Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

LAST MINUTE! САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО МАДРИД, ИСПАНИЯ през октомври

Номер на оферта

/

205718

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Мадрид - София с авиокомпания Bulgaria Air;

Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.

Летищни такси;

3 нощувка със закуска в хотел Weare Chamartin 4* в Мадрид;

Панорамна обиколка на Мадрид с екскурзовод на български език;

Трансфер летище - хотел - хотел;

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Водач от България по време на цялото пътуване.

Цената не включва

Полудневна екскурзия до Толедо с екскурзовод на български език на турист – 69 лв. за възрастен / 35 лв. за деца до 11.99г.;

Посещение на Музея „Прадо“ с екскурзовод на български език (с включена входна такса – 80 лв. за възрастен / 40 лв. за деца до 11.99г.;

Целодневна екскурзия до Авила и Сеговия с екскурзовод на български език – 105 лв за възрастен / 52 лв за деца до 11.99 години;

Посещение на „Кралския дворец“ с екскурзовод на български език (с включена входна такса) на турист - 60 лв за възрастен / 30 лв за деца до 11.99 години;

Посещение на Фламенко шоу-спектакъл с включена входна такса и напитка на турист – 100 лв. за възрастен / 50 лв. за деца до 11.99г.;

Увеличение на летищни или горивни такси - ако има такова се заплаща задължително;

Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание;

Градски транспорт: 2.00 EUR (еднопосочен билет); 11,20 EUR на турист (карта за 10 пътувания);

Лични разходи.

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия Уикенд в Мадрид през октомври с настаняване в хотел Weare Chamartin 4*

ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕТО: 12.10.2017 - 15.10.2017

СУПЕР ПРОМОЦИЯ, валидна до изчерпване на промоционалните места!

Хотел Weare Chamartin 4*
Цена на турист в двойна стая - 690 лева
Единична стая - 890 лева
Дете 2-11,99г. с двама възрастни - 590 лева

Мадрид е един от най-важните градове на Стария континент. Освен безбройните великолепни дворци и чудеса на архитектурата, тук ежегодно се стичат милиони туристи, които искат да усетят на живо тръпката от спектаклите по корида и фламенко – двете емблематични за Испания мероприятия. В Мадрид витае типичната южняшка атмосфера, а нощният живот е като вихрушка, която неусетно повлича дори и по-лежерно настроените посетители. Посещавайки града ще усетите духа на отминалите векове, когато Мадрид е бил резиденция на няколко кралски династии и ще се потопите в една културна приказка, илюстрирана с паркове, фонтани и палати, всеки един от които е достоен да бъде наречен „произведение на изкуството”.

Програма на пътуването:

ДЕН-1/ София - Мадрид

Събиране на летище София за полет до Мадрид в 04:35 ч. на Терминал 2. Кацане в Мадрид сутринта около 09:10 ч. местно време.
Панорамна обиколка на Мадрид с екскурзовод на български език, включена в цената: музеят „Кралица София“, гара Аточа, булевард „Прадо“ и музея „Прадо“, музеят „Тисен-Борнемиса, парка „Ретиро“, площад „Сибелес“, Испанската национална банка; Дворецът на съобщенията; булевард „Кастеляна“ и квартал „Саламанка“, стадион „Сантиаго Бернабеу“, булевард „Гран Вия“; площад „Испания“, Кралският дворец и катедралата „Алмудена“, площад „Виля“, пазарът „Сан Мигел“, площад „Пуерта дел Сол“, център на социалния живот през XVII и XVIII век.
Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание:
Посещение на Кралския дворец с екскурзовод на български език - прекрасен ансамбъл от пищно декорирани зали и до 1931 г. е главната кралска резиденция.
Вечерта посещение на Фламенко шоу-спектакъл с включена входна такса и напитка на турист.
Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН-2 / Мадрид - Авила - Сеговия

Закуска. Свободно време възможност за допълнителна екскурзия по желание:
Целодневна екскурзия до Авила и Сеговия с екскурзовод на български език.
Посещение на град Авила, обявен за част от Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО и Сеговия, един от най-живописните и важни градове в Кастилия.
Прибиране в хотела. Нощувка.

ДЕН-3 / Мадрид - Толедо - Музеят Прадо

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание:
Полудневна екскурзия до Толедо с екскурзовод на български език
Един от най-красивите исторически градове в Испания.
Посещение на музея Прадо с екскурзовод на български език:
Един от най-популярните музей в света, който отваря врати през 1819 година.

ДЕН-4 / Мадрид - София

Закуска. Напускане на хотела.
Трансфер до летището. Полет за София в 10:00ч. Кацане в 14:05 на Летище София, Терминал 2.

Допълнителни екскурзии:

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Панорамна обиколка на Мадрид с екскурзовод на български език - включена в цената.

Музеят „Кралица София“, с експонати предимно от испанското съвременно изкуство; гара Аточа; булевард „Прадо“ известен с името си „Алея на изкуството“; музея „Прадо“, един от най-известните музеи в света, прочут с колекциите си от картини на Веласкес, Гоя и други испански майстори; музеят „Тисен-Борнемиса“, с богата колекция от картини на западноевропейски худовници; парка „Ретиро“, наричан често „Зеления дроб“ на испнаската столица“; площад „Сибелес“, един от символите на Мадрид, на който привържениците на Реал Мадрид празнуват всеки успех на любимия отбор; Испанската национална банка; Дворецът на съобщенията, където днес се помещава кметството на Мадрид; булевард „Кастеляна“ и квартал „Саламанка“; стадион „Сантиаго Бернабеу“; булевард „Гран Вия“, пулсиращото сърце на Мадрид; площад „Испания“, със статуята на Мигел де Сервантес и неговите именити герои „Дон Кихот и Санчо Панса“; Кралският дворец и катедралата „Алмудена“; площад „Виля“; пазарът „Сан Мигел“, последният пазар в испанската столица с желязна конструкция и площад „Пуерта дел Сол“, център на социалния живот през XVII и XVIII век.

Екскурзия до Толедо (полудневна екскурзия)

*69 лв / 35 лв (деца 2 - 11.99 г.)
Толедо е един от най-красивите исторически градове в Испания. Пешеходна разходка в старата част на града: площад „Сокодовер“, най-оживения площад в града; музеят „Санта Круз“, помещаващ се в красива ренесансова сграда; крепостта Алказар, използвана като укрепление по време на гражданската война от Националистите, а днес използвана като Военен музей; Катедралата, чието строителство започва през XIII век и впечатляваща и богатата си украса; църквата „Санто Томе“, в която се намира картината на Ел Греко „ Погребението на граф Оргас“; къщата на великия Ел Греко.
Цената включва: транспорт, екскурзовод на български език

Посещение на Музея „Прадо“ с екскурзовод на български език (полудневна екскурзия)

*80 лв / 40 лв (деца 2 - 11.99 г.)
Прадо е един от най-популярните музей в света, който отваря врати през 1819 година. Колекцията на музея включва: Ранно испанско изкуство; Ранна италианска живопис, испанска живопис от XV и XVI век, Германско изкуство, Венецианска школа, колекция с картини на Ел Греко, Гоя, Веласкес; Френска живопис и др.
Цената включва: екскурзовод на български език и входна такса.
Препоръчва се заявяването на екскурзията предварително от България. На място не се гарантира, че ще има свободни места.
Екскурзия до Авила и Сеговия (целодневна екскурзия)

*105 лв / 52 лв (деца 2 - 11.99 г.)
Посещение на град Авила, обявен за част от Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка в града: Крепостните стени, от края на XI век и защитаващи града от постоянните набези на Маврите, с дебелина до 3 м и височина 12 м.; Катедралата, построена в романско-готически стил и впечатляваща с резбованите тронове църковния хор; Манастирът „Санта Тереса“, построен на мястото където е родена светицата покровител на града. Отпътуване за Сеговия, един от най-живописните и важни градове в Кастилия. Пешеходна разходка в града: Акведукта, построен през I в. сл. Хр., който до 60-те години на миналия век е доставял вода от планината Гуадарама; Каса де Пикос; площад „Майор“, с кафенетата на открито и сводестите сгради; Катедралата, построена от златист пясъчник; Алкасар, построен от династията Трастамара през XIII век и основен защитен вал в отбраната на града през вековете.
Цената включва: транспорт, екскурзовод на български език

Посещение на Кралския дворец с екскурзовод на български език (полудневна екскурзия)

*60 лв / 30 лв (деца 2 - 11.99 г.)
Кралския дворец е построен на мястото на мавританска крепост от IX век. Той е прекрасен ансамбъл от пищно декорирани зали и до 1931 г. е главната кралска резиденция. Обиколка на двореца: Колонната зала с римски бюстове и скулптори символизиращи планетите; Тронната зала, чийто таван е изписан от Тиеполо и пресъздава величието на Испания; Кралските покои; Порцелановата зала, използвана за пушене и декорирана с порцеланови пана с образи на бога на виното Бакхус; Балната зала, с копринени гоблени, китайски и френски вази; градина „Сабатини“ и др.
Цената включва: екскурзовод на български език и входна такса.
Препоръчва се заявяването на екскурзията предварително от България. На място не се гарантира, че ще има свободни места.
Посещение на Фламенко шоу-спектакъл (вечерна екскурзия)

*100 лв / 50 лв (деца 2 - 11.99 г.)
Фламенкото вечерта се провежда в типичен испански ресторант в самото сърце на Мадрид, на 5 минути разстояние от един от главния плодащ “Пуерта Дел Сол“. По време на представлението гостите ще имат възможността да се насладят на едночасово фламенко шоу с музика и танци от от южните области на Иберийския полуостров- Гранада и Андалусия. За пълното настроение, в куверта се включва една напитка по- желание. Препоръчваме Сангрия.
Цената включва: трансфер

Резервации

Депозит: 300 лв при записване

Доплащане: 22 дена преди датата на тръгване

Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка

от 60 до 30 дни: 300 лв

от 29 до 20 дни: 50% от общата стойност на пътуването

от 19 до 14 дни: 80% от общата стойност на пътуването

под 14 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сумa

Забележки:

Минимален брой за провеждане на пътуването няма. Седалките в полета и стаите в хотела са гарантирани.

Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.


Полетно разписание:

София 06:35 Мадрид 09:10
Мадрид 10:00 София 14:05

Допълнителна информация

СУПЕР ПРОМОЦИЯ, валидна до изчерпване на промоционалните места!

Хотел Weare Chamartin 4*
Цена на турист в двойна стая - 690 лева
Единична стая - 890 лева
Дете 2-11,99г. с двама възрастни - 590 лева

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  Last minute оферти - Испания |  Last minute оферти - Мадрид

Избрани оферти