Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Коледа във Виена и Будапеща с вкл. празнична вечеря - пет и шестдневна програма

Номер на оферта

/

208137

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус

Съответния брой нощувки със закуски

2 вечери (5 дневна програма) или 3 вечери (6 дневна програма) във Виена (включително вечеря на Бъдни вечер)

Водач-придружител от туроператора

Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

Разглеждане на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български -
Цена 26 лева на турист

Съкровищницата на Хабсбургите - Цена 18 лева (за деца до 19 г.) / 38 лева (за възрастен)

Програма на пътуването

Коледна екскурзия до Виена и Будапеща с включена вечеря на Бъдни вечер.


Цени на програма с дата на отпътуване 23.12.2017 - вариант 1 петдневна

Цена на възрастен в двойна стая - 436 лева

Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възр. - 369 лв.

Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възр. - 389 лв.

Цена за настаняване в индивидуална стая - 538 лева

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 169 лв


Цени на програма с дата на отпътуване 22.12.2017 - вариант 2 шестдневна

Цена на възрастен в двойна стая - 495 лева

Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възр. - 399 лв.

Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възр. - 429 лв.

Цена за настаняване в индивидуална стая - 612 лв.

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 179 лв


Вариант 1 - петдневна екскурзия Коледа във Виена и Будапеща с отпътуване на 23.12.2017 г.

Ден 1 23.12.2017

Отпътуване - 04.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят / 07.30 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07.00 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградБудапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка..

Ден 2 24.12.2017

Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Свободно време за коленди базари. Около 13.00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

Ден 3 25.12.2017

Закуска. Сутринта - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на града: паметника на Мария Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. “Грабен“, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, „Кертнерщрасе”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време. Следобед - възможност за факултативно посещение с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 38 лв. за възрастни и 18 лв. за деца под 19 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

Ден 4 26.12.2017

Закуска. Свободен ден за самостоятелно посещение на музеи, разходка из централната част на града, посещение на Пратера и пр. По желание – посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 26 лв + такса за вход (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). В този ден се налага ползване на метро. Около 19.00 ч. - отпътуване по маршрут ВиенаБудапещаБелградСофия. Нощен преход.

Ден 5 27.12.2017

Преди обяд - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.


Вариант 2 - шестдневна екскурзия Коледа във Виена и Будапеща с отпътуване на 22.12.2017 г.

Ден 1 22.12.2017

04.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят. 07.30 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07.00 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелград - Будапеща. Късно вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 23.12.2017

Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15.00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря (включена в цената). Нощувка.


Ден 3 24.12.2017

Закуска. Сутринта - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на града: паметника на Мария-Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. “Грабен“, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, „Кертнерщрасе”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време за разходка из коледните базари на града. Коледна вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената). Нощувка.

Ден 4 25.12.2017

Закуска. Полудневна екскурзия до манастира „Св. Кръст” и до Баден - курортно градче в околностите на Виена. Следобед: възможност за факултативно посещение с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 38 лв. за възрастни и 18 лв. за деца под 19 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

Ден 5 26.12.2017

Закуска. Свободен ден за самостоятелно посещение на музеи, разходка из централната част на града, посещение на Пратера и пр. По желание – посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 26 лв + такса за вход (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). В този ден се налага ползване на метро. Около 19.00 ч - отпътуване по маршрут ВиенаБудапещаБелградСофия. Нощен преход.

Ден 6 27.12.2017

Преди обяд - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Допълнителни услуги:

Посещение на двореца Шьонбрун с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в двореца, която е около 13 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 20 участника.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Коледни оферти 2023 - Австрия |  Коледни оферти 2023 - Виена

Избрани оферти