Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

LAST MINUTE! ЕКСКУРЗИЯ ЧУДЕСАТА НА ИТАЛИЯ - Рим, Венеция, Флоренция

Номер на оферта

/

224999

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Загреб

2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Венеция/ Тревизо

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция

4 нощувки със закуски в хотел *** в района на Рим

Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод

Туристическа програма в Рим с местен екскурзовод

Посещение на Ватикана и базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод

Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод

Пешеходни разходки в Болоня, Пиза, Асизи, Любляна и Загреб

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания ''Армеец''

Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия

Цената не включва

Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)

Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод

Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод

Екскурзия "Имперският Рим" с местен екскурзовод

Целодневна екскурзия "Неапол и Помпей" с местен екскурзовод

Посещение на базиликата "Св. Франциск" в Асизи с местен екскурзовод

Двупосочен билет за корабче до Венеция

Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)

Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим (3 EUR)

Доплащане за слушалки при посещението на археологическия комплекс в Помпей (3 EUR)

Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)

Входна такса за Наклонената кула (18 EUR) и Баптистерия (5 EUR) в Пиза

Входни такси за църквата "Санта Кроче" (8 EUR), двореца "Пити" (13 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията "Сан Джовани" (15 EUR) във Флоренция

Входна такса за купола нa базиликата "Св. Петър" (8 EUR) в Рим

Входна такса за археологическия комплекс в Помпей (15 EUR)

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Забележителна автобусна екскурзия сред чудесата на Италия - Рим, Венеция, Флоренция, Неапол, Болоня и Пиза!

Възможност за отпътуване от Пловдив и София!


ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ на турист в двойна стая:

28.06.2018 - 995 лева
19.07.2018 - 995 лева
16.08.2018 - 995 лева
30.08.2018 - 1085 лева
13.09.2018 - 1085 лева
18.10.2018 - 1085 лева

Доплащане за единична стая - 345 лева

Програма на екскурзията

Ден 1 София - Загреб - 800 км

Екскурзията Ви до прекрасната Италия започва с отпътуване в 4.30 ч. от Пловдив - бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 7.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 7.30 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб. Настаняване в Загреб вечерта. Нощувка.

Ден 2 Загреб - Любляна - Венеция - 365 км

Закуска. 8.00 ч. - пешеходна разходка в центъра на Загреб: централният площад „Бан Йелачич“, наречен на името на австрийския пълководец от хърватски произход граф Йосип Елачич Бужимски; катедралата „Възнесение Богородично“, построена през 13 в. в романски стил; пазарът „Долац“; площад „Свети Марк“ с хърватския парламент и църквата „Свети Марко“ с красив мозаичен покрив от разноцветни керемиди, изобразяващи герба на Загреб и герба на Триединното кралство на Хърватия, Далмация и Славония; Кървавият мост. Отпътуване за Словения. Пешеходна разходка в Любляна: Старият град, Централният площад с францисканската църква „Благовещение“; тримостието – ансамбъл от три моста над река Любляница в историческия център на града; Площадът на кметството с катедралата „Св. Николай“. Отпътуване за Италия. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка.

Ден 3 Венеция - Болоня - Пиза - Флоренция - 445 км

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Болоня. Пешеходна разходка: Фонтанът на Нептун – красива скулптурна композиция с 3-метрова статуя на Нептун, заобиколена със сирени и делфини; площад "Маджоре" с базиликата „Сан Петронио“ – една от най-големите църкви в света, където през 1530 г. папа Климент VII коронова Карл V за император на Свещената Римска империя; двете кул„Азинели“ и „Гарисенда“ – символ на града. Свободно време. Отпътуване за Пиза – един от най-известните италиански градове. Туристическа програма на Площада на чудесата – един от най-знаменитите образци на италианската култура, където се намират четири шедьовъра на средновековната архитектура под закрилата на ЮНЕСКО: катедралата „Успение Богородично“ – петкорабна църква във формата на латински кръст, построена в периода 11 – 12 в. в романски стил; Наклонената кула – камбанарията на катедралата, превърнала се в неоспорим символ на Пиза; баптистерията „Св. Йоан“ и гробището „Кампо Санто“. Свободно време с възможност за самостоятелно изкачване на Наклонената кула. Настаняване в района на Флоренция вечерта. Нощувка.

Ден 4 Флоренция - Рим - 330 км

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1? ч.): църквата "Санта Кроче", наричана още "национален пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; кварталът на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с купола на Брунелески и кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с Вратите на рая; площад "Синьория" с двореца "Палацо Векио" и Лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, дворецът "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. Свободно време до 16.00 ч. Отпътуване за Рим. Настаняване в района на Рим късно вечерта. Нощувка.

Ден 5 Рим

Закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ? ч.): Върховният касационен съд; площад "Кавур"; замъка "Сант’ Анджело"; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината". Обиколката продължава покрай Авентинския хълм, арената "Циркус Максимус", Палатинския хълм с императорските дворци, сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ООН, хълма Челио, акведукта на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескуилино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция", колоната на Траян, паметника на Виктор Емануил – олтарът на родината, Капитолийския хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели", сградата на римската община, Капитолийските музеи. Свободно време във Ватикана. По желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка в района на Рим.

Ден 6 Рим

Закуска. Пешеходна разходка до площад "Навона" – бароковата перла в сърцето на Рим с Фонтана на четирите реки по проект на Бернини, църквата "Света Агнезия в Агония", двореца "Памфили", Фонтана на Нептун и Фонтана на мавъра, Сенатът на Република Италия, Пантеона – най-добре запазената антична сграда в Рим с гробовете на Виктор Емануил II, Рафаело Санцио, Умберто I; Виа дел Корсо – главната пътна артерия в каменното сърце на града, фонтана "Ди Треви"; площад "Испания" с Фонтана на старата лодка и църквата "Санта Тринита дей Монти". По желание екскурзия "Имперският Рим" с местен екскурзовод: посещение на Палатинския хълм, Римските форуми и Колизеума. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.

Ден 7 Рим - Неапол - Помпей - 490 км

Закуска. Свободен ден в Рим (необходимо е ползване на местен и градски транспорт) или по желание целодневна екскурзия "Неапол и Помпей". Разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, Къщите на любовта. Панорамна обиколка на Неапол с местен екскурзовод (минимум 1 ч.): Кралският дворец; операта "Сан Карло". Нощувка в района на Рим.

Ден 8 Рим - Асизи - Венеция - 540 км

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Асизи – градът на св. Франциск, покровител на цяла Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: базиликата "Св. Франциск", площад "Дел Комуне", базиликата "Санта Киара" и катедралата "Сан Руфино". Свободно време. Туристическа програма по желание: посещение на базиликата "Св. Франциск" с местен екскурзовод. Отпътуване за Венеция. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо късно вечерта. Нощувка.

Ден 9 Венеция - Загреб - 365 км

Закуска. Отпътуване с корабче до Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1? ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република, и камбанарията – един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. Отпътуване в 16.00 ч. за Загреб. Настаняване в Загреб вечерта. Нощувка.

Ден 10 Загреб - София - 800 км

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. "Сливница" – до Орион), площад "Централна гара" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта. 22.30 ч. трансфер от София (пл. "Александър Невски") до Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург").

Доплащане:

Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! - Цена 35 лева (от 6 до 25 г.) / 59 лева (от 26 г.)

Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод (с включена такса резервация, входна такса и ползване на слушалки) при минимум 20 туристи - Цена 44 лева (от 6 до 17 г.) / 59 лева (от 18 г.)

Екскурзия "Имперският Рим" с местен екскурзовод (цената включва такса резервация, входна такса за Колизеума, Палатинския хълм и Римския форум, и ползване на слушалки) при минимум 20 туристи - Цена 27 лева (от 6 до 25 г.) / 50 лева (от 26 г.)

Целодневна екскурзия "Неапол и Помпей" с местен екскурзовод (без включени входни такси): при минимум 18 туристи - Цена 85 лева

Посещение на базилика "Св. Франциск" в Асизи с местен екскурзовод при минимум 20 туристи - Цена 20 лева

Двупосочен билет за корабче до Венеция (за деветия ден от екскурзията) - Цена 24 лева

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

Ползване на двойна седалка от един турист - 397 лева

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Полезна информация:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Посещението на Двореца на дожите се извършва индивидуално в свободното време. Входната такса за Двореца на Дожите и музеите на площад “Сан Марко” (музея Корер, Националния Археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчиана) е 20 EUR.

При желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на дожите (около 8 EUR).

За да посетите галерия „Уфици” с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Венеция

Избрани оферти