Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

Коледа в Буенос Айрес,Нова година в Рио де Жанейро “ 11 нощувки

Номер на оферта

/

204660

Дати & цени

Цената включва

Програмата включва :

1) постоянен водач и екскурзовод на български език от момента на кацане на летището на Буенос Айрес до излитането ни от летището в Рио де Жанейро
2) самолетен билет София –Буенос Айрес- Игуазу- Рио де Жанейро - София с всички летищни такси включени.
3) всички трансфери
4) 4 нощувки в хотел 4 * категория в Рио де Жанейро със закуска и данъци включени
5) Панорамна обиколка на Рио
6) Екскурзиите Корковадо и Захарна Глава , както е упоменато , с билети включени
7) 3 нощувки във Пуерто де Игуазу , хотел 4 * ( аржентинска страна)
8) Екскурзии водопадите от Аржентинска и Бразилска страна и птичи парк .
9) 5 нощувки в хотел 4 * в Буенос Айрес със закуска и данъци включени
10) Целодневна екскурзия Фиеста Гауча както е описано
11) Полудневна екскурзия Тигре и Делта и панорамна обиколка на Буенос Айрес

Цената не включва

Програмата не включва :

- Медицинска застраховка (всеки клиент се осигурява индивидуално, предлагаме и сме на ваше разположение при избора на такава)
- Танго шоу с вечеря – 120 щатски долара
- Екскурзия Гран Авентура в Игуазу – 80 щатски долара
- Полет с хеликоптер над водопадите – 120 щатски долара
- Фолклорна вечеря “ Тройна Граница “ – 80 щатски долара
- Лични разходи от каквото и да е естество
- ГАЛА ВЕЧЕРЯ В РИО ДЕ ЖАНЕЙРО – 31 ДЕК 2017 – 40 щатски долара ( плаща се на място от всеки един)
- Всичко неупоменато в точките от 1) до 11 )
- Входове за националните паркове на Водопадите – общо 50 долара ( плащат се на място от всеки един )

Програма на пътуването

Коледа в Буенос Айрес,Нова година в Рио де Жанейро “ 11 нощувки


1 ден – 22 декември 2017 ( петък )

Отпътуване от София с Алиталия.
Излитане в 19.00 часа до Рим,пристигане в 19.55 часа,смяна на самолет и полет в 21.45 часа за Буенос Айрес. По време на полета – вечеря и закуска.

2 ден – 23 декември 2017 ( събота )

Пристигане в Буенос Айрес в 07.00 часа.Посрещане от български екскурзовод, който бъде с нас през цялото време до заминаването ни за България.Трансфер до хотела ни в центъра на града и при възможност настаняване . Около 13 часа, след кратка почивка ще направим панорамна обиколка на Буенос Айрес. ( 4 часа ) . Ще започнем от Каса Росада с президентския кабинет , Майската пирамида , Старото Кабилдо където са били провъзгласени законите от Хуан де Гарай в 1580 година. Градската Метрополитан Катедрала , където е давал служби сегашния Папа Франциско , и където тлеят останките с почетна стража на Генерал Сан Мартин – предводителя на Революцията от 25 май 1810 , отхвърлила испанското владичество.
Продължаваме бохемския квартал Сан Телмо към друг емблематичен квартал – Ла Бока .По пътя ще видим руската църква намираща се срещу парка Лесама , където според историците испанците са стъпили за първи път по тези земи – 1536 година.
Ла Бока – този цветущ квартал ни посреща с цялата си колоритност.

Ще видим митичния стадион “ Ла бомбонера “ на футболния клуб Бока Джуниорс и ще минем по-най късата уличка в света – Ел Каминито – мястото където всяка вечер
са се разигравали страстни танго романси .
Стотици места където човек може да купи сувенири от тук от всякакво естество ,
музеи на емигрантите , които свидетелстват за живота на тукашните жители , ресторанти които приканват с пикантни ястия, песни и танци на танго на живо – всичко това умело комбинира с цветните постройки , калдъръмените улички и въздуха , този въздух ,из който се носи страст , танго , червено вино и авантюри !

Очакват ни още Пуерто Мадеро ( преди дървени пристанищни докове , а днес най-луксозната зона в града ) , парка Палермо , Конгреса , Обелиска и още много забележителности , които ще направят спомените ни за този град незабравими .
Нашия тур завършва в хотела . Свободно време за почивка предвид на дългия полет и смяна на времето .
Първа нощувка в Буенос Айрес.



3 ден – 24 декември 2017 ( неделя )


След закуска - целодневна екскурзия до ранчо , където ще се запознаем с живота и традициите на гаучосите. Ще имаме възможност да видим уменията им в язденето на коне , надбягвания и съревнования така ,както са го правили за спечелване на вниманието на своите възлюбени жени. Ще яздим коне и ще се возим на каруци .Гощавка с пищен обяд с най-вкусното телешко месо на света , под звуците на фолклорна програма която ще ни запознае с музикалното богатство на Аржентина от всичките й региони. Връщане в хотела около 18 часа.

20.00 часа- Трансфер до ресторант " Карлос Гардел " , където след богата вечеря ни очаква танго програма . Оркестър над сцената , множество артисти , които с виртуозните си изпълнения ще ни накарат да се пренесем в света на страстното аржентинско танго .
Втора нощувка в Буенос Айрес.


4 ден – 25 декември 2017 (понеделник)

След закуска - Полудневна екскурзия Тигре и Делта .
Реки , канали и ручеи рисуват със своето зигзагообразно течение красивата и живописна Делта на река Парана, намираща се на североизток от града Буенос Айрес. Този регион и провинция се знае от 1820 година с името Тигре заради множеството диви животни от семейството на Ягуарите , които са обитавали тази зона в търсене на храна.С корабче ще направим едночасова разходка из Делтата. Множество острови , на които има построени къщи , дори замъци допълват пейзажа , правейки тази разходка сред природата незабравима ! Връщане в хотела около 14 часа , свободно време за разходки , покупки и отдих.
Трета нощувка в Буенос Айрес.

5 ден – 26 декември 2017 (вторник)

Свободен ден за покупки и отдих .
Четвърта нощувка в Буенос Айрес.

6 ден – 27 декември 2017 (сряда)

Полет от Буенос Айрес до Игуазу ( Аржентинска страна – град Пуерто де Игуазу ) в 11.15 часа. Пристигане в 13.05 часа , трансфер и настаняване в хотела ни .Свободно време за почивка , покупки и релакс. По- желание посещение на Duty Free shopping ( безмитни маркови стоки –техника, парфюми , дрехи и т.н) . Първа нощувка в Игуазу.

7ден – 28 декември 2017 (четвъртък)

След закуска екскурзия до водопадите от Аржентинска страна.
Описание на екскурзията : Водопадите на Игуазу са най-мощните водопади в света- 275 водопада с различна големина и дебит правят тази разходка изключителна . Намират се на границата между Бразилия и Аржентина. Пристигайки в Националния парк , ще направим кратък преход през джунглата ,след което взимаме туристическо влакче , което ще ни отведе до началото на железни парапети – мостове над рега Игуазу . След около 800 метра пред нас се открива най-големият от водопадите - Дяволското гърло . Мощните води падат с ужасен грохот от повече от 80 метра . Зад водната стена , в скалите живеят птиците “венсехос” . Този вид се среща само тук и затова е и избран като символ на Националния парк Игуазу . Крилете им са по-здрави от тези на всяка друга птица , заради факта , че трябва да минат през водните пръски където са гнездата им. Те никога не докосват земята , затова имат и къси крака , откъдето идва и името им от гръцки език. А по пътя до там ще видим и още една много любопитна птица – “хорака” . Има жълти очи и гордо позира пред туристите за снимка .

Множеството снимки и видео , които ще направим на Дяволското гърло ще запаметят завинаги това изключително преживяване . Опиянени си тръгваме към следващата авантюра – гмуркане с моторна лодка под водопадите ( опционална екскурзия с допълнително заплащане – 80 щатски долара). Около 18 часа връщане в хотела. Свободно време. По желание фолклорна вечеря Тройна Граница ( допълнително заплащане – 80 щатски долара ).
Втора нощувка в Игуазу.


8 ден – 29 декември 2017 (петък)

След закуска екскурзия - водопадите от Бразилска страна.Ще минем границата и след кратко пътуване с автобус слизаме пред хотел Дас Катаратас ( един от само двата хотела в парка Игуазу ). По време на слизането ни по стълбите пред нас ще се открие панорамна гледка към повечето от водопадите , до които сме се били докосвали предишния ден откъм аржентинска страна. Пътят ни ще бъде пресичан от малки животинки “коатие” , които дебнат туристите за да им “отмъкнат “ някое лакомство.
Поговорката казва че от аржентинска страна се “усещат “ водопадите , а от бразилска страна “ човек се наслаждава “ гледайки ги отдалеч панорамно.

За любителите на авантюри като опция с допълнително заплащане ( 120 щатски долара) – полет с хеликоптер над водопадите – 10 - минутно незабравимо преживяване.


Продължаваме с посещение на птичи парк – едно невероятно място събрало всички представители на тукашната флора и фауна . Приятелски настроени тукани , егоцентрични фламинга , търпеливи костенурки, дори и алигатори, палави пеперуди , колибри и безброй вида папагали сред които се открояват “арара “ – това е само част от всичко което ще имаме възможност да видим на това райско място.
Трета нощувка в Игуазу.


9 ден – 30 декември 2017 (събота )

Трансфер до бразилското летище и полет до Рио де Жанейро във 12.00 часа и пристигане в 16.00 часа. Транфер до хотела и настаняване в хотел 4 * или подобен от същата категория- 3 нощувки със закуска и такси включени.
Свободно време . Първа нощувка в Рио де Жанейро.
10 ден – 31 декември 2017 (неделя )

Полудневна Екскурзия Корковадо - Статуята на Хесус Изкупителя, билети включени. Статуята е исока е 39,6 м (заедно с 9,5 метровия пиедестал) и 53 м широка, тежи 1000 тона. Изградена е от железобетон и е облицована с несмлян талк устойчив на въздействието на климата. Построена е в периода 1922-1931 г. Разположена е на високия 710 м хълм Корковадо в предградията на града. Допълнителната височина на хълма превръща този съвременен колос в символ на християнството и главна забележителност на Рио де Жанейро и Бразилия. Изгледът към прострелия се в нозете град, искрящото море, далечните хълмове и планинските върхове е незабравим.
Нашата авантюра във града на кариоките продължава с екскурзия Захарната Глава - изкачване с лифт на 2 хълма откъдето се открива вълшебна гледка към града Рио де Жанейро.


Вечерта – ГАЛА ВЕЧЕРЯ И ЗРЕЛИЩНО ШОУ НА КОПАКАБАНА – всички облечени в бяло се събират на плажа за посрещане на Новата 2018.
Втора нощувка в Рио де Жанейро.

11 ден – 01 януари 2017 ( понеделник)

Свободен ден за отдих и плаж.
Трета нощувка в Рио де Жанейро.

12 ден – 02 януари 2017 ( вторник)


Панорамна обиколка на Рио де Жанейро. Ще се запознаем с най-забележителните места на този обезсмъртен от Олимпийските игри 2016 град ,правейки го един от най-популярните дестинации тази и в следващите години . Ще направим обходна обиколка на плажовете Леблон , Ипанема, Копакабана, ще посетим стадиона Маракана ( без вход) , ще влезем в катедралата Сан Себастиан , ще почувстваме и тръпката да бъдем на Самбодрома ( мястото, където всеки месец февруари се провежда пищния Карнавал на Рио) . Една от най големите лагуни в света – Родриго де Фреитас придава още повече живопис на града на кариоките .
Свободно време за плаж, разходка , покупки.
По желание вечерта самба шоу .
Четвърта нощувка в Рио де Жанейро.

13 ден – 03 януари 2017 ( сряда )

След закуска летището , свободно време до 13 часа , когато ще отпътуваме към трансфер за нашия полет към Европа . Полет на Алиталия в 17 часа .



14 ден –04 януари 2017 ( четвъртък )


Пристигане на 5 януари 2017 , в 06.55 часа в Рим.
Смяна на самолета и полет в 09.50 часа .Пристигане в 12.50 часа на летище София. Край на нашата програма.

Допълнителна информация

СПЕЦИАЛНА ЦЕНА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ( ПЪЛНО ЗАПЛАЩАНЕ ) ДО 18 СЕПТЕМВРИ 2017 - 4769 ЛЕВА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ . ДОПЛАЩАНЕ ЗА САМОСТАЯТЕЛНА СТАЯ ( САМО ПРИ ИЗРИЧНО ЖЕЛАНИЕ ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА) - 720 ЛЕВА.
ГАРАНТИРАМЕ ЦЕНАТА В ДВОЙНА СТАЯ СЪС ЧОВЕК ОТ СЪЩИЯ ПОЛ.



ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ СЪС ЗАПИСВАНЕ ДО 01 ДЕКЕМВРИ 2017 - 5269 ЛЕВА.

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Нова година 2023 - Бразилия |  Нова година 2023 - Рио де Жанейро

Избрани оферти