Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сан Хосе

Коста Рика – Зеленото бижу на Латинска Америка

Номер на оферта

/

228245

Дати & цени

Цената включва

Цената е в евро, на човек и включва:
*Самолетен билет Мадрид – Сан Хосе – Мадрид с авиокомпания Iberia;
*Летищни такси. Подлежат на преподвърждение в момента на издаване на билета;
*Чекиран багаж до 20 кг и ръчен до 10 кг;
*1 нощувка в Сан Хосе;
*2 нощувки в Аренал;
*2 нощувки в Монтеверде;
*3 нощувки в Гуанакасте или Мануел Антонио;
*Трансфери по програмата с наземен и воден транспорт;
*5 закуски + 2 закуски при настаняване в Мануел Антонио или All inclusive при настаняване в Гуанакасте;
*Посещение на Вулкана Аренал;
*Посещение на Монтеверде;
*Екскурзовод за включените екскурзии – екскурзиите се провеждат на английски и испански;
*Медицинска застраховка за периода на престоя в Коста Рика, с лимит 3000 евро.

Цената не включва:
*Самолетен билет София - Мадрид - София – около 200 евро– може да се закупи чрез агенцията;
*Нощувки в Мадрид, ако полетно разписание налага такива – агенцията може да съдейства за резервация;
*Трансфер летище Мадрид - хотел - летище Мадрид;
*Допълнителни екскурзии по желание, заявяват се и се заплащат предварително;
*Местни държавни такси - около 30 USD, заплащат се при напускане на страната;
*Допълнителна медицинска застраховка, с лимит 10 000 евро, за целия период на пътуването;
*Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗД „Евроинс“ АД.

Програма на пътуването

Цени по ранни записвания до дата 30.11.2018

Самолетна програма с гарантирани дати всеки месец с полет от Мадрид

9 дни/7 нощувки с плажовете на Мануел Антонио или Гуанакасте

Искате ли да надникнете в света на Тарзан, да опитате най-качественото кафе и да се потопите в уникалната флора на една малка държава в Латинска Америка? Наричат я „Зеленото бижу” на Латинска Америка, заради удивително красивите национални паркове, които покриват земите й. Това приказно късче земя е открито от Христофор Колумб през 1502 г. Испанските колонизатори забелязват, че местните иднианци използват чисто злато за многобройните си украшения и точно по тази причина я наричат Коста Рика, което на испански означава „Богат бряг“.
За днешния пътешественик това удивително място, закътано на север и на югоизток от Никарагуа и Панама, е истински рай с уникално красива природа, великолепни пейзажи и изключително богата флора и фауна, които са радост за окото на всеки нейн посетител.На изток и юг бреговете й се мият от топлите води на Карибско море и Тихия океан. Столицата на Коста Рика е прелестният град Сан Хосе – една от най-атрактивните дестинации в страната. Коста Рика е известна с ниското ниво на престъпност и е първата държава в света, отказала се от армията си. По тази причина често я наричат Швейцария на Централна Америка.

Програма

1-ви ден: МадридСан Хосе - Полет от Мадрид с авиокомпания „Iberia“ до Коста Рика /Сан Хосе/.За обработката на пътниците се изисква да са 3 часа преди полета на летището. Посрещане от местния представител, от който ще получите подробна информация за престоя. Трансфер до хотела, настаняване, нощувка.
2-ри ден: Сан Хосе – Вулкана Аренал – Закуска. В този ден ще посетим един от най-известните 12 вулкана в света, който се намира на 90 км от Сан Хосе. По пътя ще преминем през плодородните и зелени равнини на север до Вулкана Аренал и красивото езеро. Височината на вулкана е 1657 метра, като той се числи към по-младите вулкани на по-малко от 3000 години. За желаещите има възможност за посещение на известните термални извори на Коста Рика - Табакон, с включена вечеря. Затоплената от вулкана вода (42C) се влива в 5 басейна с различна температура. Мястото е известно като едно от най-добрите за наблюдение на вулкана. Настаняване в хотела и нощувка.
3-ти ден: Вулкана Аренал: - Закуска. През този ден ще имате възможност да се насладите на свободен ден в прекрасната местност на вулкана и дивата природа на Коста Рика. Тук може да пояздите кон в подножието на вулкана или да направите нестандартна разходка из джунглата с „Полета на Тарзан” – система от 7 съоръжения с метални въжета, по които се спускате с различна скорост. Ако не си падате по силните усещания може да се разходите по висящите мостове сред дъждовните гори, за да се докоснете отблизо до красотата на дивия живот в джунглата. Друг вид развлечение е Sky Tram & Sky Trek.Тази екскурзия комбинира изкачване до върха на планината с лифт, наслаждавайки се на красивата природа на езерото Аренал и водопада Ла Фортуна. Нощувка.
4-ти ден: Вулкана Аренал- Монтеверде: -Закуска. На сутринта преминаваме през езерото с лодка и започваме изкачването към върховете през идилични местности с красиви пейзажи. Пътя ни води към високите планини Cordillera de Tilar?n, където е разположена облачната гора Монтеверде. Името й идва от факта, че почти през цялото време е обгърната в облаци. Настаняване в хотела за нощувка в Монтеверде
5-ти ден: Монтеверде: - Закуска. Деня е посветен на невероятната природа на Монтеверде. Ще имате възможност да разгледате светилището на флората и фауната на последния резерват с първични дъждовни гори. Разходката сред смълчаните високи дървета, потънали в мъгла е невероятно преживяване. Навсякъде цъвтят нежни орхидеи, гората е обрасла с папрати и мъхове. Мястото е обиталище на екзотичните папагали кетцал. При късмет по пътеките ще срещнете много видове маймуни, папагали, екзотични птици и ленивци. Тук живеят над 130 вида бозайници, 500 вида птици, 120 вида земноводни и влечуги и над 3000 вида растения, някои от които ендемити. Нощувка.
6-ти ден: Монтеверде – плажовете на Гуанакасте или Мануел Антонио: - Закуска. Нашето пътуване продължава към грандиозните плажове на Тихия океан, известни със своята привлекателна комбинация от тропически гори и бели пясъчни плажове. Имате възможност да изберете предварително между 2 района – Гуанакасте – на Севеверен тихи Океан или Мануел Антонио – Централен Тихи Океан. Настаняване в хотел в избраната дестинация. Нощувка.
7-ми ден: Плажовете на Гуанакасте или Мануел Антонио: -Закуска. Денят е посветен на прекрасните плажове на Коста Рика. Плажовете в Коста Рика са диви, чисти, недокоснати и почти празни. Те са различни от всичко, което сте виждали или ще видите. Отличават се и от тези в останалата част на света и дори от тези в Карибско море. Някои са бели, други златисти, а трети – бежови.
Гуанакасте е една от най-атрактивните дестинации в Коста Рика. Местността се слави със стотици мили чисти плажове, фини пясъци и заливи с палмови гори. Областта е известна с огромното си разнообразие на флора и фауна и е пълна с резервати. Комбинацията от топлия климат, тропическите гори и спокойното море с бели пясъци са я превърнали в любимо място на туристите посещаващи страната.
Национален парк Мануел Антонио е на 4 часа път южно от столицата Сан Хосе. Той отдавна е признат за една от перлите на страната, идилична комбинация от избуяла гора, белопясъчни плажове и богати коралови рифове. Малко паркове могат да се похвалят с подобно крайбрежно местоположение, но тук възможностите за гмуркане с шнорхел или акваланг (без неопренов костюм), сърфиране и риболов са безкрайни. Мануел Антонио е един от най-малките паркове в Коста Рика и сред последните останали хабитати за червеногърбите маймуни саймири. Нощувка.
8-ми ден: Плажовете на Гуанакасте или Мануел Антонио – Сан Хосе: - Закуска. Отпътуване към международното летище в Сан Хосе, трансфер за обратния полет до Мадрид /Испания/.Нощен полет с авиокомпания „Iberia“.
9-ти ден: Пристигане на летището в Мадрид преди обяд.

Тагове

Оферти - Коста Рика |  Оферти - Сан Хосе |  Екскурзии - Коста Рика |  Екскурзии - Сан Хосе |  Екзотична почивка 2024 - Коста Рика |  Екзотична почивка 2024 - Сан Хосе

Избрани оферти