Начало / Почивки / Почивки - Малага

ПОРТУГАЛИЯ и ИСПАНИЯ с Андалусия

Номер на оферта

/

200129

Дати & цени

19 септември 2024 г. - Цена от 3125 лв.

Цената включва

самолетен билет София – Барселона - Мадрид – София на BULGARIA AIR с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см + дамска чанта/раничка; транспорт с автобус, 10 нощувки със закуски, 2 вечери, от които 2 – на Коста Брава/Маресме в хотел 4****, 1 - в района на Аликанте в хотел 3***, 1 – в Гранада в хотел 3***, 1 – в Севиля в хотел 3***, 3 – в Лисабон в хотел 3***, 1 – в Саламанка в хотел 4****, 1 – Мадрид в хотел 3***, туристическа програма в Барселона, Валенсия, Гранада, Кордоба, Севиля, Лисабон, Саламанка, Мадрид, разходка в курорта Бенидорм, местни екскурзоводи за обиколката на Кордоба, Севиля и Лисабон, водач-екскурзовод от агенцията, медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR.

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата и допълнителните посещения.

Програма на пътуването

ПОРТУГАЛИЯ и ИСПАНИЯ с Андалусия

Комбинирана екскурзия със самолет и автобус

СофияБарселона - Коста Брава - Барселона - ВаленсияБенидорм - Аликанте - Гранада - Кордоба - Севиля - Лисабон - Синтра - Кашкайш - Ещорил - Саламанка - Мадрид - София

11 дни / 10 нощувки / 10 закуски / 2 вечери

ДАТА: 19.09.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 3125 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияБарселона - Коста Брава/ Коста дел Маресме
Полет София - Барселона в 19.20 ч. на авиокомпания BULGARIA AIR. Кацане на летище Ел Прат Барселона в 21.25 ч. Трансфер и настаняване в хотел в едно от курортните селища на Испанската Ривиера /Коста Брава или Коста дел Маресме/, разположени до Барселона. Вечеря-сух пакет. Нощувка.

2 ден БарселонаКоста Брава/ Коста дел Маресме
Закуска. Отпътуване за каталонската столица Барселона - втория по големина град в Испания, която започва от бул Диагонал, включва булевард Пасео де ла Грасиа, където се намират едни от най – емблематичните сгради Каса Батло на Гауди, Каса Лео Морера на Луис Доменек и Монтанер и Каса Аматлер на Кадафалк и минаване покрай шедьовъра на Антонио Гауди - Саграда Фамилия. Пешеходна разходка по известната улица Лас Рамблас, из Готическия квартал и площад Реал. Свободно време. Връщане в хотела на Коста Брава/Маресме. Вечеря. Нощувка.

3 ден ВаленсияБенидорм - Аликанте
Закуска. Отпътуване за Валенсия. Разходка из старата част с Катедралата, Кулата Мигелете, площада на Кметството. Посещение на “Града на бъдещето”. Продължаване за Аликанте с попътна спирка в известния курорт Бенидорм. Пристигане в столицата на Коста Бланка, един от най – популярните туристически региони в Европа. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден Мурсия - Гранада
Закуска. Отпътуване през Мурсия за Андалусия – родината на фламенкото и борбата с бикове. Пристигане в Гранада. По желание организирано посещение на двореца Алхамбра, един от върховете в ислямското изкуство и градините на Женералифе (UNESCO) - изисква се предварителна заявка за резервация за час на влизане и плащане с основния пакет – цена 65.00 ЕUR (включва предварително резервиран час за посещение, входна такса и беседа на придружаващ местен екскурзовод с превод на български език. Разрешеният брой за група е до 20 туристи. При по-голям брой желаещи се налага групата да се раздели на две, като всяка поотделно е с придружаващ екскурзовод). Туристическа програма в Гранада с водача на групата, която включва Катедралата, Кралския параклис с гробниците на първите католически крале Изабел и Фернандо, както и на тяхната дъщеря Хуана (входните музейни такси се заплащат отделно и на място). Разходка из стария квартал около Катедралата с многобройните ресторантчета и кафетерии, където можете да опитате местните специалитети тортиля дел сакромонте, патладжан с мед от тръстика или фасул със салата и шунка. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден Гранада - Кордоба - Севиля
Закуска. Отпътуване за Кордоба. Туристическа програма: историческият център (UNESCO), римският мост, кулата Калаора, Еврейският квартал със Синагогата и старата джамия Ла Мескита. Продължаване за Севиля. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден Севиля - Лисабон
Закуска. Туристическа програма в Севиля: Хиралда и Катедралата (UNESCO), Дворецът Алкасар (UNESCO), кварталът Санта Крус. Отпътуване за Португалия. Настаняване в хотел в Лисабон. Нощувка.

7 ден Лисабон
Закуска. Начало на туристическата програма в Лисабон. Обиколката включва Парка Едуардо VII, Катедралата, булевард Либердаде, оживения площад Росио - истинският център на града, посещение на кулата Белем (UNESCO) и на Манастира Жеронимуш (UNESCO). Следобед свободно време за разходка из стария квартал Алфама, където можете да опитате местните специалитети, сред които „пастиш“ или една от многобройните рецепти с бакалао/треска. Нощувка.

8 ден Лисабон – Кабо да Рока – СинтраКашкайш – Ещорил
Закуска. Свободно време за разходка или по желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Кабо да Рока, там където свършва земята и започва океана или това е най - западната точка на Европа. Тук можете да получите сертификат, който да удостовери, че сте били там. Спирка в отдавна предпочитаното място от португалските крале и английските благородници Синтра, който Лорд Байрон нарича „великолепният Еден”. Посещение на Националния Дворец Синтра (UNESCO). Следва разходка по криволичещите улички на красивия морски курорт и рибарско селище Кашкайш, където ще има възможност и да се топнете във водите на Атлантическия океан. Минаване през Ещорил, където живее последните години от живота си Царица Йоана. Разглеждане панорамно на Казиното, неговите градини и на плажа Гиншу, популярен сред сърфистите с огромните вълни. Връщане в Лисабон. Нощувка.

9 ден Лисабон – Саламанка
Закуска. Отпътуване за Испания. Пристигане в Саламанка. Разходка из старата част на Саламанка (UNESCO). Настаняване в хотел. Нощувка.

10 ден Саламанка - Мадрид
Закуска. Отпътуване за Мадрид. Пристигане и начало на панорамна обиколка – главните търговски и административни артерии Гран Виа и Кастеляна с площад Колумб, Пуерта де Алкала, площад Испания – сърцето на града с градините Сабатини. Пешеходна разходка - площад Пуерта дел Сол, площад Майор, площад Ориенте с новата Катедрала, посветена на Мадоната от Алмодена. Настаняване в хотел. Нощувка.

11 ден МадридСофия
Закуска. Трансфер хотел – летище. Полет за София в 22.05 ч. Кацане на летище София в 01.05 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: единична стая – 865 лв.
градска такса в хотелите – от 1.60 ЕUR-2.00 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията в хотелите/
повишение на транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

Допълнителни посещения: организирано посещение на двореца Алхамбра, един от върховете в ислямското изкуство и градините на Женералифе (UNESCO) - изисква се предварителна заявка за резервация за час на влизане и плащане с основния пакет: възрастен - 65.00 ЕUR, деца 4-12 г. – 55 EUR (включва предварително резервиран час за посещение, входна такса и беседа на придружаващ местен екскурзовод с превод на български език. Разрешеният брой за група е до 20 туристи. При по-голям брой желаещи се налага групата да се раздели на две, като всяка поотделно е с придружаващ екскурзовод). Допълнително записване на място за посещение на двореца Алхамбра не е възможно
екскурзия до Кабо да Рока, Синтра, Кашкайш, Ещорил – 65 EUR при мин. 15 туристи /заявява се предварително и се заплаща с основния пакет, включва транспорт и водач, входните такси и слушалки се заплащат отделно и на място/.

Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни в тройна стая – 250 лв.
дете до 11.99 год. с един възрастен в двойна стая – 200 лв.
3- ти възрастен – 90 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 1000 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.

Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Малага |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Малага |  22 септември - 2023 - Испания |  22 септември - 2023 - Малага

Избрани оферти