Начало / Екскурзии / Екскурзии - Помпей

Красотата на Италия-обиколен тур- 01.06.2018г

Номер на оферта

/

208854

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София- Венеция с включена летищна такса и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см.;
Самолетен билет Неапол- София с включени летищни такси и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см.;
8 нощувки със закуски в хотели 3 и 4 звезди;
Автобусен транспорт по програмата;
Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
Медицинска застраховка.

Цената не включва

Входните такси на посещаваните туристически обекти.
Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро*; галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 35 евро *;
Трансфер с автобус до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково- 50лв;
Регистриран багаж до 20кг. + 1бр. малък ръчен багаж– 140лева;
Корабче до Венеция и обратно – 20 евро;
Билети за транспорт/метро и слушалки около 20 евро;
Екскурзия до Вила д‘Есте/автобусен транспорт, вход и водач/ – 35 евро*;
Екскурзия до Капри/билет за кораб, автобусче и водач/ – 75 евро*;


*Посещението на Ватиканските музеи, галерия «Уфици», Вила д‘Есте, екскурзията до Капри и трансфера до София се заявява и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум - 20 туристи*.

Програма на пътуването

ПЪРВИ ДЕН – 01.06.2018– Отпътуване в 11.15ч.от летище София за Венеция /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 12.15ч.- Пристигане във Венеция. Разглеждане на Венеция – градът на лагуната, на гондолите, на каналите и мостовете – градът на всички мечти. Великолепният архитектурен ансамбъл на площад “Сан Марко”впечатлява с тържествените здания на Старата и Новата Прокурации, с високата 98,6 м Камбанария, с Библиотеката на Сансовино, с Часовниковата кула. Най-представителните сгради безпорно са Двореца на дожите и базиликата “Сан Марко”, възпяващи славната история на Венецианската Република. Ще се разходим по тесните улички, малки площадчета, старинни мостове, за да достигнем до моста “Риалто”, от чиито внушителни белокаменни арки се открива великолепна гледка към представителния воден булевард Канале Гранде. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 02.06.2018– Закуска. Посещение на най-старата република в света Сан Марино.Кацнала на върха на Монте Титано,опасана с дебели стени увенчани с три крепостни кули, с площ само 61,2 кв.км,с население около 33 000 жители, но с една от най-старите действащи конституции е истински пример за свобода. Сред стръмните средновековни улици са площад “ Либерта” с едноименната Статуя на свободата и ренесансовия правителствен дворец“Палацо Говерно”. Недалече е базиликата посветена на основателя на републиката Сан Марино.Особен колорит на Сан Марино придават различните военни формирования с красиви униформи. Най-стария все още съществуващ от 1339 г. до днес е корпусът на арбалетчиците.А гледките, които се откриват от тук наистина са зашеметяващи. Отпътуване за Пиза. Разглеждане Площада на чудесата /“Пиаца ди Мераколи“/съхранил до наши дни четири забележителни постройки : Катедралата, впечатляваща с произведения ,в които са заложени едни от най-ранните тенденции на Проторенесанса; Баптистерията, издигната през 13 век, като най-внушителна по размери в света; Закритото гробище „Кампосанто“с галерии от уникални фрески и прах смесен със земя донесена от кръстоносците от хълма на Голгота в Ерусалим; и безспорно най-популярното от четирите чудеса на площада - Наклонената кула- един от най-интересните обекти в туристическия регистър на Европа. Отпътуване за Монтекатини Терме. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 03.06.2018– Закуска. Разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Ще продължим до квартала на Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовъра на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 04.06.2018– Закуска. Отпътуване за удивителното градче Сан Джиминяно. Още отдалече ще ни очарова неговият силует от многобройни високи кули, които през 14 в. са били повече от 70, но днес все пак са останали 13 от тях, които доминират над средновековния градски пейзаж. Ще се потопим в облика на града, който е останал практически почти недокоснат от следващите столетия .През красивата и внушителна Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата главни площада „Пияца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“-съхранили безброй произведения на изкуството.Ще си оставим време да опитаме „най-вкусния сладолед на света“ и задължително ще опитаме от емблематичното за Сан Джиминяно бяло вино Вернача. Отпътуване за Сиена- най-добре запазеният средновековен град в Италия. Неговите тухлени сгради и керемидени покриви му предават необикновен колорит и топлина. Разположения между три хълма централен площад “Дел Кампо“ е истинска перла на средновековната архитектура. Той е във формата на мида, в подножието на която се намира общинския дворец „ Палацо Публико“, увенчан с гордо стоящата Кула „Манджа“. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване-Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини,Донатело . Отпътуване за Рим. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 05.06.2018-Закуска. “Roma , la citta eterna”- Вечния град Рим . Няма град в света, който по богатството на събития и превратности в миналото си, по исторически и културни паметници, да се мери с Рим. Той е крайъгълен камък на историята не само на Италия, но и на цялата западна цивилизация. Пешеходната обиколка на „Античен Рим“ е с екскурзовод на български език. Древният град постига изключителни успехи в създаването на грамадни и прекрасни сгради и съоръжения. Един от символите на славата на Рим е Колизеумът/ признат за едно от новите чудеса на света /. Бил е място за гладиаторски битки,боеве с диви животни и даже за морски сражения. Ще продължим покрай най-голямата триумфална арка- Арката на император Константин, покрай останките на „Форум романум“ и Императорските форуми на Веспасиян, Цезар,Траян. Ще се изкачим на Капитолийския хълм с представителен площад, създаден по проект на Микеланджело. Пресичайки оживения площад „Венеция“ ще достигнем до Пантеона. Посещението на този древен „храм на всички богове“ впечатлява не само с размерите си , но и с изяществото си.
Рим е богат не само на исторически паметници, но на дворци, на площади, на фонтани. Разхождайки се по живописни улици ще достигнем до площад „Навона” ,заобиколен от ренесансови и барокови сгради с три красиви фонтана, най-прекрасният от които е „Фонтана на реките”, създаден от Бернини. Ще отдъхнем на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Няма да пропуснем не само най-известния, но и най-красивия фонтан – Фонтана ди Треви. Ще спазим поверието да хвърлим монета, за да се завърнем отново в Рим. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 06.06.2018– Закуска. За величието и красотата на Рим огромна заслуга имат и папите, които векове наред са притежавали върховната власт и огромни средства и са привличали най-знаменитите творци. По желание посещение с екскурзовод- изкусвовед на Ватиканските музеи, Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-големата христианска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър” обгърнал с изящна колонада величесвения храм. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН– 07.06.2018– Закуска. Свободно време в Рим или по желание полудневна екскурзия до Тиволи с посещение на Вила д‘Есте, включена в списъка на ЮНЕСКО към световното културно наследство. Повече от 500 години ,нито историята, нито митовете са успяли да засенчат славата на този истински шедьовър на италианската архитектура и градински дизайн. Ще се разходим в един истински музей на изяществото и красотата. Различните тераси на парка са осеяни с пищна разтителност,екзотични цветя, антични склуптури, причудливи пещери. Но безспорно това, което омагьосва посетителя са фонтаните. От Алеята на стоте фонтана, покрай фонтана на Пегаса, на Диана Ефесия, на Дракона, на Ромета - до пеещите фонтани на Органа и на Совата - доставят неизмеримо естетическо удоволствие. Отпътуване за Неапол. Градът в подножието на Везувий съчетава невероятната природна красота с колорита на миналото и динамиката на настоящето.Нашата обиколка ще започне от красивия площад „Плебисцито“, където се намира Кралския дворец, някогашната официална резиденция на Бурбоните и Савойските крале.Срещу него е импозантната църква “Сан Франческо ди Паола“, построена по заповед на Фердинанд 1 по подобие на римския Пантеон.Встрани от площада са Театро Сан Карло- една от прочутите опери в света и Галерия Умберто I, построена 1890 г в неоренесансов стил.Ще видим и два известни замъка в Неапол.Маскио Анджоино, известен като новия замък- Кастел Нуово, построен 13 в. от Карл I Анджуйски и Кастел дел Ово/ замъкът- яйце/, който се намира до морето на малкото островче Мегарида. През Римската епоха тук е била крепостта на римския патриций Луций Ликула.През свободното време може да опитаме прочутата неаполитанска пица «Маргарита». Нощувка.

ОСМИ ДЕН– 08.06.2018– Закуска. Отпътуване за Соренто- пропито с чар и отглас на древно минало.Шикозното ваканционно селище е терасовидно разположено на едноименния полуостров с изглед към прекракрасното Амалфийско крайбрежие, Неаполитанския залив, остров Капри и вулкана Везувий. Паркове с цветя, горички от маслини,портокали, лимони, луксозни вили ,живописни тесни улички и прекрасният климат,осигуряват постоянен поток от посетители в продължение на векове.Разходката от главния площад „Торквато Тасо“ покрай цветните домове,малки ресторантчета по протежение на скалите до пристанището Марина пикола е едно истинско бягство от реалния свят.По желание екскурзия с кораб до остров Капри-поетично наречен синия остров или острова на морските сирени.Малкият остров в Неаполитанския залив с периметър около 17 км и форма на раковина, е едно от местата, което снобите от цял свят са превърнали в своя колония. Супербогаташи, интелектуалци, представители на аристократичния елит са привлечени от магнетичната красота на този райски остров. Посещението на Капри ще ни даде възможност да разберем защо този малък oстров е омайвал древноримските императори Август и Тиберий, а в по-късни времена и големия индустриалец Алфред Круп, шведския лекар и писател Аксел Мунте, медика Емилфон Беринг и много писатели, поети и художници. От живописното пристанище Марина гранде ще се изкачим със зъбчата железница до известната Пиацета, ще се разходим в разкошните градини създадени от Круп, за да се полюбуваме на изключителните гледки към Марина Пикола и причудливите скални форми-Фаралиони.Забележителни тук са и музеите, парковете, пещерите и природните образувания и многото луксозни хотели и частни вили потънали в много зеленина и цветя. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН– 09.06.2018- Закуска. Отпътуване за Помпей. По желание посещение на един от най- забележителните археологически музеи на открито в света.Тази уникална разходка в далечното минало ще ни даде най-цялостна представа за устройството на град по времето на Римската империя. Ще видим останките от Форума с Базиликата, Храмовете на Аполон, на Август , на Юпитер, Театъра и Амфитеатъра, Публичния дом. Ще надникнем и в останките на домовете, които са богата антология на римските жилища. По- богатите от тях са били с бани, с фонтани, с изящни музайки. Помпей ще ни развълнува и със страшната си смърт, причинена от изригването на Везувий, но ще ни очарова с днешното си възкресение от пепелта. Трансфер до летището. 21.55ч.- Отпътуване от Неапол за София.

ДЕСЕТИ ДЕН– 10.06.2018- 00.25ч.- Пристигане в София. По желание трансфер с автобус за туристите от Пловдив и Хасково.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Помпей |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Помпей |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Помпей

Избрани оферти