Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

ПРЕДКОЛЕДЕН АМСТЕРДАМ - ЦВЕТЕН И ВДЪХНОВЯВАЩ

Номер на оферта

/

193917

Дати & цени

Цената включва

Цени
Ранни резервации до 15.10.2017, ограничени места
Вариант 1
Хотел A&O Amsterdam Zuidoost 2* - 899 лв
Вариант 2
Хотел 4* - 989 лв

Стандартна цена
Вариант 1
Хотел A&O Amsterdam Zuidoost 2* - 969 лв
Вариант 2
Хотел 4* - 1049 лв

Пакетната цена включва:

Самолетен билет София – Амстердам – София с включени летищни такси
3 нощувки в хотел - категория по избор:
Вариант 1 (икономичен): настаняване в самостоятелни стаи в хотел A&O Amsterdam Zuidoost в Амстердам с включена закуска
Вариант 2 (хотели 4*): настаняване в хотел 4* в Амстердам (от веригата Best Western, Holiday Inn, Ozo или подобен) с включена закуска
Индивидуален трансфер летище- хотел – летище
Пешеходен тур на Амстердам с лицензиран местен екскурзовод на български език
Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро, с асистанс

*Важно е да знаете: Повечето хотели 4* в Амстердам изискват кредитна карта като гаранция или депозит в размер на мин. 50 € на стая на ден за покриване на евентуални разходи при ползване допълнителни услуги (минибар, румсервиз и др.); В края на престоя - при освобождаване на стаите, в случай че не са ползвани услуги, картата се освобождава, а депозитът се възстановява в пълен размер.

Цената не включва

Цената не включва:

Екскурзии по желание:

"Шопинг в Харлем - бижуто на Северна Холандия" при мин. 4 записани (Продължителност - около 5 часа; пътуване с влак - около 25 минути): 125 лв на човек; Цената включва двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език, пешеходна разходка в сърцето на Харлем - най-старата жп гара в Холандия, площад Grote Markt, сградата на общината, готическата църква Св. Баво от 14-ти век с невероятния орган, на който са свирили Моцарт и Хендел; очарователните вътрешни дворчета с много зеленина и специална атмосфера. Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - от малки, странни концептуални бутици до големи холандски универсални магазини и популярни вериги са разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. Ако не сте любители на пазаруването, през свободното време можете да посетите най-стария музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен природо-научни колекции, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други световни имена) или да посетите музея на Франс Халс, посветен на Златния Век на Холандия с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник.
"Хага - разходка в Южна Холандия" при мин. 4 записани (Продължителност: около 7 часа; пътуване с влак - около 50 минути): 159 лв. на човек; Цената включва двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език, пешеходна разходка в сърцето на Хага - историческите сгради в Binnenhof до езерото Хофвийвер - комплекс от готически сгради с историческо значение в центъра на Хага (най-старата в света сграда на парламент, която функционира и до днес, Залата на рицарите, откъдето днес кралицата отправя своето ежегодно обръщение, фонтана със статуята на Вилхелм ІІ от 19 в., Малката кула от 15 век, където се помещава кабинетът на министър-председателя), Palace Noordeinde - работното място на краля на Нидерландия, галерията Mauritshuis (с уникална колекция от произведения на холандските майстори - Вермеер, Рембранд, Халс и много други), която можете да посетите в свободното време. Разходка в пешеходната зона на града, където са разположени много магазини и заведения. При желание и интерес разходката може да се продължи до Двореца на мира, който днес е седалище на Международния съд към ООН (необходимо е ползване на градски транспорт - 6 € на човек).
Круиз по каналите на Амстердам - цена: 16 € на човек (Включва билет за круизно корабче с аудиогид на английски, немски или френски език, включена такса предварителна резервация в размер на 10 лв)

Доплащане по желание за ранен чек-ин (след 11:00 ч.) в хотел A&O Amsterdam Zuidoost 2* - 20 лв за стая (заявява се с резервацията)
Входни такси /по желание/: църквата Св. Баво в Харлем: 2,50 € на човек; музеят Тайлър в Харлем - 12,50 € на човек; музеят Франс Халс в Харлем - 12,50 € на човек
По желание - застраховка „Отмяна на пътуването“.
Градска такса за хотели 4* - заплаща се на рецепция;
Разходи за градски транспорт - карта за 72 часа: 17 € на човек. (или билети за еднократно ползване - 2,90 € на човек). Купуват се на място.

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България!

Програма на пътуването

ПРЕДКОЛЕДЕН АМСТЕРДАМ - ЦВЕТЕН И ВДЪХНОВЯВАЩ
Самолетна програма
4 дни/ 3 нощувки
Дата: 14.12.-17.12.2017

Цени
Ранни резервации до 15.10.2017, ограничени места
Вариант 1
Хотел A&O Amsterdam Zuidoost 2* - 899 лв
Вариант 2
Хотел 4* - 989 лв

Стандартна цена
Вариант 1
Хотел A&O Amsterdam Zuidoost 2* - 969 лв
Вариант 2
Хотел 4* - 1049 лв

Доплащане за настаняване в единична стая: +550 лв

Вариант 1 (икономичен): A&O Amsterdam Zuidoost се намира на 1 км от стадион Амстердам Арена. Въпреки че хостелът е от младежки тип, самостоятелните стаи разполагат с всички необходими удобства - удобни легла, телевизор, собствена баня с душ. Рецепцията работи денонощно. В лобито и бара има телевизори със сателитни и различни спортни канали. Хотелът предлага също билярдна маса, както и велосипеди под наем. Летище Схипхол се намира на 13 км. Спирката на метрото Bullewijk station е на пешеходно разстояние - директна линия до центъра. Настаняването е след 15:00 ч. , възможно е доплащане за по-ранно настаняване (след 11 ч.). Настаняването е в самостоятелни стаи за двама или за четири човека (според заявката при резервация).
Вариант 2 (хотел 4*): Best Western Plus Blue Square 4*, Best Western Delphi 4*, Holiday Inn Amsterdam 4*, Ozo 4* (или подобен). Настаняването е след 15:00 ч. Хотелите в категория 4* разполагат с просторно лоби, ресторант, самостоятелни стаи с комфортни мебели, луксозни тоалетни принадлежности и са удобно разположени в близост до трамвайната или метро мрежа на града.

Условия за плащане: депозит 50% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!

Програма
Първи ден - 14.12.2017
Полет до Амстердам в 07.00 ч. Tрансфер до хотела.
Пeшеходен тур с местен лицензиран екскурзовод на български език (Ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа) – площад Дам - Кралския дворец, музея на мадам Тюсо, Новата църква; Квартала на червените фенери и разположената в центъра му църква Ауде Керк - "Старата църква", Новия пазар, бившия еврейския квартал, къщата-музей на Рембранд; площад Рембранд, колоритния плаващ пазар за цветя Блуменмаркт с прекрасните цветни павилиони, река Амстел и улица Рокин.
По желание - Круиз по каналите на Амстердам.
Свободно време.

Нощувка.

Втори ден - 15.12.2017
Идеи за самостоятелна разходка: Нашето предложение е да се "загубите" в красивия квартал De Jordaan - Йордан, известен с кокетните си и цветни бутици, магазинчета, ресторанти на открито и галерии за модерно изкуство (намира се само на 10 мин. пеша от централния площад Дам по улица Raadhuisstraat). В живописния квартал - до канала Принсенхрахт е разположена протестантската Westerkerk (Западната църква), където е погребан Рембранд. Уникалните камбани на църквата звънят на всеки час от 1631 г., изпълнявайки различни мелодии. В непосредствена близост се намира и домът на Ане Франк, която в продължение на 2 години (1942-1944) се укрива там заедно със семейството си. Дневникът на момичето, писан през тези години, е преведен днес на повече от 60 езика, а къщата-музей привлича над 1 млн. посетители годишно (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да направите предварителна онлайн резервация, за да избегнете дългото чакане на опашка - вж описание по-долу).
или
По желание (с доплащане): "Шопинг в Харлем - бижуто на Северна Холандия" с влак и екскурзоводско обслужване на български език (Продължителност на тура: около 5 часа) - пешеходна разходка в сърцето на Харлем - най-старата жп гара в Холандия, площад Grote Markt, сградата на общината, готическата църква Св. Баво от 14-ти век с невероятния орган, на който са свирили Моцарт и Хендел; очарователните вътрешни дворчета с много зеленина и специална атмосфера. Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - от малки, странни концептуални бутици до обичайните големи холандски универсални магазини и популярни вериги са разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. Ако не сте любители на пазаруването, през свободното време можете да посетите най-стария музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен богата природо-научна колекция, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други световни имена) или да посетите музея на Франс Халс, посветен на Златния Век на Холандия с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник..
Нощувка.

Трети ден- 16.12.2017
Идеи за самостоятелна разходка: Нашето предложение е да се потопите в неповторимата атмосфера на града - да се разходите самостоятелно из малките улички на Амстердам, разположени покрай площад Рембранд, да посетите зоологическата градина - едно малко бижу в самия център на града и да опитате традиционните местни специалитети - свежа херинга с лук и кисели краставички в хлебче, току-що изпържени картофки, сервирани в книжна кесийка с вкусен сос по избор или най-традиционното холандско ястие Stamppot - месо със зеленчуково пюре. За десерт задължително опитайте сочните ябълкови палачинки или традиционния ябълков пай със сметана.
В по-късния следобяд, когато дългите опашки от любители на изкуството са намалели, можете да посетите и Музея Ван Гог, в който се съхраняват над 200 платна и повече от 500 рисунки на художника. Картините са на първия етаж, а на горните етажи са разположени рисунките му, картини от колекцията на брат му Тео, както и картини, рисувани от съмишленици на художника като Тулуз-Лотрек, Гоген и Моне, а също и различни гостуващи временни изложби. Към експозицията са прикачени библиотека, посветена на Ван Гог и магазин, който продава качествени репродукции. (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да си направите предварителна онлайн резервация, за да избегнете дългото чакане на опашка - вж описание по-долу)
или

По желание (с доплащане): "Хага - разходка в Южна Холандия" с влак и екскурзоводско обслужване на български език (Продължителност на тура: около 7 часа) - ще разгледаме най-важните забележителности, разположени в сърцето Хага - Binnenhof до езерото Хофвийвер - комплекс от готически сгради с историческо значение в центъра на Хага (най-старата в света сграда на парламент, която функционира и до днес, Залата на рицарите, откъдето днес кралицата отправя своето ежегодно обръщение, фонтана със статуята на Вилхелм ІІ от 19 в., Малката кула от 15 век, където се помещава кабинетът на министър-председателя), Palace Noordeinde - работното място на краля на Нидерландия, галерията Mauritshuis (с уникална колекция от произведения на холандските майстори - Вермеер, Рембранд, Халс и много други), която можете да посетите в свободното време. Разходка в пешеходната зона на града, където са разположени много магазини и заведения. При желание и интерес разходката може да се продължи до Двореца на мира, който днес е седалище на Международния съд към ООН (необходимо е ползване на градски транспорт - 6 € на човек).
Нощувка.

Четвърти ден - 17.12.2017
Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в 07:30 ч. Полет за София.


Всичко за програмата на:
http://www.reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/341-holandiya-shvetziya/771-predkoleden-amsterdam

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Предколедни екскурзии - Холандия |  Предколедни екскурзии - Амстердам

Избрани оферти