Начало / Екскурзии / Екскурзии - Копенхаген

Круизен пакет Норвежки фиорди - 28.06.2024 г.

Номер на оферта

/

220246

Дати & цени

28 юни 2024 г. - Цена от 3190 лв.

Цената включва

Самолетен билет за полети София – Хамбург – София с прекачване, с включени 1 бр. ръчен багаж и 23 кг чекиран багаж
Летищни такси
Трансфери летище-пристанище–летище
7 нощувки на база пълен пансион на борда на кораб Costa Diadema
Пълен пансион на борда на кораба: кафе, обяд, вечеря, следобедна закуска & чай, среднощен бюфет и понякога бюфет-изненада;
Обзорна екскурзия на Хамбург
Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
Музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
Всички забавления за децата на възраст между 3-18 години;
Ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека.
Застраховка“Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Допълнителните екскурзии, предложени в програмата(включена е само в Хамбург)
Входни такси за посещаваните обекти
Такса обслужване на кораба – 11 евро/човек/ден
Застраховка „Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

Лятото е прекрасен сезон за пътуване в Северна Европа.
Студените земи стават гостприемни към туристите, желаещи да се насладят на тяхната красота.
Нашето пътуване с кораб, ви дава възможност да го направите по максимално удобен начин, без да се лишавате от хотелския комфорт.

Берген, Гейрангер, Кил, Копенхаген, Хелесилт

Costa Diadema

9 дни / 7 нощувки

ДАТА: 28.06.2024 г. - ПОТВЪРДЕНА ГРУПА

ЦЕНА на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.11.2023
Вътрешна кабина - 3190 лв / 3390 лв
Кабина с прозорец - 3520 лв / 3720 лв
Кабина с балкон - 3720 лв / 3920 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

Най-добрата цена на пазара
Включена обзорна екскурзия на Хамбург
Водач от агенцията при 15 записани туристи
Туроператор с дълга традиция по дестинацията

------------------------------

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
28.06.2024
Сутрешен полет СофияХамбург с прекачване. Следва трансфер до круизния терминал в Кил. Регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 20:00 ч.

ДЕН 2:
29.06.2024 – Копенхаген, Дания 10:00 – 18:00
За днес сме подготвили обзорна екскурзия на Копенхаген(срещу доплащане). Столицата на Дания е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Въпреки своята космополитна същност, човек още от първия момент изпитва онова чувство на уют, което може да му даде единствено малкото градче. Тук кипи от живот, храна, културни събития и приятни заведения. Несъмнено мястото, където можете да усетите истинския неподправен чар на Дания, е старото пристанище Нихавн. Цветните му фасади са сред най-иконичните в Европа.
Няма да пропуснем и статуята на Малката русалка, вдъхновена от едноименната приказка на Х.К. Андерсен. В продължение на повече от век, тя приветсва посетители от цял свят и ги вдъхновява със своята история за любов и саможертва.

ДЕН 3:
30.06.2024 – плаване
Свободно време да се насладите на комфорта на кораба и прекрасните гледки, които се разкриват пред очите Ви.

ДЕН 4:
01.07.2024 – Хелесилт, техническа спирка 09:00 – 11:00
01.07.2024 – Гейрангер, 13:00 – 18:00
В началото на днешната ни екскурзия(срещу доплащане) ще тръгнем с автобус от селцето към първата ни спирка - Flydalsjuvet, едно невероятно място, с изглед към величествения фиорд Гейрангер. Тук веднага става ясно защо Герангер в включен в списъка на ЮНЕСКО. От там ще продължим до известния връх Dalsnibba, на около 1500 м надморска височина. От тук, целият Гейрангер се вижда пред нас като на длан, горите, извивките на фиорда, заснежените (често дори и през лятото) склонове. Гледката е незабравима. Ще се върнем обратно по известния Eagle Road (Пътят на орлите). Той е поредица от остри завои. След като преминем участъка със завои, ще спрем за кратка почивка. Пред нас ще се открие невероятна гледка към водопада “Седемте сестри”- друга отлична възможност за перфектни снимки, преди да се отправим обратно към кея в Гейрангер.
Препоръчваме ви да носите и по-топли дрехи с вас, тъй ще се изкачим на 1500м надморска височина.

ДЕН 5:
02.07.2024 Берген, 09:00 – 19:00
Днешната пешеходна екскурзия на града(срещу доплащане) ще ни запознае с историческия център, включително Hansea Bryggen, рибния пазар, пазарния площад и кварталите на стария град. Ще спрем до паметници на известни личности от норвежката история и култура, ще видим средновековни храмове, ще чуем истории за възходите и паденията на страната, в която Берген – столицата на западна Норвегия и регионът на големите фиорди, е пряк участник. Ще посетим открития музей на Бергенската крепост, където се намира кралският замък. След разходка по търговската крайбрежна алея Hanseatic Bryggen, ще можем да посетим музея на Hansea League, който дава представа за онази епоха.
В края на обиколката Ви предлагаме разходка с фуникуляра Fl?ibanen до върха на планината Fl?en. Оттам се открива прекрасна гледка към града и ще видите, че Норвегия е богата не само на фиорди, но и на великолепни планински пейзажи. След това ще остане свободно време за разходки и покупки и ще се насочим към пристанището за качване на борда.

ДЕН 6:
03.07.2024 Хаугесун, 08:00 – 18:00
Разположен на брега на Норвежко море, Хаугесун е неголям град с около 42000 души. Макар, че градът е основан не много отдавна – през 1855 г, регионът е бил сцена на бурни военни събития още от времето на викингите. Тук е люлката на норвежката цивилизация. На юг от Хаугесунд се намира селището Avaldsnes, чието име съгласно легендата произлиза от това на норвежкия крал Augvald, който е издигнал наблизо своя замък още през 9 век. Тук ни очаква и една от най-старите църкви в Норвегия – Св.Олаф. Строителството ? е започнало през 1250 г.

ДЕН 7:
04.07.2024 Плаване
Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 8:
05.07.2024 Кил, Германия, акостира в 08:00
Напускане на кораба. Трансфер до Хамбург. Обзорна екскурзия на града(включена в цената).По време на тура ще видите: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbr?cken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1 – 1000 лв/човек при записване
Депозит 2 – 1000 лв/човек до 28.02.2024
Доплащане до 28.04.2024

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
До 28.02.2024 – 1000 лв/човек
01.03-28.03 – 40%
29.03-26.04 – 50%
27.04-27.05 – 75%
След 27.05 – 100%

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Дания |  Оферти - Копенхаген |  Екскурзии - Дания |  Екскурзии - Копенхаген |  Круизи 2024 - Дания |  Круизи 2024 - Копенхаген

Избрани оферти