Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Коледен шопинг във Виена - столицата с най-красива Коледна украса

Номер на оферта

/

218113

Дати & цени

05 декември 2024 - 08 декември 2024 г. - Цена от 455 лв.
07 декември 2024 - 10 декември 2024 г. - Цена от 455 лв.
12 декември 2024 - 15 декември 2024 г. - Цена от 455 лв.
14 декември 2024 - 17 декември 2024 г. - Цена от 455 лв.
19 декември 2024 - 22 декември 2024 г. - Цена от 455 лв.

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски в района на Виена в хотел ***
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужванена български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* посещение на Двореца Шонбрун – 30 евро възрастен, 23 евро деца до 18 г. (резервация, входна такса, трансфер, местен екскурзовод на български език) – заявява се при резервация, заплаща се с окончателната вноска за екскурзията и се осъществява при група минимум 25 души
* доплащане за единична стая - 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – (попитайте за повече информация в агенцията).
* възможност за трансфер от/до ………………… – …………. лв. /в двете посоки/
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).

Допълнителни услуги, които се заплащат на място:
* входни такси за музей и мероприятия по програмата
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

Допълнителни услуги, които се заявявят предварително и се заплащат на място в обявената валута:
* вечеря в ресторанта на хотела с тристепенно меню – 15 евро, заявява се при резервация, заплаща се на място (препоръчваме за първия ден от настаняването). Вечерята включва: супа, виенски шницел и десерт, напитки срещу доп. заплащане.

Програма на пътуването

Дестинация: Коледен шопинг във Виена – столицата с най-красива Коледна украса заредете се с настроение, подаръци и красота от емоции от светлинки и коледни вкусове

Маршрут: София - Белград - Будапеща - Виена - София

4 дни/ 2 нощ.

дата:
05.12.2024 - 08.12.2024
07.12.2024 - 10.12.2024
12.12.2024 - 15.12.2024
14.12.2024 - 17.12.2024
19.12.2024 - 22.12.2024

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси : 455 лв
==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==============================================================
ПРОГРАМА:
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 00:00 ч. по маршрут СофияБелградБудапещаВиена. Пристигане в австрийската столица около обяд. Посещение на най-големия аутлет в района на Виена: DESIGNER OUTLET PARNDORF, в който можете да откриете над 600 ТОП марки на ТОП цени. Designer Outlet Парндорф е шопинг градче на около 35 минути от Виена, със 150 магазина за маркови стоки на изгодни цени и няколко кафенета и ресторанти. В магазините се предлагат стоки с отстъпки от 30% до 70%. Продават се тестови колекции, колекции от изминалата година и свръх продукцията на първокласни производители и интернационални дизайнерски марки. Или с други думи, тук се продава всичко, което прави живота по-хубав: дизайнерска мода, обувки, аксесоари, бижута, козметика, спортни стоки, мебелни аксесоари, стоки за дома, идеи за подаръци. Настаняване в хотел 3* в района на Виена. Нощувка.

2 ден: Закуска. По това време на годината Виена е като най-вкусния празничен бонбон на Стария континент - с уникална коледна украса, нагиздена като коледно дръвче, бляскава и толкова празнична; подканяща ни да се сгреем с топъл пунш, ухаещ на канела. Празничното осветление и декорация по улиците на Виена я превръщат в една открита бална зала свнушителни светещи полилеи в средата на улицитe. Панорамна обиколка на Виена с екскурзовод на български език: Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун с местен екскурзовод на български език: дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в. по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. Дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Коледен бонус: организирано посещение с автобус на Пратера – Предколедна фиеста на Виенското колело и Музея на восъчните фигури /без включени входни такси/. Нощувка.

3 ден: Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Виена с екскурзовод на български език – Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. Свободно време за разходка из най-пищния и завладяващ коледен базар, този пред Кметството. Тук можете да видите дървета с различна украса: дървото на любовта, на целувките, захарното дърво. Ароматът на пунш и канела ще ви изкуши да опитате и традиционните захаросани плодове, печени кестени, джинджифиловите и канелените сладки. А ако предпочитате да започнете с нещо солено, можете да откриете и печени наденички и картофи, както и други вкусотии, които обаче не се давят в бира, а в греяно вино и пунш. Тук можете да се сдобиете с красиви коледни декорации и фигурки, тематични аксесоари, дребни подаръци и всякакви други джунджурии. Вечерта отпътуване за България.

4 ден: Връщане в София сутринта.
==============================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец

ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конкретна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
*Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на програмата.

* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая.

Ориентировъчни входни такси:
ВИЕНА
Музей на изящните изкуства: 21 евро възрастни; 18 евро - деца до 18 г.
Музей по естествена история (Природонаучен музей) 18 евро възрастни; безплатно - деца до 18 г.
Съкровищницата: 14 евро възрастни; безплатно - деца до 18 г.
Комбиниран билет: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция с аудио гид: възрастни 17,50 евро; 11 евро деца и младежи (6 – 18г.).
Виенската Опера: 13 евро възрастен
Двореца Белведере: Горно Белведере 16,70 евро възрастни, безплатно - деца до 18 г.
Двореца Белведере: Долно Белведере 14.60 евро възрастни, безплатно - деца до 18 години
Комбиниран билет Горно и Долно Белведере: 24 евро възрастни, безплатно - деца до 18 г.
Зоологическата градина: 27 евро възрастни, 15,50 евро младежи до 18г., безплатно - деца до 6 г.
Музея на восъчните фигури: 26 евро възрастен, 20 евро младежи до 14 г, безплатно деца до 4 г.
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията
==============================================================
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
* 2 нощувки със закуски в района на Виена в хотел ***
=============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Коледни базари - Австрия |  Коледни базари - Виена

Избрани оферти