Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лондон

ЛОНДОН – ПАРИЖ

Номер на оферта

/

230912

Дати & цени

Цената включва

-САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
-ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
-1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х30Х20 СМ;
-ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 55Х40Х23 СМ;
-СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИТЕ ХОТЕЛИ;
-ТРАНСФЕР ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
-БИЛЕТ ЗА ВЛАКА "ЕВРОСТАР";
-ОПИСАНАТА ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА;
-ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ.

Цената не включва

-ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
-РАЗГЛЕЖДАНЕ НА БРИТАНСКИЯ МУЗЕЙ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
-ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО УИНДЗОР И ИТЪН;
-ЕКСКУРЗИЯ С КОРАБЧЕ ПО ТЕМЗА ДО ГРИНУИЧ;
-РАЗГЛЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ НА „ТРАФАЛГАР СКУЕЪР“;
-ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА ОСТРОВА СИТЕ И ОСТРОВА СЕН-ЛУИ;
-ПОСЕЩЕНИЕ НА ЛУВЪРА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
-ПОСЕЩЕНИЕ НА ДВОРЕЦА ВЕРСАЙ;
-ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА МОНМАРТЪР;
-ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
-ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
-МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН).

Програма на пътуването

Екскурзията е седемдневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Лондон, 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 2 звезди в Париж, богата екскурзоводска програма на български език, трансфери. Лети се с „Уиз Еър”, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/30/20 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55/40/23 см. Разстоянието от Лондон до Париж се изминава с влака Евростар – свръхбързия влак, който минава през тунела под Ла Манша.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 06:00 ч. - отпътуване от летище София. 07:20 ч. - кацане в Лондон на летище „Лутън“. Трансфер. Панорамна обиколка на Лондон с екскурзовод: Парламента, Уестминстърското абатство, „Даунинг стрийт” 10, Бъкингамския дворец, „Трафалгар скуеър”, Ковънт гардън, Лондонското Сити, катедралата „Св. Павел”, крепостта Тауър, Тауър бридж. Следобед - възможност за разглеждане на Британския музей с екскурзовод на български (доплащане 27 лв. на човек - цената включва двучасова обиколка на музея с екскурзовод на български). Участието в разглеждането на Британския музей се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 15 участника. Настаняване в хотела.Нощувка.
ВТОРИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По желание - полудневна екскурзия до Уиндзор и Итън с доплащане 120 лв. за възрастен и 98 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва билет за влак до Уиндзор и обратно, екскурзоводско обслужване на български в двореца Уиндзор и в Итън и таксата за вход в двореца Уиндзор. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 20 участника. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По желание - разходка с корабче по Темза до Гринуич и свободно време в Гринуич с възможност за посещение на обсерваторията, военноморския музей (доплащане 85 лв. на човек - цената включва билет за корабчето до Гринуич, екскурзовод на български). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 20 участника. Следобед - възможност за разглеждане на Националната галерия на „Трафалгар скуеър“ с екскурзовод на български (доплащане 27 лв. на човек - цената включва двучасова обиколка на галерията с екскурзовод на български). Участието в разглеждането на Националната галерия се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 15 участника.Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Трансфер от хотела до гара „Сейнт Панкрас“. Отпътуване с влака Евростар за Париж. Пристигане на „Гар дю Нор“ в Париж. Посрещане на групата. Панорамна обиколка на Париж: Мулен Руж (отвън), Гранд Опера, “Плас Вандом”, “Плас Конкорд”, „Шан-з-Елизе“, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание пешеходна програма острова Сите и острова Сен-Луи (с доплащане 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България): катедралата “Нотр-Дам-де-Пари”, Светия параклис, Консиержери, Новия мост. Възможност за разходка с корабче по Сена. Следобед - по желание посещение на Лувъра с екскурзовод на български (с доплащане 94 лв. за възрастни, 62 лв. за деца и младежи до 25 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, провежда се при минимум 10 човека). Възможност за качване на Айфеловата кула. Входната такса за Айфелова кула не е включена в цената на екскурзията. Заедно с екскурзовода, групата ползва метро за придвижване, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за посещение на двореца Версай с екскурзовод на български (доплащане 139 лв. за възрастен; 104 лв. за деца и младежи до 25 г. при предварителна заявка и заплащане в България. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводска беседа, такса за вход в двореца и градините. Свободен следобед. Възможност за качване на Айфеловата кула.
СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободно време. По желание пешеходна програма Монмартър (с доплащане 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г и при предварителна заявка и заплащане в България): базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците, църквата „Св. Петър”. 17:00 ч. - трансфер до летище „Бове”. 21:55 ч. - 01:40 ч. – полет Париж - София.

Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета или някой от лондонските мюзикъли, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.

ДАТИ:

09.07.2020 – 15.07.2020

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ* ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 1455 лв. 1555 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая 1399 лв. 1499 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 1355 лв. 1455 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 1399 лв. 1499 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 368 лв. 368 лв.
Доплащане за чекиран багаж до 20 кг, вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването) 98 лв 98 лв

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 30.03.2020

ВАЖНО: При нощувки в Париж туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 1.00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 1.65 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 2.50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.
Възможно е през 2020 г. и Лондон да въведе подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотела лично от туристите.

При посещение на Великобритания, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в английски лири, от България.

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Лондон |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Лондон |  Ранни записвания 2024 - Великобритания |  Ранни записвания 2024 - Лондон

Избрани оферти