Начало / Екскурзии / Екскурзии - Любляна

Лятна екскурзия до Хърватия и Словения

Номер на оферта

/

218097

Дати & цени

Цената включва

* Транспорт с автобус категория 3*
* 1 нощувкa със закуска в Загреб, хотел ***
* 1 нощувка със закуска в района на Любляна, хотел ***
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* туристическата програма в Любляна, Постойна, Замъка Предяма, Загреб и Плитвички езера
* представител на фирмата придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Задължителни такси:
* пътни такси – 20 евро / 40 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)
* сити такса 5 евро/за 2-те нощувки/ – заплаща се на място лично от туристите
* разходи от личен характер

Допълнителни услуги по желание:
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8 лв. за туристи над 65 год. – 16 лв.
* доплащане за единична стая – 20 евро на вечер
* входна такса за Плитвички езера от 250 hrk за възрастни и 110 за деца 7-18 години, изключение прави дата 06.09, когато таксата вече е 150 hrk за възрастни и 80 за деца 7-18 години
* входна такса за Пещерата Постойна 25,90 евро възрастни; 20,60 евро студенти; 15,50 евро деца 9 - 15 г.; 1 евро деца до 5 г.
* застраховка отмяна на пътуване

Програма на пътуването

Екскурзия до Хърватия и Словения
СофияЗагребПостойнаЛюбляна – Плитвички езера – София

ДАТИ:
30.08.2018 – 02.09.2018
06.09.2018 – 09.09.2018

Промоционална цена на човек: 239 лв.

Задължителни такси:
* пътни такси – 20 евро/ 40 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)

Крайна цена на пътуването: 279 лв. /осн.пакет+пътни такси/

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 04:45 ч. по маршрут СофияБелградЗагреб. Туристическа програма в Загреб - град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване и посещение на пещерата Постойна: тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Фотопауза на Замъка Предяма - уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер - собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник - барон. Туристическа програма в столицата на СловенияЛюбляна. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Отпътуване за България.

4 ден: Връщане в София рано сутринта.

Промоционална цена: 239 лв.

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Словения |  Оферти - Любляна |  Екскурзии - Словения |  Екскурзии - Любляна |  Лято в чужбина - Словения |  Лято в чужбина - Любляна

Избрани оферти