Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хургада

Круиз по Нил с 4 нощувки на Круиз от Луксор до Асуан и 3 нощувки в Хургада

Номер на оферта

/

230914

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси;
Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж 20 кг.;
Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата;
1 нощувки в Хургада в деня на пристигане в хотел Hawaii Le Jardain Aqua Park 5* (или подобен) на база all inclusive;
4 нощувки на база пълен пансион на борда на 5* круизен кораб от Луксор до Асуан;
2 нощувки в Хургада след завръщане от круиза в хотел Hawaii Le Jardain Aqua Park 5* (или подобен) на база all inclusive;
Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб;
Обслужване от местни екскурзоводи придружени с водач от фирмата който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
Тур за закупуване на сувенири в Хургада;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро;
Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой;

Цената не включва

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

Допълнителни екскурзии;
Напитките на борда на круизния кораб;
Лични разходи;
Бакшиши — в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на Круиза се дава задължително бакшиш на екскурзовода - $25 за целия престой;
Входна виза за Египет - $25 , заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно;
Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.

Програма на пътуването

Дати на отпътуване Египет 2020:

30.09 - 07.10.2020
14.10 - 21.10.2020
28.10 - 04.10.2020
11.11 - 18.11.2020

Цените за ранни записвания са валидни до 31.05.2020г. и включват до 13% отстъпка


Ден 1
Хургада
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада изпълняван от BH Air с номер на полета BGH 2015 в 15:00 ч. Кацане на летището в Хургада в 16:50 ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване в Hawaii Le Jardain Aqua Park 5* (или подобен) на база all inclusive.
Вечеря и нощувка.

Ден 2
Луксор
Ранно отпътуване за Луксор. След пристигане, трансфер до 5* речен круизен кораб (на компанията Grand Cruises) на база пълен пансион и първи обяд на борда. В следобедните часове предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските си папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II, близо до самите води на Нил. След разглеждане на забележителностите се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен комплекс в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Луксор.

Ден 3
ЛуксорЕсна – Едфу
След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете (Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. След обяд продължаваме плаването по посока Едфу през Есна.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу.

Ден 4
Едфу – Ком Омбо - Асуан
Ранно посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Закуска. Свободно време за плаж на борда на кораба. Обяд. Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм – на Собек, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Отплаване за Асуан.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

Ден 5
Асуан
Закуска. Свободно време или сутринта възможност за екскурзия по желание на един от посочените варианти. Обяд. Следобед започваме с посещение на Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.
1) Абу Симбел. Ранно отпътуване от кораба около 04:30 ч. Абу Симбел е разположен на западния бряг на р.Нил. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м. по - високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.нар. Малък храм или храмът на Хатхор и Нефертари. Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО.
2) Разходка с лодка Флука, Ботаническа градина и Нубийско. Отпътуване от кораба с традиционна египетска лодка Флука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина, кратка пауза сред зелените дървета за чай/кафе. Отплаване от ботаническата градина с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско село. Разглеждане на комплекс от къщи, където добиваме представа за местния бит и обичаи. Почерпка с местния чай от каркаде. Възможност за временна татуировка с кана (срещу допълнително заплащане). И най-голямата атракция, разглеждане на крокодили, като с по-малките можете да си направите снимка докато го държите. Връщане обратно на кораба с моторната лодка.
Вечеря и втора нощувка на борда на кораба в Асуан.

Ден 6
Хургада
Закуска. Разглеждане на Незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Отпътуване към Хургада. Пристигане в красивия курорт Хургада на Червено море. Настаняване в хотел Hawaii Le Jardain Aqua Park 5* (или подобен) на база all inclusive.
Вечеря и нощувка.

Ден 7
Хургада
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание един от посочените варианти:
1) По желание: Еднодневна екскурзия до Кайро и Египетските пирамиди с включен обяд. Отпътуване от хотела много рано сутринта. Екскурзията включва посещение на едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са изложени повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Цената включва: двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване и обяд. (В цената не са включени напитките, консумирани по време на обяда.)
2) По желание: Сафари в пустиня. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (дервиши, ориенталски танци, гълтач на огън), а вечерта ще наблюдавате звездите — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!
3) По желание: Giftun Island и шнорхелинг - Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг.
Вечеря и нощувка.

Ден 8
Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Тур за закупуване на сувенири. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет за София изпълняван от авиокомпания BH Air с номер на полета BGH 2016 в 17:50 ч. Кацане на летището в София в 21:50 ч.

Допълнителна информация

Цените за ранни записвания са валидни до 31.01.2020г. и включват до 13% отстъпка

Тагове

Оферти - Египет |  Оферти - Хургада |  Екскурзии - Египет |  Екскурзии - Хургада |  Екзотична почивка 2024 - Египет |  Екзотична почивка 2024 - Хургада

Избрани оферти