Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Коледни базари в Прага - самолетна екскурзия. Гарантирана програма!

Номер на оферта

/

208231

Дати & цени

Цената включва

Вече може да направите плащане за почивка и онлайн с карта - бързо и сигурно чрез платформата за разплащания на банка ОББ и Рейма Травел (www.reyma.bg)
****************************************************

ПРЕДКОЛЕДНА ПРАГА със самолет - 07.12.2017
Потвърдена екскурзия със самолет, обслужване на български език.Потвърдена програма.

Настаняване по избор:
ВАРИАНТ 1: Настаняване в хотел LEON D'ORO 4* – исторически център, в Стария Град
Цена: 829 лв на човек в двойна стая

ВАРИАНТ 2: Настаняване в хотел 3*: Brezina или подобен - в близост до центъра на Прага, район Prague 2
Цена: 729 лв на човек в двойна стая


Цената включва:

- самолетен билет София – Прага - София с включени летищни такси и право на чекиран багаж до 23 кг
- 3 нощувки със закуски в хотел по избор;
- трансфери летище - хотел – летище;
- информационен пешеходен тур
- класически пешеходен тур на Прага с местен екскурзовод на български език;
- медицинска застраховка с покритие 5000 евро на човек;
- водач от агенцията по време на пътуването и престоя

Цената не включва

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ, БИЛЕТИ ЗА АТРАКЦИИ /заявяват се и се заплащат в България, най-късно 30 дни преди отпътуването/:

1. Целодневна екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод на български език /на 150 км., продължителност - около 9 часа/ при минимум 14 записани – 89 лв за възрастен; 75 лв за деца до 12 г. (Цената включва автобусен транспорт, пътни такси, обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод).
Екскурзоводската беседа включва панорамно разглеждане на: операта Semper, двореца „Цвингер” /забележителен архитектурен бароков комплекс, в който се намира уникалната картинната галерия „Старите майстори” с шедьовъра на Рафаело - Сикстинската Мадона, както и много други произведения на Тициан, Рубенс, Рембранд и много други; колекцията от оръжия от Средновековието, както и колекцията с ювелирни изделия от майсенски порцелан/, Дрезденския замък и стената на Саксонските князе /102-метрова стена, представляваща мозайка от 23 000 порцеланови плочки, на която са изобразени всички саксонските князе от Марграве Конрад (XII в.) до с Крал Джордж (XX в.)/, църквите Хофкирхе и символът на града - Фрауенкирхе - една от най-впечатляващите протестантски катедрали, галерията „Албертинум”, Дрезденската съкровищница "Зелените сводове" /съхранила над 1000 скъпоценности, принадлежали на саксонските князе и курфюрстове, разпределени в девет различни стаи, запазени още от 1733 г./, терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба. В свободното време можете да посетите галериите на Цвингер (Вход: 10 €, на място по желание) или да се разходите из най-стария Коледен базар Altmarkt.

2. Екскурзия до замъка Чешки Щернберк – 69 лв при мин. 15 записани туристи /Екскурзията продължава около 4 часа; включва транспорт с лицензиран автобус, входна такса и екскурзоводско обслужване на български език./
Описание: Разположен на около 45 км в югозападна посока от столицата Прага, замъкът се извисява на висока скала над река Сазава, намираща се в чешката област Бохемия и е една от най-добре запазените средновековни крепости в Чешката република. Построен е през 1420 година в готически стил и преустроен в бароков през 18 век. Замъкът е частна собственост (векове наред е собственост на фамилията Щернберк), а посетителите могат да се запознаят с историята на един от най-старите и аристократични родове в Чехия. Замъкът Чешки Щернберк притежава строгата фасада на средновековна крепост в готически стил, но интериорът на двореца е екстравагантен и в духа на ранния барок. Обиколката преминава през петнадесет щедро украсени и мебелирани стаи в 4 различни стила – рококо, бийдермайер, имперски стил и барок. Посетителите се превеждат през огромната Рицарска зала, в която могат да се видят много исторически предмети и ценности, през красиво изписания параклис Свети Себастиан и Жълтата Камара с нейните барокови украси и мебели от Луи XVI. Замъкът е с богатата гипсо декорация на стаите, като притежава и множество исторически мебели и порцелан.

3. Вечеря с меню по избор в ресторант-пивовар U Fleku - 50 лв на човек (включва welcome drink, предястие, избор от 3 основни ястия, 1 бира - 0,4 л Flekovsky lezak 13%, десерт).
"U Fleku" е най-стария ресторант-пивовар в Прага, който работи без прекъсване и произвежда бира от 1499 г. Тук пражани за пръв път през 1834 г. пият прочутата пилзенска бира. В старинен бохемски стил, залите са обзаведени със стари дъбови пейки и маси, характерни за средновековна Чехия.

4. Круиз по Вълтава: 22 лв на човек /Продължителност: 1 час/.

5. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо /Продължителност на круиза: около 2,5 ч./:
Опция 1: 36 евро на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна);
Опция 2 с вечеря: 49 евро на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено тристепенно меню
6. Пешеходен тур "Прага е магия" (манастира Страхов, Чернинския дворец, Лорета и живописния Нови свет) при мин. 10 записани туристи: 25 лв на човек

Подробно информация на:
http://www.reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/327-chehiya/751-predkoledna-praga-ekskurziya-sas-samolet

Програма на пътуването

ПРЕДКОЛЕДНА ЗЛАТНА ПРАГА
Самолетна екскурзия с водач от България
Гарантирано професионално обслужване на български език. Потвърдена програма.

Дата: 07.12.-10.12.2017
Потопете се в магията......


ПРОГРАМА:
Първи ден (07.12.2017):
Среща на летище София и отпътуване за Прага с директен полет на България Ер. Трансфер до хотела и настаняване.
ПЕШЕХОДЕН ТУР до Стария Град с полезна практическа информация и ориентировъчна цел. По време на тура ще разгледаме Вацлавския площад, украсен по това време на годината с многобройни коледни магазинчета и павилиони. Тесните романтични улички на Стария Град ще ни изведат до часовниковата кула на емблематичния Староместки площад, където в съвършена хармония се редуват сгради в стил готика и ренесанс, барок и ар нуво - ще разгледаме Готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, бароковата църква „Свети Николай”, двореца Кински в стил рококо, Къщата при каменната камбана, Пражкия меридиан - на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на разрушената през 1918 г. колона на Дева Мария от 1652 г., Староместкото кметство. Това е площадът, който през декември приютява традиционно най-красивия коледен базар на Прага, а светлините на огромното Коледно дърво превръща мястото във вълшебна приказна сцена. В китно украсените дървени къщички се продават ръчно изработени сувенири и ароматни вкусотии, а неповторимата атмосфера се допълва и от коледните мелодии на уличните музиканти. Най-старият работещ астрономически часовник в света от 1410 г. ще ни покаже „разходката на Апостолите”, а след това ще можете да откриете традиционните гостилници, бирарии и кафенета, разположени в района на Староместкия площад и в плетеницата от малки улички наоколо. Свободно време.
*По желание/с предварителна заявка и заплащане/: Вечеря в историческия ресторант-пивоварна "U Fleku". Нощувка.

Втори ден (08.12.2017):
Закуска.
Екскурзия "Класическа Прага" с местен екскурзовод на български език (включена в цената; Продължителност: около 3 часа): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. Романтичните малострански улички с много заведения и магазини ще ни отведат до Малтийския площад, църквата на Малтийските рицари, цверната стена на Джон Ленън, Дяволския канал с мостчето на влюбените, обсипано с катинарчета и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага - ще видим двете стражеви кули и уникалните скулптури, между които и тази на Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само заради невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и заради неповторима творческа атмосфера, която създават местните художници и музиканти.
Карловият мост и архитектурния комплекс Клементинум, където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага, са предверие към романтиката на Стария Град, а тесните калдаръмени улички ще ни изведат до музея на бирата, Витлеемската капела, основана през 1391 и Староместкия площад.
Следобяд - свободно време в Прага с възможност за индивидуално посещение на Художествената галерия и Музеите на Прага - на Сметана, Алфонс Муха, Франц Кафка и др.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Дневен круиз по Вълтава (продължителност 1 час).
Нощувка.

Трети ден (09.12.2017):
Закуска.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Целодневна автобусна екскурзия до Дрезден, Германия с местен екскурзовод на български език. /Продължителност: около 9 часа. Включва автобусен транспорт и пешеходен тур с местен екскурзовод на български език и свободно време за посещение на музеи, за шопинг или за разходка из най-старите коледни базари./
Дрезден е разположен живописно по поречието на река Елба и се намира само на 150 км. от Прага. Счита се за един от най-красивите градове на Германия. Заради невероятните си панорамни гледки, Дрезден е известен още и с името "Флоренция на Елба". Куполът на забележителната църква Фрауенкирхе оформя силуета на града заедно с останалите постройки, разположени в старата му част - бароковия дворец Цвингер, операта, Дрезденския дворец, Съкровищницата, стената на Саксонските князе и църквата Хофкирхе, които ще разгледаме по време на пешеходния ни тур. През свободното време можете да посетите световноизвестните музеи на Дрезден или да се разходите из най-старите коледните базари.
Според стриктно водената от германците статистика, през 2017 г. ще се проведе точно 583-рия коледен базар в град Дрезден. Популярният Striezelmarkt е разположен на централния бароков площад Алтмаркт, където се издига и най-високата коледна пирамида в света (въртележка с височина 14 метра). В цветните павилиончета се предлагат различни вкусотии по традиционни саксонски рецепти, включително и легендарният дрезденски сладкиш щолен. Коледната атмосфера се допълва от изпълненията на коледни песни, от занаятчийските работилници и от уханието на печени бадеми, кестени и ароматно греяно вино. Средновековният коледен базар Drezdner Stallhof пък е част от дворцовия комплекс в центъра на града. Романтичното място, служило за провеждане на рицарски турнири от края на 16-ти век, ще ви срещне с майстори-занаятчии, облечени в средновековни одежди, които предлагат на посетителите ръчно изработени продукти, използвайки автентични материали и уреди от късното средновековие.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Бутиков джаз круиз по Вълтава с включена вечеря и оригинален джаз концерт на живо. (Начало: 20,30 ч.)
Нощувка.

Четвърти ден (10.12.2017):
Закуска.
Свободно време за самостоятелна разходка в Прага или възможност за избор от едно от двете ни предложения за допълнителни екскурзии:

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/:
1. Автобусна екскурзия до замъка Чешки Щернберк , разположен на около 45 км. югоизточно от Прага. Замъкът се извисява над река Сазава в област Бохемия и е една от най-добре запазените средновековни крепости в Чехия. Построен през 1420 година в готически стил и преустроен в бароков през 18 век, векове наред той е собственост на рода Щернберк. Замъкът притежава строгата фасада на средновековна крепост в готически стил, но богатият интериор е екстравагантен и в духа на ранния барок. Обиколката преминава през петнадесет щедро украсени и мебелирани стаи в 4 различни стила – рококо, бийдермайер, имперски стил и барок. Посетителите се превеждат през огромната Рицарска зала, в която могат да се видят много исторически предмети и ценности, през красиво изписания параклис Свети Себастиан и Жълтата Камара с нейните барокови украси и мебели от Луи XVI. Замъкът е с богатата гипсо декорация на стаите и притежава множество исторически мебели и порцелан.

2. Пешеходен тур "Прага е магия" - Разходка до манастира Страхов, Чернинския дворец, Лорета и живописния Нови свет с местен лицензиран екскурзовод
Разходката започва с една от съкровищниците на чешката култура – манастира Страхов. Основан е през 1143 г., когато чешкото кралство се намира на един от върховете в своето развитие. В кралството, което е богато, пристигат много от така наречените „просешки ордени”, носещи със себе си ценностите на християнството и богатството на културата. Един от тях е орденът на Премонстратите, който основава манастира. Най-ценното му украшение е великолепната Философска зала, която често можете да видите в интернет, включена в поредици като „най-красивите барокови библиотеки на света”. Нека не забравяме и манастирската пивоварна в двора на ареала. Монасите са варяли бира от най-старото средновековие, страховската е кръстена на покровителя на ордена на премонстратите – Св. Норберт. А в ресторанта можете да опитате жива, непастьоризирана бира "Св. Норберт".
Чернинския дворец - Разходката продължава покрай двореца на графовете Чернин, който днес е седалище на Министерството на външните работи. Импозантна сграда, най-големият и пищен дворец на Прага, украсен с пиластри и маскарони, символ на величието и богатството на чешките благороднически родове. Строен е в продължение на десетилетия. Най-новата история го прави седалище на Министерството на външните работи. През март 1991 г. в него е подписан договорът за разпускане на Варшавския договор.
Лорета - eдно от легендарните поклоннически места на Чехия. Центърът на архитектурния комплекс е домът на Дева Мария – Santa Casa, построена от италианеца Джовани Орси. Украсена е с релефи, изобразяващи живота на Дева Мария. Казва се, че благодарение на нея до Прага достига повея на италианския ренесанс. Около къщата, като архитектурен обков, вече в стил барок, има църковни постройки, дело на големия род строители, Дизенхофър. Съкровищницата на манастира съхранява едно от богатствата на Прага: Пражкото слънце. Това е дарохранителница във формата на слънце, изработена от 6222 диаманта.
Нови свет - Разходката приключва в колоритния лабиринт от калдъръмени улички, обрамчени с малки къщички, приютили хотели, ресторанти и артистични ателиета. Без никакъв план тук изникват първите къщички заедно с намиращата се недалеч Пражка крепост. Тук са живеели ратаите и прислужниците от крепостта. Бедните къщички украсявали с богати имена като При златната круша, щъркел, агне; при богатия рак, щедрия жълъд и т.н. и т.н. С течение на времето улицата Нов Свят се превръща в рай за бохеми и учени. Разхождайки се по емблематичната улица Novy Svet и разглеждайки табелите, които висят на почти всяка къща можем да прочетем историята и да научим повече за знаменитостите - учени, художници, артуисти, които някога са живели тук.

Среща за трансфер от хотела до летището. Отпътуване с директен полет на България Ер за София в 16:15 ч.
***********************************************
Описание на хотела:
Вариант 1: Хотел Leon D,Oro 4*, Pinelli Hotels – Prague 1
Перфектното разположение на хотела в сърцето на Стария град на Прага предразполага да се насладите на уникалната коледна атмосфера на града по един неповторим начин.
Стаите разполагат с телевизор със сателитни канали, телефон, сейф, самостоятелна баня със сешоар. Хотелът предлага безплатен достъп до интернет за своите гости.

Вариант 2: Хотели 3*, разположени в район Прага 2 - на пешеходно разстояние от Вацлавския площад. Всички стаи разполагат с телевизор, телефон, самостоятелна баня.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Ранни записвания 2024 - Чехия |  Ранни записвания 2024 - Прага

Избрани оферти