Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

Круизен пакет ОТ ЕВРОПА ДО ДУБАЙ от София

Номер на оферта

/

227462

Дати & цени

Цената включва

- Водач при записани 10 човека
- 20 дни на борда на круизен кораб Costa Mediterranea
- Пристанищни такси
- Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион“
- Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
- Развлекателни програми и съоръжения на борда на кораба
- Персонален стюард и помощник стюард, персонална маса за вечеря в ресторанта.
- Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;
-1 нощувка в Дубай, хотел 4**** с включена закуска
- Самолетни билети София-Милано, Дубай-София с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж
- всички трансфери, описани по програмата
- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 евро

Цената не включва

- Екскурзиите на брега
- Такса обслужване по 10 евро на ден на човек
- SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
- Храната в специализираните ресторанти
- Ползването на сателитен телефон и интернет

Програма на пътуването

Круиз ОТ ЕВРОПА ДО ДУБАЙ от София

МАРШРУТ: СОФИЯ - МИЛАНО - САВОНА - ЧИВИТАВЕКИЯ - КАТАКОЛОН - АТИНА - ИРАКЛИОН - АКАБА - ЕЙЛАТ - САЛАЛА - МАСКАТ - ХАСАБ - ДУБАЙ

ДАТА: 02-12-2018

ПAКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени
- самолетни билети
- 20 нощувки на круизен кораб Costa Mediterranea
- пълен пансион за хранене за круиза
- 1 нощувка в Дубай 4****
- трансфери
- пристанищни такси
- медицинска застраховка
- водач при записани 10 човека

ИТАЛИЯ - ГЪРЦИЯ - КРИТ - ЙОРДАНИЯ - ИЗРАЕЛ - ОМАН - ДУБАЙ

Програма
Ден 1:
02.12.2018 София-Милано
Полет на АК RyanAir от София до Милано-Малпенса със следното разписание: 10:20-11:30. Трансфер до пристанището в Савона. Настаняване на кораба. Отплава в 17:00.

Ден 2:
Чивитавекия, Италия 09:00-19:00
Вечният град Рим ви очаква с неповторимата си атмосфера, напомняща за времето на римските императори. Предлагаме ви екскурзия (срещу доплащане), която включва : Кастел Сант Анджело, Колизеумът, Форумът с руините, Площад Испания- любимо място за почивка на туристите в сърцето на Рим. Ще се насладите на магията Фонтан ди Треви – един от най-известните фонтани в света Фонтана ди треви, катедралата Свети Петър.

Ден 3:
Плаване

Ден 4:
Катаколон, Гърция 09:00-16:00
Възможност за допълнителна екскурзия до древния град Олимпия- една археологическа съкровищница, дала началото на Олимпийските игри. В оставащото свободно време, ви предлагаме да направите обяд в някоя от местните таверни.

Ден 5:
Атина, пристанище Пирея, 08:00-17:00
Родното място на демокрацията, люлката на европейската цивилизация, град с над 3000-годишна история, който задължително трябва да посетите поне веднъж в живота си – това е Атина. Гръцката столица, носеща името на богинята на мъдростта и войната, неслучайно е привлекателна дестинация за милиони туристи и предлага изобилие от атракции и забележителности, които си заслужава да бъдат видени.

Ден 6:
Ираклион, о. Крит, Гърция 08:00-17:00
Ираклион е столицата на о.Крит. Той се явява четвърти по големина за Гърция. Той е истински магнит за туристите. Част от местата за посещение са базиликата „Св.Марк“ - построена през 1239г., венецианския замък на Ираклион, фонтана Морозини на венецуелския площад, археологическия музей на Ираклион, историческия музей на о.Крит. Забележителни са и руините на Кносос, намиращи се близо до Ираклион.

Ден 7:
Плаване

Ден 8:
Плаване

Ден 9:
Акаба 09:00-21:00
В този ден ще организираме за Вас посещение на най-ценното съкровище на Йордания –Петра (срещу доплащане): необикновен комплекс от жилища, храмове и гробници, изсечени в червеникаво-розовите скали на каньона преди повече от 2000 г. Сред тях е и най-известният туристически обект в страната – Съкровищницата. След това ще се върнете в Уади Рум, където ще направите разходка с джипове и тур, воден от бедуини по местата, където Лоурънс Арабски е водил Арабския бунт.

Ейлат 23:00-23:59

Ден 10:
Ейлат 00:01-22:00
Въпреки, че е на около 4 часа път, Йерусалим определено си заслужава да бъде посетен. Възможност за организирана екскурзия (срещу доплащане), по време на която ще спрете за почивка на брега на Мъртво море. В Йерусалим ще посетите едни от най-емблематичните за християнската религия места – Сионската горница; могилата на Цар Давид, намираща се под залата, където се е провела Тайната вечеря. Ще минете по улицата „Виа Долороса“, по която е вървял Исус Христос, носейки кръста. Ще стигнете до Храма „Свето възкресение“ . Следващата спирка е „Стената на плача“. Възможност за получаване на документ за “Хаджия’.

Ден 11:
Плаване

Ден 12:
Плаване

Ден 13:
Плаване

Ден 14:
Плаване

Ден 15:
Плаване

Ден 16:
Салала, Оман 08:00-18:00
Възможност за екскурзия до археологическия парк Ал Балид (срещу доплащане), където ще видите артифакти представящи археологическото, историческото и културно наследство на региона. Може да посетите пазара за плодове, а след това и Голямата джамия. Ще видите отблизо двореца Ал Хусн, лятната резиденция на Султана на Оман, Негово Височество Кабус ибн Саид. За финал, преди да се върнете на кораба, ще посетите пазара Haffa Souq, където се продават платове, шапки, бижута, парфюми, керамика, дървени сувенири и др.

Ден 17:
Плаване

Ден 18:
Маскат, Оман 07:00-17:00
Възможност за допълнителна екскурзия с превод на български език (срещу доплащане): Маскат ви предлага да се потопите в оманската и арабска култура. Ще посетите Голямата джамия на Султан Кабус, построена от пясъчник и мрамор и оградена с красиви цветни градини. Красив полилей с кристали Сваровски и огромен ръчно тъкан килим украсяват главната зала за молитви. Ще видите чудния дворец Ал Алам с неговите златни и сини колони и отново цветни градни. До него се извисяват крепостите Мирани и Джалали. Продължаваме към сука Мутрах - най-големият закрит пазар в Оман, където ще се потопите във феерия от цветове и аромати. Пазарът се намира точно до прекрасната крайбрежна алея Corniche на Маскат, където ще можете да се полюбувате на прекрасна гледка към морето и пристанището от една страна и типична оманска архитектура от другата.

Ден 19:
Касаб, Оман 09:00-20:00
Закуска. Възможност за екскурзия с традиционна оманска лодка Dhow (срещу доплащане), която ще ви отведе до най-големия в областта и невероятно красив фиорд, заради който често наричат Касаб ”арабската Норвегия“. Тук спокойните тюркоазени води контрастират на сметановия цвят на скалите. По пътя ще премините покрай малки рибарски селища. Ако имате късмет ще видите и делфини, които плуват във фиорда.

Ден 20:
Дубай, ОАЕ 08:00-23:59
"Сититур на Дубай" с екскурзовод на български език (срещу доплащане): Ще се запознаете с основните забележителности на града: изкуствения остров "Палмата", хотел "Атлантис", "Бурж ал Араб", "Джумейра", старата част на града Бастакия, търговската част на града Дейра и Дубай Мол. Последна спирка от сититура – Дубай МОЛ. Свободно време за пазаруване.
Вечерта възможност за разходка с включена вечеря на арабска галера по каналите на Дубай Марина.

Ден 21:
Дубай, ОАЕ
Освобождаване на кораба и трансфер до хотел за нощувка. Следобяд възможност за допълнителна екскурзия джип-сафари. Задължителна дестинация за всеки посетител на Дубай е Арабската пустиня и емблематичното за нея сафари. Насладете се на вълнуваща арабска вечер и шоу програма, потопете се в традициите и културата на Дубай.
Вечерта преди да се приберете, може да останете на Бурдж-Халифа или да се насладите на една от най-известните в Дубай атракции-Пеещите фонтани.

Ден 22:
23.12.2018 Дубай-София
Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет Дубай-София на АК FlyDubai със следното разписание 09:40-13:25.

ЦЕНИ:
Вътрешна каюта - 3699 лв/човек
Каюта с прозорец - 4192 лв/човек
Каюта с балкон - 3501 лв/човек


Условия за резервация:

-Потвърждаване на резервация с 50 % депозит при повече от 60 дни до датата на отплаване и доплащане до 60 дни преди датата на отплаване
- или 100% плащане при по-малко от 60 дни до датата на отплаване

- Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
- Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 10 записали се.
- Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека.
- Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
- Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
- Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
- МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
- ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.
Не са необходими визи за конкретния маршрут.

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  Круизи 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Круизи 2024 - Дубай

Избрани оферти