Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ВИЕНА 19 декември - КОЛЕДНИ БАЗАРИ, САМОЛЕТ И ВОДАЧ

Номер на оферта

/

231232

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Виена-София на авиокомпания България Ер с включени летищни такси
Ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг на турист;
3 нощувки със закуски в хотел Ananas 4*;
Панорамна автобусна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език
Посещение на коледното село в градините на двореца Белведере
Посещение на коледното село на площад "Мария Терезия"
Пешеходен тур "В сърцето на Стара Виена и Хофбург" с местен лицензиран екскурзовод на български език
Трансфери летище-хотел-летище;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец
Водач по време на пътуването и престоя

Цената не включва

Разходи за градски транспорт;
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ по желание
1."Величието на двореца Шонбрун" с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса) при минимум записани 15 туристи: 55 лв за възрастен)

2."Императорската съкровищница в Хофбург" - посещение на музея с местен екскурзовод на български език при мин. 10 записани туристи – 25 лв на турист (на място се заплаща входна такса: 12 € за възрастен)

3."Виенска гора - природа и история" - замъкът Лихтенщайн и гр. Баден - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език при минимум 15 записани туристи: 75 лв (входна такса за замъкa Лихтенщайн се заплаща на място: 8 € на турист)

4.Вечеря в традиционен ресторант тип "хойриге"с тристепенно меню: 49 лв.

5. Празничен предколеден круиз по Дунав (16:00-17:45 ч.) на 21.12.2019 - 64 лв за възрастен;

Програма на пътуването

ПРЕДКОЛЕДНА ВИЕНА - 19.12.2019 (КОЛЕДНИ БАЗАРИ)
самолетна екскурзия с топ екскурзовод на български език
директен полет до Виена на България Ер с включен чекиран багаж!
!!Включено посещение на коледното село в градините на двореца Белведере!!

Дата на заминаване: 19.12.2019
Last minute: 730 лв на човек в двойна стая - последни 2 места
_______________________________________________________________
Защо да изберете екскурзията ни до Виена през декември:

• Уикенд екскурзия до Виена (четвъртък-неделя) - 4 дни, 3 нощувки;
• Бързо и удобно пътуване до Виена - с директен полет на България Ер София-Виена-София с продължителност на полета само 1 ч, 30 минути;
• Без притеснения за багажа - включени в цената на екскурзията до Виена ръчен багаж и чекиран багаж до 23 кг. на турист;
• Настаняване в комфортен хотел 4*;
• Максимална грижа - опитен водач на разположение на туристите с полезна информация, ориентири за придвижване из града и ангажирано съдействие по време на престоя;
• Богата, полезна, но и интересно поднесена информация - най-доброто екскурзоводско обслужване на български език във Виена за едно запомнящо се пътешествие;
• Гарантирани свежи коледни емоции в обявения за "най-добър град за живеене в света" - ВИЕНА
• Ударна доза коледно настроение непосредствено в дните преди празника - ПОСЕЩЕНИЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КОЛЕДНИ БАЗАРИ ВЪВ ВИЕНА;

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
ПРОГРАМА

1 ден 19.12.2019
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване с директен полет на авиокомпания България Ер за Виена в 14:50 ч. Трансфер (около 30 минути).
Панорамна автобусна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език - Виенската опера, булевард Рингщрасе - изграден на мястото на старата крепостна стена, градския парк с най-старата концертна зала, Хофбург - зимната резиденция на Хабсбургите, площад Мария-Терезия с музеите-близнаци - на изящните изкуства и природо-научния музей, Парламента със статуята на Атина Палада, емблематичната сграда на кметството в стил неоготика, Императорския театър, историческото кафене Ландман, Виенския университет, увеселителния парк "Пратер" с един от символите на Виена – Виенското колело и площад Пратерщерн, Карлсплац с бароковата църква Карлскирхе и Музикферайн, където се провежда Новогодишният концерт на Виенската филхармония; двореца Белведере - една от най-впечатляващите барокови сгради на Виена и др.
Посещение на "коледното село" в градините на двореца Белведере - разходка из многобройните тематични работилници и малки магазинчета, разположени в разноцветни дървени къщички, от които се носи аромат на захаросани плодове, на току-що изпечени коледни сладкиши и горещо греяно вино. Свободно време.
Трансфер до хотела и настаняване.
Информационна среща - водачът на групата ще бъде на разположение за указания, първи ориентири и полезна информация за престоя.
Свободно време.
Нощувка.

2 ден 20.12.2019
Закуска.
Пешеходен тур "В сърцето на Стара Виена и Хофбург" с местен екскурзовод на български език (ползва се градски транспорт) - прочутите улици на Стария Град - Кертнер Щрасе, Грабен и Колмаркт, разположени в пешеходната историческа зона - катедралата "Св. Стефан" (символът на Виена), чумната колона - истинско бижу на бароковото изкуство, църквата "Св. Петър" - издигната върху останките на храм от римско време, кафе-сладкарница Demel - основана през 1786 г., дворцовия комплекс Хофбург с великолепните му градини, които пазят спомени за живота на Хабсбургите, къщата на пеперудите, паметника на Моцарт, Националната библиотека, Кралската капела - седалище на прочутия хор на виенските момчета, Испанската школа по конна езда, където ежедневно бели жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на Моцарт и Щраус, Площада на героите и др. Посещение на "коледното село" на площад "Мария Терезия" - малките къщичките предлагат всякакви вкусотии и ръчноизработени подаръци в специална „имперска“ атмосфера. Разположени са под благосклонния поглед на 19-метровата статуя на императрица Мария-Терезия, издигната през 1887 г. по заповед на император Франц Йозеф І и между впечатляващите сгради на музеите-близнаци (Музея за история на изкуствата и Природонаучния музей - построени в периода между 1871 и 1891 г.). Музеите притежават една от най-богатите колекции на скулптури и живопис в Европа, както и ценни природонаучни колекции, събирани от повече от 250 години (Можете да ги посетите самостоятелно в свободното време - не е необходима предварителна резервация).
По желание (с доплащане): "Императорската съкровищница в Хофбург" - посещение с екскурзовод на български език (1 час). Съкровищницата се намира в един от вътрешните дворове на двореца Хофбург. В музея са представени важни атрибути на императорската и църковна власт, скъпоценни камъни, редки произведения на ювелирното изкуство, ценности с над хиляда години история, изпълнени със символика и забулени в мистерии, за които ще ви разкажем любопитни истории.
Свободно време.
Нощувка.

3 ден 21.12.2019
Закуска.
По желание (с доплащане): "Величието на двореца Шонбрун" - разглеждане на музея с местен екскурзовод на български език (ползва се градски транспорт). Любимата резиденция на императрица Мария Терезия и прочутите градини разказват за над 300 години история, свързани с живота на Хабсбургите. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, от 1996 година дворцовия комплекс Шонбрун (заедно с парка и зоологическата градина към него) е включен в списъка със Световно културно наследство на ЮНЕСКО. Посещението включва обиколка из величествените зали на двореца „Шьонбрун” - ще надникнем в пищно обзаведените имперски апартаменти с кристални полилеи, златни тавани, гоблени и ценни картини, разказващи за членовете на кралското семейство и начина им на живот.
Свободно време за самостоятелна разходка из градините на двореца, където около огромната коледна елха традиционно всяка година е разположен един от най-красивите коледни базари на Виена - истинска романтика в императорски стил!
По желание /с доплащане/: 16:00 ч. - Празничен предколеден круиз по р. Дунав с музика на живо (Продължителност: 45 мин.)
По желание, вечерта (с доплащане): Вечеря в традиционен ресторант тип "хойриге" с тристепенно меню (гулаш с домашен хляб, виенски шницел с гарнитура, щрудел с ванилов сос) с музикални изпълнения на живо.
Нощувка.

4 ден 22.12.2019
Закуска.
Освобождаване на стаите. Свободно време за самостоятелни разходки или посещение на музеи.
По желание /с доплащане/: "Виенска гора - природа и история" - замъкът Лихтенщайн и град Баден /Продължителност: около 4 часа/. Екскурзията ще ви запознае с някои от най-интересните забележителности на юг от Виена - в красивата планина Виенска гора. Преминавайки през малки китни градчета, ще стигнем до приказния замък Лихтенщайн, откъдето започва историята на едноименния род. Замъкът, като собственост на известната фамилия, е построен през 13-ти век и преживява дълга история, сменя собствениците си, но е възстановен и сега могат да се посетят оригиналните помещения. От красивата средновековна крепост се откриват удивителни панорамни гледки. Внушителните помещения с изрисувани стени със сцени от ловни и увеселителни пиршества, с кристални огледала и стъклописи съхраняват оръжия, картини и ценни колекции от старинни предмети. По време на 1-часовата беседа ще се потопите в атмосферата на Средновековието и ще ви разкажем любопитни истории за този славен род, който и до днес съществува.
През романтичната долина Хеленентал и покрай някогашната ловна вила Майерлинг, в която австрийският престолонаследник принц Рудолф и баронеса Мария Вечера намират своята трагична гибел през 1889 г. ще стигнем до Баден, сгушен в живописната долина на река Швехат. Градът, още от римски времена, е известен с лечебните си термалнии извори, а днес е скъп спа курорт с елегантна архитектура в стил "бидермайер". Към културната му история принадлежат имената на Моцарт и Бетовен, които са живели и композирали тук. В градския парк на Баден се намира прочутото най-старо казино на Австрия, разположено в красива постройка в ренесансов стил от края на 19-ти век. В централната пешеходна зона на града със запазен старинен облик ще разгледаме още къщата на Бетовен, централния площад, кметството, лятната резиденция на Франц Йосиф, чумната колона от 18-ти век, фонтанът на Фердинанд, градския театър и др.
Трансфер до летището в 18:00 ч.. Отпътуване за София с директен полет на авиокомпания България Ер в 21:05 ч.


Възможни са размествания в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявените турове!
=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА
Хотел Austria Trend Hotel ANANAS 4* е модерен хотел, удобно разположен на около 15 мин. пеша от една от най-големите търговски улици на Виена - Maria Hilfer Strasse. До Виенската опера и пешеходната зона в Стария Град се стига за по-малко от 15 минути с удобен градски транспорт.
В хотела: просторно лоби, ресторант, бар, кафене, сувенирен магазин, информационно бюро, интернет достъп - компютър на разположение на гостите, както и Wi-Fi връзка в стаите и общите части.
В стаите: Стаите са просторни и модерно обзаведени и разполагат с WC, душ, мини бар, климатик, телефон, сейф, интернет връзка /безплатно Wi-Fi/, SAT-TV, луксозно спално бельо и козметика в баните.
=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ по желание
1."Величието на двореца Шонбрун" с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса) при минимум записани 15 туристи: 55 лв за възрастен; 45 лв за деца и младежи до 17,99 г.(ползва се градски транспорт);

2."Императорската съкровищница в Хофбург" - посещение на музея с местен екскурзовод на български език при мин. 10 записани туристи – 25 лв на турист (на място се заплаща входна такса: 12 € за възрастен; за деца и младежи до 19 г.: безплатно; при 10 пълноплащащи: 9 € на турист)(ползва се градски транспорт);

3."Виенска гора - природа и история" - замъкът Лихтенщайн и гр. Баден - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език при минимум 15 записани туристи: 75 лв
Включва: транспорт с лицензиран автобус, обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод; Цената не включва входна такса за замъкa Лихтенщайн - заплаща се на място: 8 € на турист

4.Вечеря в традиционен ресторант тип "хойриге"с тристепенно меню (супа гулаш с домашен хляб, виенски шницел с гарнитура, щрудел с ванилов сос и вода): 25 €/ 49 лв.

5. Празничен предколеден круиз по Дунав (16:00-17:45 ч.) на 21.12.2019 - 64 лв за възрастен; Намаления: за деца 0-5 г.: безплатно, за деца 6-15 г.: 50% намаление.
Цената включва: круиз по р. Дунав, музика на живо, напитка за "добре дошли" - пунш или греяно вино, такса резервация. (Цената не включва транспорт до пристанището - в центъра на Виена, храна и напитки по време на пътуването - може да се поръчат на свободна консумация на място).

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Last minute оферти - Австрия |  Last minute оферти - Виена

Избрани оферти