Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

ЛЮБЛЯНА-ТРИЕСТ-МИЛАНО-МОНАКО-НИЦА-КАН-БАРСЕЛОНА-06.05.2017

Номер на оферта

/

181968

Дати & цени

Цената включва

6 нощувки със закуски в хотели;
Самолетен билет Барселона-София с включени летищни такси;
Автобусен транспорт по програмата;
Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
Медицинсказастраховка.

Цената не включва

Входните такси на посещаваните туристически обекти;
Екскурзията до манастира “Монсерат”: 30 евро*;
Трансфер от летище София до Пловдив и Хасково – 25лв. *;
Palacio del Flamenco/ спектакъл Фламенко, вечеря и транспорт/- 55 евро
голям салонен багаж (максимални размери 56 см x 45 см x 25 см)- 35 лева;
регистриран багаж до 23 кг.- 80 лева;
регистриран багаж до 32 кг.- 100 лева

Palacio del Flamenco- http://www.palaciodelflamenco.com
Palacio del Flamenco се намира в сърцето на Барселона, само на няколко пресечки от известния булевард “Пасео де Грасия“ и Университета на Барселона. Едно от най-известните и елегантните места в Барселона за фламенко спектакъл.


*Посещението на Фламенко спектакъл, екскурзията до манастира „Монсерат“ и Фигерес, трансфера от летище София се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туриста*

Програма на пътуването

ПЪРВИ ДЕН– 06.05.2017- Отпътуване в 01.45ч.от площад “Спартак” в гр.Хасково, 03.00ч. от хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, 05.15ч. от паркинга пред стадион "Васил Левски" в гр.София по маршрут Ниш-Белград-Загреб-Любляна.Столицата на Словения е едно прекрасно единство между минало и настояще. Разходката в центъра на този спокоен и уютен град ще започне от Конгресния площад, където са разположени бароковата църква „Св.Троица“, монументалното неоресансово здание на Люблянския университет и Словенската филхармония, приемник на едно от най-старите музикални учреждения в Европа .Ще продължим нашата разходка към друг интересен площад,който носи името на великия словенски поет Прещерн, за да преминем през Тройния мост над река Любляница към Стария град. Тук ще видим сградата на Кметството с изящния фонтан на трите реки-дело на венецианския склуптор Франциско Роба.Обиколката ни ще завърши пред Катедралната църква „Св.Николай“. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН- 07.05.2017- Закуска. Отпътуване за главния град на Автономната област Фрули Венеция Джулия - Триест. Кацнал на брега на Адриатическо море и населяван през вековете от различни народи- гърци, италианци,арменци,славяни, французи, немци, австрийци - градът е успял да превърне смесицата от различни култури и архитектурни стилове в уникален чар.Посещението ще започне от „Пиаца д‘Унита д"Италия” - централния площад на града,отворен към морето и обрамчен с импресивните дворци Палацо дел Муниципио и Палацо дел Говерно. В центъра е Фонтанът на четирите континента, дело на склуптура Маджолени.Минавайки покрай сградите на старата Борса и Театро Верди ще достигнем до Гранд Канал -едно от най-очарователните места на града.
Отпътуване и разглеждане на Милано - финансовата,икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка и Замъка Сфорцеско. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН– 08.05.2017- Закуска. Отпътуване за Френската Ривиера по магистралата на цветята,откъдето се откриват прекрасни гледки към малките градчета,разположени по протежение на Лигурско море и Морските Алпи. Пристигане в княжество Монако- символ на богатството и лукса. Туристическата програма ще започне от старата част, където е Океанографския музей-един шедьовър на монументалната архитектура.Този уникален музей,на който за дълъг период директор е световноизвестният естестоизпитател Жан Ив Кусто е център на морски научни изследвания. Тук може да се полюбуваме на Аквариума, в който плуват над 4000 риби от всички океани на света. Ще посетим Катедралата, построена от белокаменен мрамор в романо-византийскистил,която освен като църква служи и за съхранение тленните останки на монакските князе. Тук е погребана и легендарната принцеса Грейс Кели. Ще завършим пред дворцовия площад, където е Двореца на династия Грималди. След това по част от трасето на Формула 1 ще се отправим към най-скъпата част на княжеството- Монте Карло. Тук желаещите могат да опитат късмета си в прочутото Казино, построено 1878 г. от архитект Шарл Гарние.
Отпътуване за столицата на Лазурния бряг - Ница. Панорамната обиколка е по крайбрежния булевард “Променад де–з–англе”, който и до днес пази част от духа на „Бел Епок“ ,когато Ница е притегателен център за висшето европейско общество. Тук е и знаменитият хотел „Негреско“, който толкова е свързан с възхода на Ница,че през 1974 г е обявен за паметник ползващ се от защитата на закона. Пешеходната разходка е от централния площад “Масена”до Стария град с пазара на цветята. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 09.05.2017- Закуска. Отпътуване за Кан- меката на европейското кино. Разходка по изискания крайбрежен булевард “Ла Кроазет”, на който са разположени бутици на световноизвестни марки и скъпи хотели като „Карлтон“, „Мажестик“ до Фестивалния дворец с Алеята на славата.
Отпътуване за града на папите Авиньон. Той е красиво разположен на левия бряг на река Рона,обграден със зъбчати крепостни стени и високи кули.Бил е резиденция на папите от 1309 до 1377г. Символ на Авиньон е Двореца на папите, който заема площ от 15 000 кв.м и една от най-голямите готически постройки от средновековието.Правят впечатление и Катедралата “Сен Пиер“ и зелената Градина Дю Роше, Малкия дворец/Пти Пале/, и живописния Площад с часовника/ Л’Оролож/.Няма да пропуснем и известния от популярната френска песничка Авиньонски мост/“Sur Le Pont d’Avignon”/.
Отпътуване за Арл- сърцето на Прованс, град на историята и изкуството. Разходка до древния римски Амфитеатър от 1 век , където днес се провеждат борби с бикове с типичната провансалска борба „курс камаргез“, където победител е този, който успее да свали панделката от рогата на бика. По време на празници се провеждат и испански тип корида.Ще посетим и църквата „ Св.Трофим“ с великолепен романски портал и гоблени от 17 век, площад „ Форум“ с кафенето на Ван Гог. Отпътуване за областа Лангдок – последната крепост на катарите. За нас българите представлява особен интерес историческия факт, че идеите на катарите са взаимствани от българските богомили. Разправата на римския католицизъм с катарите по време на Албигойския кръстоносен поход е безпределно жестока. Истории за рицари и кръстоносци са част от миналото на Каркасон . Нощувка.

ПЕТИ ДЕН– 10.05.2017- Закуска. Днес приказния средновековен Каркасон, обграден с мощни крепостни стени, увенчани с 52 бойни и наблюдателни кули е любим на кинорежисьорите и туристите. Пешеходна разходка из тесните калдаръмени улички до двореца “Комтал” и базиликата “Сен Назар”, впечатляваща с изящни стъклописи.
Отпътуване за Барселона - най-динамичния и най-новаторски град на Средиземноморието. Панорамната обиколка на Барселона ще започне от най-големия стадион в Европа„ Камп Ноу“ и ще продължи към площад „Испания”, Побле Еспаньол, Олимпийския стадион с изкачване на хълма Монджуик,откъдето се открива прекрасна гледка към Барселона./там ще направим и фотопауза/.После ще се спуснем към площад“Колумб”, пристанището- Порта де ла Пау,където в старите корабостроителници се намира Морския музей и Аквариума, където под 80 метров прозрачен тунел са представени над 8000 екземпляра от морската флора и фауна. Покрай разкошния парк на Цитаделата ще видим Триумфалната Арка в стил мудехар,построена за международното изложение през 1888г и ще достигнем до жизнения център на града „ Пласа де Каталуня“. Пешеходна разходка по емблематичната улица “Ла Рамбла” до Готическия квартал.Няма да пропуснем и бронзовата чешма Каналетас, водата на която кара пътешествениците пак да се завръщат в Барселона. По желание посещение на шоуто „Звук и светлина” с магическите фонтани на площад „ Испания“. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН– 11.05.2017- Закуска. Ден посветен на архитектурните шедьоври на великия каталонски архитект Антонио Гауди, обявени за паметници на културата под егидата на ЮНЕСКО. Посещение на парка “Гюел”, Катедралата „Саграда Фамилия”- най-завладяващия му архитектурен проект и символ на Барселона. Пешеходна разходка по „Пасео де Грасия” до къщата „Каса Мила“, позната още като „Ла Педрера“/ каменоломната / и причудливата къща „Каса Батло”. Свободно време. Вечерта по желание посещение на спектакъл Фламенко. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН– 12.05.2017- Закуска. Свободен ден или по желание полудневна екскурзия до манастира „Монсерат“- свещената планина, където сред величествената природа се намира бенедектински манастир, приютил статуята на Черната Богородица- „Ла Моренета“ и безброй произведения на изкуството. Трансфер до летището. 21.30ч. Отпътуване от Барселона за София.

ОСМИ ДЕН- 13.05.2017- 01.20ч. Пристигане в София. По желание трансфер на туристите с автобус до Пловдив и Хасково.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Майски празници - Испания |  Майски празници - Барселона

Избрани оферти