Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

КОЛЕДА - ПРАГА и КАРЛОВИ ВАРИ

Номер на оферта

/

230563

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус;
- Съответния брой нощувки със закуски и вечери;
- Водач-придружител от туроператора;
- Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

- Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
- Специално обявените, че са с доплащане, екскурзии;
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
- Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек);
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията e шестдневна и включва 3 нощувки със закуски и вечери в ресторанта на хотела (вкл. вечеря на Бъдни вечер) в Прага и разглеждане с екскурзовод на български забележителностите на Прага и Карлови Вари. Настаняването е на база полупансион в хотел 4 звезди.
ПРОГРАМА

23.12.2020 – 15:30 ч. – хотел „Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят / 19:00 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 18:30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградБудапещаБратиславаПрага. Нощен преход.

24.12.2020 - Следобед - пристигане в Прага. Настаняване в хотела. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

25.12.2020 – Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод: архиепископския дворец (отвън), Храдчани, стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, катедралата Свети Вит, двореца Валдщайн, Мала страна, Карловия мост, Старе место. Свободен следобед. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 27 лв. за възрастни и 22 лв. за деца до 17 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица „Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

26.12.2020 – Закуска. Екскурзия до Карлови Вари (включена в пакетната цена). Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Вечерта - завръщане в Прага. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

27.12.2020 – Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на музеи – Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и пр. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Пражки Сецесион” с доплащане - 68 лв., а за деца до 17 г. и за възрастни над 65 г. - 49 лв. при представяне на личен документ на входа на музеите. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език, билет за вход в музея на Алфонс Муха, кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил Сецесион на Обецни дум. Екскурзията се осъществява при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава (цената на разходката с корабче не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Около 19:00 ч. – отпътуване по маршрут ПрагаБратиславаБудапещаБелградСофия. Нощен преход.

28.12.2020 – Вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Коледни оферти 2023 - Чехия |  Коледни оферти 2023 - Прага

Избрани оферти