

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с луксозен автобус;
- Съответния брой нощувки със закуски;
- Водач-придружител;
- Панорамна обиколка на Истанбул с екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

- Такси за вход в музеи;
- Всички специално упоменати допълнителни услуги;
- Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки в Истанбул и разглеждане с екскурзовод на български език забележителностите на Одрин и Истанбул. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

ПРОГРАМА

24.12.2020 – 06.00 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 05.30 ч. 08.00 ч. – спирка в Пловдив пред хотел “Тримонциум”, 09.30 ч – спирка в Хасково – автогарата (за клиентите, които биха желали да се качат оттам). Отпътуване за Истанбул. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

25.12.2020 – Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – среща на два континента: мостовете над Златния Рог, новата европейска част, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в Азия по въжения мост над Босфора, хълма Чамлъджа, спирка при небостъргача Сапфир – една от най-високите сгради в Европа. На последния етаж има панорамна тераса и 4D кино, където от височина 236 м можете да се насладите на невероятната гледка към огромния мегаполис (входна такса за терасата – около 50 турски лири). Свободно време за разходка на пл. „Султанахмед”, Синята джамия (отвън), „Света София” (отвън) и пл. „Хиподрума”. Факултативна екскурзия с посещение на „Св. София” и двореца Топкапъ с местен екскурзовод на български език с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в двореца, която е около 65 турски лири, както и слушалките, които са около 3,50 евро и са задължителни, се плащат на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. При посещение на джамията е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони. Вечерта – възможност за посещение на нощно атракционно заведение с вечеря и програма с ориенталски танци (с доплащане 60 лв. за възрастни и 30 лв. за деца до 11 г.) Свободно време. Нощувка.

26.12.2020 – Закуска. Свободно време или факултативна екскурзия с кораб по Босфора с местен екскурзовод (с доплащане 38 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; екскурзията се провежда при минимум 25 записани туристи). Следобед - по желание - факултативна екскурзия с посещение на двореца Долмабахче (с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод по време на визитата; таксата за вход в двореца, която е около 90 турски лири, се плаща на място; посещението се организира при минимум 25 участника). Нощувка.

27.12.2020 – Закуска. Посещение на желязната църква „Св. Стефан“. Отпътуване за Одрин. Кратка спирка в Одрин с разглеждане на Селимие джамия, строена от Мимар Синан през XVI в. и българската църква „Св. Георги”. Следобед – отпътуване по маршрут ИстанбулОдринПловдивСофия. Вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Коледни оферти 2023 - Турция |  Коледни оферти 2023 - Истанбул

Избрани оферти