Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Last minute Амстердам - самолетна екскурзия с екзкурзовод на бг език

Номер на оферта

/

230461

Дати & цени

Цената включва

Код на LAST MINUTE промоцията: ПРОМО_230461
________________________________________________________________
1. Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет на България Ер;
2. Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.;
3. 3 нощувки в тройна стая в хотел Ozo 4* (при настаняване в двойна стая цената е 1080 лв на турист)
4. 2 закуски (на 21.09. и на 22.09.2019)*
5. Трансфери летище- хотел – летище
6. Пешеходен тур в сърцето на Амстердам с местен лицензиран екскурзовод на български език
7. Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;
8. Водач от България

Цената не включва

==>Сити такса за престоя и ползване на слушалки по време на пешеходния тур - 20 €/ 39 лв на човек - задължително доплащане;
==>Разходи за градски транспорт: карта - 19 € на човек, валидна 72 часа след първата валидация или билет за еднократно ползване - 3,20 € (купуват се на място)
==>Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание
==>Входни такси за посещаваните в свободното време обекти /по желание/

==>Допълнителни екскурзии по желание (заявяват се и се предплащат от България):
-->Круиз по каналите на Амстердам - 25 лв
-->Автобусна екскурзия "Бижутата на Южна Холандия - Ротердам и Хага": 129 лв на турист

Програма на пътуването

LAST MINUTE!
ЦВЕТНА ЕСЕН В АМСТЕРДАМ - ПОТВЪРДЕНА!
Самолетна програма с обслужване на български език

4 дни/ 3 нощувки
Дата: 20.09.–23.09.2019

Код на промоцията: ПРОМО_230461

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Едно пътуване за ценители - Aмстердам, впечатляваща комбинация от квартали с малки улички, цветни алеи, старомодни улични лампи, чиято светлина се отразява в каналите на града и авангардни нови квартали с модерна архитектура. Романтичните канали образуват лабиринт, който опасва целия град като мрежа, а около каналите са разположени уютни кафенета и ресторантчета на открито.
Лишен от напрежението, характерно за големите мегаполиси, Амстердам е град, в чиято атмосфера просто трябва да се потопиш...
Интригуващ и цветен, толерантен и свободен, град на културата и вдъхновението.

Програма:

Първи ден - 20.09.2019
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване за Амстердам в 07.10 ч. с редовен полет на България Ер. Кацане на летище Схипхол в 9.00 ч. Трансфер до хотела за оставяне на багажа. Информационна среща.
==>Пешеходен тур "Амстердам - цветен и вдъхновяващ" с местен екскурзовод на български език (ползва се градски транспорт; Продължителност: около 4 часа). Тази първа среща с града ще ни "докосне" до емблематични забележителности в историческия център на Амстердам - старите сгради с красиво оформени цветни фасади; колоритните канали - включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство; централния площад Дам с Кралския дворец, музея на мадам Тюсо, Националния паметник и Nieuwe Kerk - "Новата църква"; Квартала на червените фенери; църквата Oude Kerk - "Старата църква", Новия пазар и др. Покрай колоритния плаващ пазар за цветя Блуменмаркт ще стигнем до музея на Амстердам и до средновековния комплекс "Begijnhof", където се намира и най-старата сграда на Амстердам.
Настаняване. Свободно време.
Нощувка.

Втори ден - 21.09.2019
Закуска.
По желание (с доплащане, избира се една от двете екскурзии):
1.==>Автобусна екскурзия "ЛАЙДЕН - градът на Рембранд" с екскурзоводско обслужване на български език.
Чаровният Лайден се намира само на 50 км. от Амстердам. Градът притежава забележителен исторически център с почти непроменена инфраструктура още от 17-ти век, когато е един от най-богатите градове в Холандия. Тук през 1606 г. е роден Рембранд ван Рейн. По повод на 350 години от смъртта му, 2019 година беше официално обявена за "година на Рембранд" и родният град на художника почита паметта му по вдъхновяващ начин. Запазените историческите сгради ще ни "разкажат" любопитни истории за живота и творчеството на великия холандски художник. Лайден успява да съчетае по забележителен начин прекрасната си старинна архитектура и живописните канали с обаятелни мостчета с нови проекти за модерна визия на града - един от тях стартира през 1992 г. и се нарича „Стихове по стените“. На поетичните стени на Лайден са изписани над 100 стихотворения на различни езици, включително и на български. Разходката в историческия център включва панорамно разглеждане на централната гара, старото пристанище, площад Рембранд с родната къща на художника, канала с най-представителните къщи - в които са живели и членове на холандското кралско семейство, университета на Лайден и ботаническата му градина - най-старата в Холандия и първи дом на прочутото холандско лале (посещение е възможно през свободното време), църквата Св. Петър, латинското училище, общината от 1574 г., отбранителната крепост между двата ръкава на река Рейн, откъдето се открива прекрасна гледка към целия град и др.
или
2. ==>Автобусна екскурзия "Традиционна Холандия - МАРКЕН И ВОЛЕНДАМ" с екскурзоводско обслужване на български език. Живописният Волендам сякаш е излязъл от приказките. Претворен е в платната на прочути художници-импресионисти от 19-ти век, за които рибарското селище пази спомени и до днес. Днес Волендам е 22-хиляден град, известен с морската си дига, по която са накацали безброй ресторантчета, магазинчета за сувенири и фото-студиа, където всеки е добре дошъл да си направи снимка за спомен, облечен в традиционна волендамска носия. Тук е и мястото, където можете да опитате най-вкусната пушена змийорка. Маркен е бивш остров, откъснат от сушата по време на голяма буря в миналото. Днес е известен с многобройните си хълмчета, върху които една до друга са накацали малки селски къщички, в типичния за селските райони зелен цвят с бяла украса. Тесните калдъръмени улички извеждат до китна крайбрежна улица и до пристанището, където може да опитате прочутата херинга. В Маркен ще посетим работилница за изработка на традиционните холандски дървени обувки - кломпи, а във Волендам - мандра за кашкавал (с кратка демонстрация и възможност за дегустация на най-различни видове холандски сирена).

По желание (с доплащане)- следобяд:
==>Круиз по каналите на Амстердам (Продължителност: 1 час).
Построени в края на 16-ти и началото на 17-ти век, концентрично разположените канали са част от проекта за разширяване на Амстердам чрез пресушаване на обширна блатиста местност. Много от къщите около водата са изградени също през 17 век - Златния век на Холандия. Благодарение на тази широка мрежа от канали в историческия център и около средновековното пристанище, на лодка може да се види целият град и да се усети автентичният му облик. От 2010 г. каналите на Амстердам са включени в престижния списък на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство.
Нощувка.

Трети ден- 22.09.2019
Закуска.
Свободно време.
По желание (заплаща се допълнително):
==>Автобусна екскурзия "РОТЕРДАМ И ХАГА - бижутата на Южна Холандия" с екскурзоводско обслужване на български език. Освен като най-голямо пристанище на Европа, Ротердам е известен и като град на архитектурата. По време на разходката ще видим забележителни архитектурни стилове от различни периоди: общината /една от малкото сгради, останала почти незасегната след Втората световна война/, пощата, мостът Еразмус /настоящият символ на Ротердам/; “небостъргачите” на Ротердам, църквата “Свети Лаурeнс” /най-старата запазена постройка от 15-ти век/, Markthal Rotterdam – зашеметяващата сграда на новия закрит пазар с размери на футболно игрище и стенопис, покриващ тавана на футуристичната постройка като огромна мозайка; един от символите на Ротердам - жилищата с форма на куб и старото пристанище. Хага е политическият и административен център на Холандия. Разходката в историческия център включва панорамно разглеждане на кралската галерия Маурицхойс, готическият комплекс Биненхоф с най-старата в света действаща сграда на парламент, Рицарската зала, "Кулата на министрите" - работното място на министър-председателя на Холандия, старата Църква, средновековната порта и бивш затвор на площад Буитенхоф, Кралския дворец Ноордейнде, търговската улица Hoogstraat, Хагския закрит пасаж и др. На път обратно към Амстердам ще направим кратка фотопауза пред впечатляващата сграда на Двореца на мира.

Нощувка.

Четвърти ден - 23.09.2019
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет за София.




Препоръка: Добре е да започнете пътуването отпочинали! Имайте предвид, че полетът за Амстердам е в 07:10 ч. и трябва да сте на летището в София най-късно в 05:30 ч. сутринта. След пристигане на летище Схипхол в 09:00 ч., групата оставя багажа в хотела и провежда основният пешеходен тур на Амстердам (около 4 часа). Настаняването в хотелите в Амстердам е възможно след 15:00 ч. При възможност не планирайте пътуване до София в нощта преди деня на заминаване!

=============================================================
Хотел Ozo 4* е модерен хотел, разположен на пешеходно разстояние от стадион Amsterdam Arena и метростанция Bullewijk (линия 54) - до идеалния център се стига за по-малко от 15 минути; Предлага настаняване в двойни стаи, оборудвани с LCD телевизор, безплатен Wi-Fi интернет, телефон, климатик, мини хладилник, баня със сешоар.

=============================================================
Допълнителни услуги:


1. ПОТВЪРДЕН! Круиз по каналите на Амстердам - 25 лв на човек (продължителност: 1 час).
2. ПОТВЪРДЕНА! Автобусна екскурзия "Бижутата на Южна Холандия - Ротердам и Хага" при мин. 15 записани туристи*: 129 лв на турист;
3. Екскурзия за втория ден от програмата (избира се една от двете екскурзии):
Автобусна екскурзия "Лайден - градът на Рембранд" при мин. 15 записани туристи*: 90 лв на турист;
или
Автобусна екскурзия "Традиционна Холандия - Маркен и Волендам" при мин. 15 записани туристи*: 98 лв на турист;


Допълнителните екскурзии се провеждат с екскурзовод на български език; заявяват се и се заплащат предварително в България!
*При по-малко записани е възможно допълнителните турове да се проведат с предложена корекция в цената.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Last minute оферти - Холандия |  Last minute оферти - Амстердам

Избрани оферти