Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ЛЕТЕН УИКЕНД В ЗЛАТНА ПРАГА - полет на 20.06.2019

Номер на оферта

/

228890

Дати & цени

Цената включва

==>самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер
==>летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг
==>3 нощувки със закуска в хотел 3* (City Club Prague 3* или подобен в район Прага 2)
==>трансфери летище - хотел – летище с лицензиран автобус;
==>туристическа програма "От Пражката крепост до Стария Град на Прага" с местен лицензиран екскурзовод на български език;
==>медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на ЗАД "Армеец" с покритие 5 000 евро;

Цената не включва

==>Градска такса: заплаща се на рецепция на хотела, ако бъде обявена такава;
==>Ползване на аудиосистема със слушалки (плаща се на място, задължително доплащане): 3 € на човек на ден;
==>Разходи за ползване на градски транспорт (плаща се на място) - мин. 4 билета x24 CZK~1 € или карта с валидност 72 ч. - 310 CZK~12,50 €;

==>По желание: Застраховка "Отмяна на пътуване" при ЗАД Армеец (препоръчителна) - покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, съгласно условията на застрахователя;
==>Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
==>Допълнителни екскурзии по желание: (заявяват се и се заплащат в България най-късно 30 дни преди датата на заминаване)

Програма на пътуването

ЛЕТЕН УИКЕНД В ЗЛАТНА ПРАГА - полет на 20.06.2019
С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ГОТИЧЕСКИЯ ФЕСТИВАЛ В КУТНА ХОРА
самолетна екскурзия с обслужване на български език

Дата: 20. юни 2019
Промоционална цена: 719 лв на човек в двойна стая


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРАГА

Прага е архитектурен шедьовър, неповторимо съчетание на стилове от различни периоди - барок, рококо, романтизъм, кубизъм, готика..потопете се в магията на миналото, в реставрираните и запазени завинаги архитектурни шедьоври, в които местните хора вплитат умело своята съвременност. Този град, творение на природата и на човешкия гений, предизвиква възторг и оставя дълбока следа в паметта и сърцето на всеки, докоснал се до неговата архитектура, старинни улици и църкви, до музеите, дворците и богатите съкровища, до неговите жители, отнасящи се с преклонение към огромното културно-историческо наследство.

На 22. юни в гр. Кутна Хора (на 70 км. от Прага) започва колоритният готически фестивал Royal Silvering of Kutna Hora, който символично открива туристическия сезон в града, регистриран като обект на ЮНЕСКО. Сценарият на фестивала ще ви отведе в началото на 15 век. Целият град и царското седалище в монетния двор на Италианския съд ще поставят сцената за пристигането на бохемския крал Вацлав IV и неговия антураж. Паркът под Влашкия двор и готическите улици на историческия център буквално оживяват с цвета на Средновековието. За колоритната атмосфера на фестивала допринасят различните турнири, игри, средновековен театър, както и историческите пазари, които предлагат чешки специалитети и ръчно изработени старинни сувенири.

Акценти:
- директен полет с удобни полетни часове и включен чекиран багаж до 23 кг.
- цялостна организация и екскурзоводско обслужване на български език
- уикенд програма
- възможност за посещение на колоритния готически фестивал Royal Silvering of Kutna Hora

=============================================================

ПРОГРАМА

Първи ден, 20.06.2019:
Отпътуване от летище София с директен полет в 10:15 ч. до Прага. Организиран трансфер до хотела.
Настаняване (при възможност преди 14 ч.).

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА "ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО СТАРИЯ ГРАД" - класически пешеходен тур с местен екскурзовод на български език (включена в цената, ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа):
Пражката крепост (служела за резиденция на князе и крале, а днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с емблематичните витражи от цветно стъкло, дело на прочути майстори, дворците Шварценберг и Щернберг (част от националната галерия на Прага), Храдчанския площад с величествена гледка към река Вълтава и кулите на Прага, Мала страна и Малостранския площад с бароковия храм Св. Николай. Романтичните улички ще ни изведат до най-голямата забележителност на Прага - Карловия мост (XIV в.), наричан още "галерия на открито", откъдето се откриват едни от най-живописните гледки към река Вълтава. Забележителните исторически скулптури, от двете страни на моста, в комбинация със съвременните творби на местните художници и карикатуристи, създават неповторима творческа атмосфера. След като докоснем традиционно най-старата запазена статуя на моста – на чешкия светец Йоан от Непомук, за да сбъднем поне едно желание, продължаваме към Стария Град по тесните криви калдъръмени улички, покрай пъстрата какафония от дюкянчетата за сувенири, галерии, изкусителни кафенета и бирарии, за да стигнем до централния Староместки площад с емблематичната астрономическа часовникова кула и да видим "разходката" на апостолите, която събира хиляди туристи на всеки кръгъл час.
Нощувка.

Втори ден, 21.06.2019:
Закуска. Свободно време или
*По желание /с предварителна заявка и доплащане/: Автобусна екскурзия "Замъкът КАРЛЩЕЙН - в царството на великия Карл IV" с екскурзовод на български език.
Замъкът Карлщейн е отдалечен на около 30 км от Прага, извисява се сред хълмовете над едноименното селце Карлщейн и е символ на чешкото кралство от периода на разцвета на готиката. След столицата Прага, това е най-посещаваният туристически обект в Чехия. Градчето днес е същинско курортно селище с множество китни магазинчета за сувенири. Крал Карл IV построил този средновековен замък между 1348 до 1357 г. с цел да защити короната и бижутата на Свещената Римска империя. Пътят от слизането от автобуса до входа е около 1 км. (20 минути пеша) по хълма, откъдето се открива живописна панорама към областта. Обиколката включва исторически интериори на 1-ви и 2-ри етаж на императорския дворец и част от Марианската кула с ценни мебели от XIV-XIX век. (Залата на придворните, Рицарската зала с параклиса "Св. Никола", двора на Марианската кула, спалнята на императора, съкровищницата - където се намира копие на средновековната корона на кралете на Бохемия и др.)
*По желание /с предварителна заявка и доплащане/: 20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз концерт на живо.
Нощувка.

Трети ден, 22.06.2019:
Закуска. Свободно време или
*По желание /с предварителна заявка и доплащане/: "Кутна Хора - готическото бижу на Чехия" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Средновековният град е разположен на 60 км. от Прага и в него до края на ХIII век се е добивала една трета от среброто в Европа. Кутна Хора е известен не само като град-музей, но и като втория по значение град в Бохемия след Прага. Сред забележителностите са прочутите сребърни мини, както и изобилието от готически и барокови паметници, сред които най-силно блести катедралата "Света Варвара". Ежегодният готически фестивал Royal Silvering of Kutna Hora символично открива туристическия сезон в града, регистриран като обект на ЮНЕСКО. Сценарият на фестивала отвежда в началото на 15 век. Целият град и царското седалище в монетния двор ще поставят сцената на пристигането на бохемския крал Вацлав IV и неговия антураж. Паркът под Влашкия двор и готическите улици на историческия център буквално оживяват с цвета на Средновековието. За колоритната атмосфера на фестивала допринасят различните турнири, игри, както и историческият пазар, на който можете да опитате вкусни чешки специалитети.
Свободно време.
По желание /с предварителна заявка и доплащане/: 19:00 ч. - Класически концерт с изпълнение на популярни произведения от Моцарт с включена вечеря в бална зала Бокачио - "Mozart Dinner".
Нощувка.

Четвърти ден, 23.06.2019:
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време или

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: 1-часов круиз по Вълтава на туристическо корабче с открита и закрита палуба.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер в 16:25 ч.

Забележка: По желание, на 21.06.2019, вместо екскурзията до замъка Карлщейн може да се предложи и целодневна екскурзия до Карлови Вари (Моля при интерес, да се свържете с наш служител за повече информация):
"КАРЛОВИ ВАРИ - спа столицата на Чехия" с екскурзовод на български език. Елегантният курорт с над 600-годишна SPA традиция е разположен само на 130 км. от Прага, като пътят до него преминава през спиращите дъха пейзажи на областта Бохемия. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място на известни личности като руския цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Старинни сгради с цветни фасади и елегантни кафенета с бароков интериор оформят пешеходната зона на спа курорта - докато разглеждаме изящните дизайнерски колонади с минерални извори ще имате възможност да опитате от лековитата вода в специалните бърдучета - емблема на града. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, която се прави с прочутата карловарска минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

1. "Кутна Хора - готическото бижу на Чехия" (Маршрут: Прага - Кутна Хора - Прага: 120 км; Продължителност: около 6 часа): 84 лв на човек при мин. 12 записани туристи (с включен автобусен транспорт и местен екскурзовод на български език). На място се заплаща входна такса за костницата в Седлец: 3,50 € на човек (по желание).

2. "Замъкът Карлщейн - в царството на великия Карл IV" - автобусна екскурзия: 75 лв на турист при минимум 12 записани туристи; за деца до 12 г.: 60 лв (Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, такса резервация с гарантиран час за вход, входна такса за обиколка с водач 55 минути); Маршрут: Прага - Карлщайн: ~35 км.

3. Круиз по Вълтава (дневен): 28 лв на човек; Продължителност: 1 час.

4. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (вечерен):
Опция 1: 59 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна);
Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено меню /предястие, основно ястие - пилешко, свинско или вегетарианско по избор и десерт/ - моля, заявете вида меню с резервацията, направеният избор не може да се променя)
Цената включва: круиз по Вълтава /около 2,5 ч./, меню по избор, напитка за "добре дошли", концерт с изпълнения на живо на популярни чешки джаз музиканти, такса резервация.
Цената не включва: напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага.

5. Класически концерт с вечеря "Mozart Dinner" на 22.06.2019 в бална зала Бокачио (Включва концерт в бароковата зала Бокачио с избрани популярни произведения от Моцарт, вечеря с четиристепенно меню и такса резервация + по желание пакет напитки; Не включва транспорт до концертната зала, която се намира в Стария Град на Прага); Заявява се и се заплаща предварително! Изисква се 100% плащане след резервация!

Място на маса за 8 човека: 66 €/ 129 лв на човек (+пакет напитки* по желание: 28 лв)
Място на маса за 6 човека: 73 €/ 143 лв на човек (+пакет напитки* по желание: 28 лв)
Място на маса за двама на първи ред: 107 €/ 209 лв на човек (+пакет напитки* по желание: 28 лв)
Четиристепенното меню включва предястие, супа, основно ястие по избор** (с телешко месо или вегетарианско), десерт се сервира в почивките между отделните части на концерта. Напитки се поръчват преди началото на концерта или в паузите и се заплащат след приключването му, ако не е заявен *"пакет напитки", който включва неограничена консумация на бира, вино, безлкохолни и топли напитки. **Изборът на основно ястие трябва да се направи при резервацията! Дрес код: спортно-елегантно облекло. Местата са ограничени, с потвърждение! Моля, резервирайте своевременно!

6. По желание - на 21.06.2019: "КАРЛОВИ ВАРИ - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия при мин. 15 записани туристи: 85 лв на турист; за деца 2-11,99 г.: 65 лв; (Маршрут: Прага - Карлови Вари: 130 км.; Продължителност: около 7 часа; Цената включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език)

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет в България.

=============================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетна информация:

20.06.2019 FB 301 SOFPRG 1015 1115
23.06.2019 FB 302 PRGSOF 1625 1915

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Лято в чужбина - Чехия |  Лято в чужбина - Прага

Избрани оферти