Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Last minute: 7 нощувки и круиз в Лисабон само за 485 евро!

Номер на оферта

/

197000

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София-Лисабон-София, директен полет
- Летищни такси
- 7 кг. ръчен багаж
- 7 нощувки с вкл.закуски в Лисабон, в избрания хотел
- трансфер летище-хотел-летище
- круиз по река Тежу

Цената не включва

- Допълнителни екскурзии на място:

* Билет за Hop Hoff автобус, важи за 24 часа. Цена: 20 евро

Обикаля всички по-известни забележителности на Лисабон по 2 различни маршрута

* Обиколка на Лисабон с автобус, с вкл. транспорт от/до хотел и посещение на всички по-известни музеи и монументи, продължителност: 4 часа. Цена: 40 евро

* Круиз с луксозна яхта по река Тежо, продължителност: 2 часа. Цена: 40 евро

* Фадо шоу: 35 евро

Много са причините, които ще ви доведат в Португалия, на другия слънчев край на Европа. Една от тях несъмнено е фадото. Тази легендарна музика е включена в списъка с нематериално наследство на ЮНЕСКО като нещо ,което трябва да се съхрани за поколенията.

* СИНТРА, КАБО ДА РОКА, КАШКАЙШ – продължителност около 5 часа, езици- руски, английски, испански.

Ще имате възможността да се запознаете с романтичната и красива Синтра и крайбрежието на запад от Лисабон. Разходката в Синтра започва с Националния Дворец и преминава по малките тесни улички на градчето. Тук ще имате свободно време, за да се разходите и сами да усетите вълшебната атмосфера, служеща като вдъхновение на много поети, да се насладите на множеството занаятчийски работилнички и кафенета и да опитате от вкусните традиционни местни сладкиши "queijadas" и “travesseiros”. Пътуването Ви продължава до Cabo da Roca – най-западната точка на континентална Европа. Ще имате възможност да се насладите на впечатляващия плаж Guincho по крайбрежието до красивите скали Boca do Inferno. Отново по крайбрежието достигате и красивия курорт Кашкайш, с малки плажове и красиво яхтено пристанище. На път към Лисабон ще минете и през курорта Ещорил, за да видите известното казино и градините пред него. Връщане в Лисабон в късния следобед.
(По желание може да посетите Националния дворец – входна такса - 10 евро).

Цена: 70 евро на човек, тръгване в 14:30 часа

* Обидош–Назаре-Баталя-Фатима – целодневна екскурзия на руски, английски и испански езици.
Екскузията Ви запознава с района на север от Лисабон. Първата спирка е в Обидош – малко селце, оградено с крепостни стени, с типични бели къщи, с балкони от ковано желязо и известната крепост Pousada do Castelo. След това ще посетите Назаре – едно от най-пъстроцветните португалски рибарски селища. При възможност ще отидете до Ситио, от където може да се насладите на красивата гледка към плажа и океана. След обяд следва посещението на Манастира Баталя (част от културно-историческото наследство на ЮНЕСКО), шедьовър в готически стил, с впечатляващи витражи (входната такса не е включена).
Обиколката продължава към град Фатима - най-святото място за поклонение в Португалия. Арабското си име дължи на една легенда от XII век, според която дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед, приема християнството от любов към рицар и бива погребана там. Връщането в Лисабон е привечер.

Входна такса Манастира Баталя: 6.50 евро.

Цена на човек- 80 евро, тръгване в 09:00 часа

* Евора- целодневна екскурзия-провежда се Вторник и Събота, езици-руски, английски, испански.

Руините на Римския храм; Романско - готическа катедрала; Параклисът с костницата; Университетът. Свободно време за обяд. На връщане – разходка в град Асейтао с дегустация на вино във винарска изба.
Евора е перла в историческата съкровищница на Португалия. Този град-музей, който представлява уникално архитектурно богатство се намира на 140 км на югоизток от португалската столица, а границата с Испания от тук е доста близо. Градът Евора е разположен в южната част на страната, в област Алентежу (Alentejo). Най-удобно е да посетите града, като вземете влак или автобус от Лисабон.
Разположен върху ниска хълмиста местност Евора е отличен пример за архитектурата на португалския златен век. Като причина за това е факта, че градът остава до голяма степен незасегнат (за ралика от доста други португалски селища) след голямото земетресение тук през 1755 г.

Заради ценните сгради старият град в Евора, които наброяват около 4000, е обявен за паметник на световното културно наследство от ЮНЕСКО. В самия град се влиза през порта в мощни и вече доста стари крепостни стени. Тук има уникална смесица на културни влияния. Усеща се мавърското, испанското, античното и средновековно минало през вековете.

Цена на човек- 80 евро, тръгване в 09:00 часа

Носете със себе си: удобни обувки, вода за пиене, фотоапарат, шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем.

Програма на пътуването

Last minute: 7 нощувки и круиз в Лисабон - само за 485 евро!
Директен полет от София!
7 нощувки в Лисабон
Пакетна цена на човек от 485 евро!
Дати: 29 май - 6 юни 2017 г.
Включено в цената: Круиз по река Тежу!


Полетно разписание:
София Лисабон 2050 2300
Лисабон София 0005 0600


Настаняване и цени:

Hotel Eduardo VII ***
Av.Fontes Pereira de Melo, 5, Avenidas Novas, 1069-114 Лисабон, Португалия

Хотел Eduardo VII се намира до парк Едуардо VII и предлага стаи с прозорци с двоен стъклопакет и панорамен ресторант на верандата на 10-ия етаж. Панорамният ресторант се намира на 10-ия етаж с тераса и сервира закуска на шведска маса и а-ла-карт вечеря в уютна атмосфера. Хотел Eduardo VII е централно разположен, на 2 минути пеша от метро и автобусна спирка към летището. Намира се на 5 минути пеша от търговски център Ел Корте Инглес и на 10 минути пеша от Авенида Либердаде, една от най-емблематичните улици на Лисабон.
Цена на човек: 485 евро с вкл.закуски


Hotel Duas Na??es **
Rua Da Vit?ria 41, Santa Maria Maior, 1100-618 Лисабон, Португалия

Разположен в сърцето на стария Лисабон, Duas Na??es Residence съчетава традиционна архитектура със стилни мебели. Намира се на ъгъла на улица Rua Augusta с улица Rua da Vit?ria, на 5 минути пеша от метростанция Rossio. Duas Na??es Residence е на кратка разходка от замъка "Св. Георги", квартали Алфама и Mouraria, както и очарователния бряг по реката на Лисабон с известния си нощен живот.


Пакетна цена на човек:
499 евро със закуски




Residencial Horizonte ***
Avenida Antonio Augusto De Aguiar 42, Avenidas Novas, 1050-017 Лисабон, Португалия

Разположен e в центъра на Лисабон, срещу местростанция Parque. Замакът на Свети Георги е на 3,4 км.
Хотел Horizonte се намира на кратко разстояние пеша от градините на Едуард VII и в близост до централния търговски район на Лисабон. Метростанция Parque е срещу хотела и осигурява достъп до стадион Бенфика, зоологическата градина и гара Санта Аполония.

Пакетна цена на човек:
515 евро със закуски

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Last minute оферти - Португалия |  Last minute оферти - Лисабон

Избрани оферти