Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

КОЛЕДА - ВИЕНА - БУДАПЕЩА ОТ ВАРНА, ШУМЕН И ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Номер на оферта

/

230561

Дати & цени

22 декември 2024 г. - Цена от 814 лв.

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В БУДАПЕЩА;
3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ (ТРИСТЕПЕННО МЕНЮ) ВЪВ ВИЕНА;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ.
ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА БУДАПЕЩА;
ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ВИЕНА И ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА СТАРИЯ ГРАД;
ПОЛУДНЕВНА ПРОГРАМА „ВИЕНСКА ГОРА“;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ.

Цената не включва

РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДВОРЕЦА ШЬОНБРУН;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА СЪКРОВИЩНИЦАТА НА ХАБСБУРГИТЕ В ДВОРЕЦА ХОФБУРГ;
ПРОГРАМА "ВИЕНСКО ВЪЛШЕБСТВО";
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА (3 ЕВРО НА ЧОВЕК);
СИТИ ТАКСА, АКО СЕ ПЛАЩА ТАКАВА (ПЛАЩА ЛИЧНО ОТ ТУРИСТИТЕ НА РЕЦЕПЦИЯТА НА ХОТЕЛА);
ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ;
БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА;
ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ;
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НУЖНИ;
ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, АКО ТАКАВА СЕ НАЛОЖИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка със закуска в Будапеща, 3 нощувки със закуски и вечери във Виена (вкл. вечеря на Бъдни вечер и на Коледа) и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Виена, Виенската гора, Баден, манастира „Свети Кръст” и на Будапеща. Настаняването е в хотели 3 или 2 звезди (периферно разположени).

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ДАТИ и ЦЕНИ:

22.12.2024 - 27.12.2024 г.
Цена за човек в двойна/ тройна стая - 814 лв.
Цена за човек в индивидуална стая - 997 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 2-ма възрастни - 739 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен - 773 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 22.12.2024: 00.05 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) – 01.30 ч., във Велико Търново (пред хотел “Етър”) - в 03.30 ч. Отпътуване по маршрут Велико ТърновоСофияБелград - Будапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 23.12.2024: Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, крайбрежните булеварди и Парламента. Свободно време за разходка из коледните базари на града. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 25 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15:00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 24.12.2024: Закуска. Сутринта - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на града: паметника на Мария-Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. “Грабен“, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, „Кертнерщрасе”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време за разходка из коледните базари на града. Коледна вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 25.12.2024: Закуска. Полудневна екскурзия „Виенска гора“ до манастира „Св. Кръст” и до Баден - курортно градче в околностите на Виена. Следобед – свободно време. Факултативно разглеждане с екскурзовод на двореца Шьонбрун (с доплащане 28 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксите за вход и за слушалки в двореца - около 20 евро, се заплащат на място, посещението се организира при минимум 20 участника). Вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 26.12.2024: Закуска. Свободен ден за разходка из централната част на града, посещение на Пратера и пр. Възможност за факултативна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 68 лв. на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из уличките и площадите на стария град –посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, Бургтеатър, историческото кафене Ландман, пасажа на двореца Фернстел, кафене Централ, площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Следобед: възможност за факултативно разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца Хофбург – с доплащане 59 лв. за възрастни и 40 лв. за деца до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Около 19.00 ч - отпътуване по маршрут ВиенаБудапещаБелградСофияВарна. Нощен преход.

ШЕСТИ ДЕН – 27.12.2024: Вечерта – пристигане във Варна с междинни спирки във Велико Търново и Шумен.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца и младежи до 17 години.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Коледни оферти 2023 - Австрия |  Коледни оферти 2023 - Виена

Избрани оферти