Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сандански

Рупите - Античен римски град Хераклея Синтика - Сандански!

Номер на оферта

/

204386

Дати & цени

Цената включва

транспорт,

екскурзоводско обслужване

Цената не включва

лични разходи,

входни такси в посещаваните обекти

Програма на пътуването

Маршрут: София-Рупите-Хераклеа Синтика-Сандански

Вид транспорт: Автобус

ДАТА: 31.03.2018 г.

ЦЕНА: 39 лв. на човек

--------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==================================================================

ПРОГРАМА

Маршрут: м. Рупите – античен римски град Хераклея Синтика – Сандански

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски. Групата нристига в района на м. Рупите, разположена в югоизточния склон на Кожух планина. Планината е разположена в центъра на отдавна изгасналия вулкан Кожух, който обхваща обширна площ по двата бряга на река Струма. Посещение на известната местност Рупите, използвана от най-древни времена както за култово-ритуална дейност, така и като място (средище) на тракийското племе синти. Наименованието Рупите на местен диалект означава „ямите” (дупките) и по красноречив начин показва с каква цел са използвани множеството скални венци от изгасналия вулкан Кожух. Самото място е изпълнено с огромна позитивна енергия, за което допринасят и няколкото минерални извора с високо съдържание на сяра, препоръчвани от незапомнини времена за лечение и профилактика на редица заболявания. Неслучайно именно на това място прочутата българска пророчица баба Ванга живее, построява православния храм „Св. Петка Българска” и остава тук до края на дните си. През 1962 г. м. Рупите е обявена за защитена природна забележителност. Време за разходка и снимки. Следва кратък пешеходен преход до руините на античния трако-римски град Хераклея Синтика, основан около последната четвърт на 4 в. пр. Хр. и просъществувал до края на 6 в. сл. Хр. Разглеждане на останките от римската крепост (2 – 4 в.) сл. Хр. , както и руините на жилищния квартал (3 в. пр. Хр. – 4 в. сл. Хр.), некропола, базиликата, гражданските и търговските помещения от античния град. Време за отмора, почивка и фотосесия. Връщане до автобуса и отпътуване за гр. Сандански. Свободно време и разглеждане на централната част от курортния град с красивия парк, посещение на уникалната епископска базилика, археологическия музей. Отпътуване за София. Пешеходен преход около 1 час до Хераклея Синтика.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Екскурзията се потвърждава 3 дни преди тръгване при минимум 19 записани туристи.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

===============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

===============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Сандански |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Сандански |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Сандански

Избрани оферти