Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сан Хосе

Коста Рика – Тропическият бряг на Латинска Америка

Номер на оферта

/

228244

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
*Самолетен билет Мадрид – Сан Хосе – Мадрид с авиокомпания Iberia;
*Летищни такси. Подлежат на преподвърждение в момента на издаване на билета;
*Чекиран багаж до 20 кг и ръчен до 10 кг;
*1 нощувка в Сан Хосе;
*2 нощувки в Тортугуеро;
*2 нощувки в Аренал;
*2 нощувки в Монтеверде;
*3 нощувки в Гуанакасте или Мануел Антонио;
*Трансфери по програмата с наземен и воден транспорт;
*7 закуски, 3 обяда и 2 вечери и 3 допълнителни закуски, във варианта с настаняване в Мануел Антонио;
*3 допълнителни закуски или по избор с доплащане All inclusive, във варианта с настаняване в Гуанакасте;
*Посещение на Национален парк Тортугуеро;
*Посещение на Вулкана Аренал;
*Посещение на Монтеверде;
*Екскурзовод за включените екскурзии – екскурзиите се провеждат на английски и испански;
*Медицинска застраховка за периода на престоя в Коста Рика, с лимит 3000 евро.

Цената не включва:
*Самолетен билет София - Мадрид - София – около 200 евро– може да се закупи чрез агенцията;
*Нощувки в Мадрид, ако полетно разписание налага такива – агенцията може да съдейства за резервация;
*Трансфер летище Мадрид - хотел - летище Мадрид 45 евро;
*Допълнителни екскурзии по желание, заявяват се и се заплащат предварително;
*Местни държавни такси - около 30 USD, заплащат се при напускане на страната;
*Допълнителна медицинска застраховка, с лимит 10 000 евро, за целия период на пътуването;
*Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗД „Евроинс“ АД.
*Допълнителни екскурзии по желание по програмата

Програма на пътуването

Цени по ранни записвания до дата 30.11.2018

Самолетна програма с гарантирани дати всеки месец с полет от Мадрид

Програмата е валидна при наличието на минимум 2ма записани туристи.

12 дни/ 10 нощувки с плажовете на Мануел Антонио или Гуанакасте

Искате ли да надникнете в света на Тарзан, да опитате най-качественото кафе и да се потопите в уникалната флора на една малка държава в Латинска Америка? Наричат я „Зеленото бижу” на Латинска Америка, заради удивително красивите национални паркове, които покриват земите й. Това приказно късче земя е открито от Христофор Колумб през 1502 г. Испанските колонизатори забелязват, че местните иднианци използват чисто злато за многобройните си украшения и точно по тази причина я наричат Коста Рика, което на испански означава „Богат бряг“.
За днешния пътешественик това удивително място, закътано на север и на югоизток от Никарагуа и Панама, е истински рай с уникално красива природа, великолепни пейзажи и изключително богата флора и фауна, които са радост за окото на всеки нейн посетител.На изток и юг бреговете й се мият от топлите води на Карибско море и Тихия океан. Столицата на Коста Рика е прелестният град Сан Хосе – една от най-атрактивните дестинации в страната. Коста Рика е известна с ниското ниво на престъпност и е първата държава в света, отказала се от армията си. По тази причина често я наричат Швейцария на Централна Америка.

Програма

1-ви ден: МадридСан Хосе - Полет от Мадрид с авиокомпания „Iberia“ до Коста Рика /Сан Хосе/.За обработката на пътниците се изисква да са 3 часа преди полета на летището. Посрещане от местния представител, от който ще получите подробна информация за престоя. Трансфер до хотела, настаняване, нощувка.

2-ри ден: Сан Хосе – Национален парк Тортугуеро – Закуска. Ранно отпътуване към Северно-карибското крайбрежие. След кратка спирка за закуска, пристигаме на пристанището, от където ще се качим на лодка, която през малки канали, извиващи се между огромната тропическа зона, ще ни отведе до Националния парк Тортугуеро. Настаняване и запознаване с района. След обяд ще посетим малкия град, даващ името на парка, където ще научим за дейностите, които неправителствените организации предприемат за опазването на морските костенурки, идващи всяка година между юли и октомври, за да снасят своите яйца. Вечеря. Настяняване в хотела и нощувка.

3-ти ден: Национален парк Тортугуеро: - Закуска.Този ден е посветен на един от най-красивите национални паркове в Коста Рика, с най-богат животински свят. Разнообразието от животинските видове обитаващи парка е изненадващо: повече от 400 вида дървета, 2200 растения, 400 вида птици, 60 вида земноводни, 30 вида сладководни риби и много защитени видове бозайници: маймуни, ягуар, ленивци и други. Свободно време за разходка или екскурзии. В зависимост от метеорологичните условия можете да се насладите на разходка в джунглата или на разходка с лодка през естествените канали в парка и да научите как обитателите му си взаимодействат със заобикалящата ги среда.
Ако пътуването ви е между юли и септември е възможна нощна екскурзия, която ще ви запознае с гнезденето на зелената костенурка. Нощувка.

4-ти ден: Тортугуеро- Вулкан Аренал: -Закуска. връщаме с лодка до континента, за да продължим маршрута през плодородните и зелени равнини на север.Обяд. В този ден ще посетим един от най-известните 12 вулкана в света, който се намира на 90 км от Сан Хосе. Връщаме се с лодка до континента и продължаваме през плодородните и зелени равнини на север до Вулкана Аренал и красивото езеро. След обяда пристигаме в местността на вулкана. Височината на Аренал е 1657 метра, като той се числи към по-младите вулкани на по-малко от 3000 години. За желаещите има възможност за посещение на известните термални извори на Коста Рика - Табакон, с включена вечеря. Затоплената от вулкана вода (42C) се влива в 5 басейна с различна температура. Мястото е известно като едно от най-добрите за наблюдение на вулкана. Настаняване в хотела и нощувка.

5-ти ден: Вулкана Аренал: - Закуска. През този ден ще имате възможност да се насладите на свободен ден в прекрасната местност на вулкана и дивата природа на Коста Рика. Тук може да пояздите кон в подножието на вулкана или да направите нестандартна разходка из джунглата с „Полета на Тарзан” – система от 7 съоръжения с метални въжета, по които се спускате с различна скорост. Ако не си падате по силните усещания може да се разходите по висящите мостове сред дъждовните гори, за да се докоснете отблизо до красотата на дивия живот в джунглата. Друг вид развлечение е Sky Tram & Sky Trek.Тази екскурзия комбинира изкачване до върха на планината с лифт, наслаждавайки се на красивата природа на езерото Аренал и водопада Ла Фортуна. Нощувка.

6-ти ден: Вулкана Аренал- Монтеверде: Закуска. На сутринта преминаваме през езерото Аренал с лодка и започваме изкачването към върховете през идилични местности с красиви пейзажи. Пътя ни води към високите планини Cordillera de Tilar?n, където е разположена облачната гора Монтеверде. Името й идва от факта, че почти през цялото време е обгърната в облаци. Настаняване в хотела за нощувка в Монтеверде.

7-ми ден: Монтеверде: - Закуска. Деня е посветен на невероятната природа на Монтеверде. Ще имате възможност да разгледате светилището на флората и фауната на последния резерват с първични дъждовни гори. Разходката сред смълчаните високи дървета, потънали в мъгла е невероятно преживяване. Навсякъде цъвтят нежни орхидеи, гората е обрасла с папрати и мъхове. Мястото е обиталище на екзотичните папагали кетцал. При късмет по пътеките ще срещнете много видове маймуни, папагали, екзотични птици и ленивци. Тук живеят над 130 вида бозайници, 500 вида птици, 120 вида земноводни и влечуги и над 3000 вида растения, някои от които ендемити. Нощувка.

8-ми ден: Монтеверде – плажовете на Гуанакасте или Мануел Антонио: - Закуска. Нашето пътуване продължава към грандиозните плажове на Тихия океан, известни със своята привлекателна комбинация от тропически гори и бели пясъчни плажове. Имате възможност да изберете предварително между 2 района – Гуанакасте – на Севеверен тихи Океан или Мануел Антонио – Централен Тихи Океан. Настаняване в хотел в избраната дестинация. Нощувка.

9-ти и 10-ти ден: Плажовете на Гуанакасте или Мануел Антонио: -Закуска. Денят е посветен на прекрасните плажове на Коста Рика. Плажовете в Коста Рика са диви, чисти, недокоснати и почти празни. Те са различни от всичко, което сте виждали или ще видите. Отличават се и от тези в останалата част на света и дори от тези в Карибско море. Някои са бели, други златисти, а трети – бежови.
Гуанакасте е една от най-атрактивните дестинации в Коста Рика. Местността се слави със стотици мили чисти плажове, фини пясъци и заливи с палмови гори. Областта е известна с огромното си разнообразие на флора и фауна и е пълна с резервати. Комбинацията от топлия климат, тропическите гори и спокойното море с бели пясъци са я превърнали в любимо място на туристите посещаващи страната.
Национален парк Мануел Антонио е на 4 часа път южно от столицата Сан Хосе. Той отдавна е признат за една от перлите на страната, идилична комбинация от избуяла гора, белопясъчни плажове и богати коралови рифове. Малко паркове могат да се похвалят с подобно крайбрежно местоположение, но тук възможностите за гмуркане с шнорхел или акваланг (без неопренов костюм), сърфиране и риболов са безкрайни. Мануел Антонио е един от най-малките паркове в Коста Рика и сред последните останали хабитати за червеногърбите маймуни саймири. Нощувка.

11-ти ден: Плажовете на Гуанакасте или Мануел Антонио – Сан Хосе: - Закуска. Отпътуване към международното летище в Сан Хосе, трансфер за обратния полет до Мадрид /Испания/.Нощен полет с авиокомпания „Iberia“.

12-ти ден: Пристигане на летището в Мадрид преди обяд.

Тагове

Оферти - Коста Рика |  Оферти - Сан Хосе |  Екскурзии - Коста Рика |  Екскурзии - Сан Хосе |  Екзотична почивка 2024 - Коста Рика |  Екзотична почивка 2024 - Сан Хосе

Избрани оферти