Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

ЛЯТО В РИМ - САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 4 нощувки

Номер на оферта

/

134871

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Рим - София с включени летищни такси (директен полет на България Ер);
Голям ръчен багаж до 10 кг. с размери 50/40/23 см и 1 брой чекиран багаж до 23 кг
4 нощувки със закуски в хотел 3* в центъра на Рим (Floridia, Fiamma, Lazio или подобен);
Туристическа програма "Бароков Рим - римските площади и фонтани" с местен лицензиран екскурзовод на български език
Туристическа програма "Античен Рим" с местен лицензиран екскурзовод на български език (с посещение на базиликата Сан Клементе)
Tрансфери летище-хотел-летище;
Медицинска застраховка на ЗПАД Армеец с покритие 5 000 €

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

1. Слушалки по време на обиколките - 2 € на човек на тур (заплащат при получаването им на място);
2. Градска такса (заплаща се задължително от туристите до напускане на хотела): за хотел 3* - 4 € на човек/на нощувка
3. Входна такса за криптата на базиликата Сан Клементе (гроба на Св. Константин-Кирил Философ): 10 € на човек /на място, по желание/.

4. Допълнителни екскурзии /по желание/:

Ватикана и Ватиканските музеи с местен лицензиран екскурзовод на български език (с предварителна резервация и включени входни такси, такса слушалки) при минимум 6 туристи: 85 лв за възр.; 49 лв за деца до 15,99 г.;
"Шедьоврите на галерия Боргезе" (туристическа програма с местен лицензиран екскурзовод на български език; включва входна такса) при мин. 8 записани - 75 лв за възр.; 44 лв - за европейски граждани под 18 г.;
Билет с предварителна резервация за самостоятелено посещение на галерия Боргезе: 35 лв за възрастен; 22 лв за европейски граждани 18-25 г.; 8 лв за европейски граждани под 18 г.; Тази услуга се предлага като алтернатива на екскурзията "Шедьоврите на галерия Боргезе" при недостатъчен брой заявки за нея (под 8 записани). Включва входна такса, такса резервация, гарантиран час за вход.
Билет с предварителна резервация за самостоятелно посещение на Римския форум и Колизеума (заплаща се от България; може да се ползва два поредни дни): 35 лв на човек;
Пешеходен тур "Романтиката на Трастевере" с екскурзовод на български език на турист при минимум 8 туристи: 40 лв;

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

Програма на пътуването

ЛЯТО В РИМ - 4 нощувки
САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ С ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!

Дати: 04.07.-08.07.2018; 18.07.-22.07.2018; 01.08.-05.08.2018

Цена за ранни записвания до 28.02.2018, ограничени места:
04.07.2018 - 799 лв
18.07.2018 - 799 лв
01.08.2018 - 799 лв


Ще останете очаровани от красотата на сградите, обляни вечер в приказна светлина, от усмивките и от сърдечното отношение на местните хора. И само тук докато пазарувате плодове, продавачът ще ви изпее ария от любимата си опера...

ПРОГРАМА
1 ден
Отпътуване за Рим с директен полет на България Ер в 07:30 ч. до летище Фиумичино. Посрещане на летище Фиумичино и трансфер до хотела.
Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език "Римските площади - Бароков Рим" (включена в цената) - Разходката включва прочути църкви, фонтани и пиаци - артистичния площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Моро и на Нептун; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от Bernini, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град. През ХVII век Рим е арена на съревнования и място, където се концентрират творческите търсения на художници, скулптори и архитекти от цяла Европа. Ще чуете любопитни факти и ще откриете много тайни за отношенията на най-известните представители на римския барок Боромини и Бернини и тяхното съперничество. Ще посетим Пантеона, който ще ви изуми с уникалната си архитектура. Вътре се съхраняват съкровища на изкуството, там се намира и гробът на Рафаел Санцио.
Настаняване. Свободно време.
Нощувка.



2 ден
Закуска.
Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език „Античен Рим” (включена в цената) – най-големия амфитеатър от античността - Колизеумът - ще чуете любопитни факти за гладиатори, морски битки, смъртни наказания и ще научите как е протичал един ден на арената. Ще разберете защо Колизеумът – този безспорен символ на Рим се издига точно на мястото, където го виждаме днес; Ще посетим базиликата Сан Клементе с гроба на св. Константин-Кирил. Ще разгледаме величествената арка на император Константин, Императорския форум; Колоната на Траян, националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели"; сградата на Римската община; Капитолийските музеи; площад Венеция. Ще узнаете много интересни факти за живота на римляните, за техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят пред вас и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят. С малко въображение ще се върнем назад във времето и ще се опитаме да разгадаем как са живяли древните римляни и какво се е случвало по улиците на Рим. Античните руини ще оживеят и ще ни разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата.
Нощувка.



3 ден
Закуска.
Свободен ден.
Екскурзия по желание (с доплащане): Посещение на град-държава Ватикана – Ватикански музеи и базиликата „Св. Петър“ с екскурзовод на български език - Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръцко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър”.
Свободно време.
Нощувка.



4 ден
Закуска. Свободно време.
Екскурзия по желание (с доплащане): Посещение на галерия Боргезе с екскурзовод на български език (Галерия „Боргезе” е един от най-популярните музеи в Рим, изграден в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Днес в уникалната галерия има над 560 картини и скулптури от известни майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и много други).
Екскурзия по желание (с доплащане): Пешеходен тур "Романтиката на Трастевере" с екскурзовод на български език. (Трастевере е един от най-автентичните римски квартали с многобройни малки ресторантчета, наречени „траттории”, в които можете да опитате традиционната римска кухня. Разходката ще ви запознае със средновековната история и изкуство на Вечния град. В църквите „Св. Мария в Трастевере” и „Св. Чечилия” се съхраняват великолепни стенописи и мозайки на Пиетро Кавалини от 1291 г., както и шедьоври на бароковата скулптора като „Св. Чечилия” на Стефано Мадерно. В църквата „Св. Франческо а Рипа” се намира статуята на блажената Людовика Албертони от Бернини. Разходката ще продължи покрай площад „Трилуса” – там се издига паметникът, посветен на римския поет Ч. А. Салустри, известен с псевдонима Трилуса и прочут със своите сатирични стихове на римски диалект. Ще прекосим и остров „Тиберина” – „митичният кораб на бога Есквилапий” и ще завършим нашето пътешествие в еврейския квартал на Рим.)
Нощувка.


5 ден
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.
Трансфер от хотела до летището за полет до София. Отпътуване за България.




Повече информация на:
http://reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/328-italiya/1564-rim-sas-samolet

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Рим

Избрани оферти