Начало / Екскурзии / Екскурзии - Боракай

Екскурзия до Филипините: Манила, Бохол и Боракай - 02.04.2017 г.!

Номер на оферта

/

114244

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет и лет. такси София – Манила с Турски Авиолинии

- Самолетен билет и лет. такси Манила – Бохол – Манила

- Самолетен билет и лет. такси Манила – Боракай – Манила

- Трансфери летище – хотел – летище в Манила

- 2 нощувки със закуски в Манила - Celeste 4* - http://hotelceleste.ph/

- Тематична вечеря в Манила

- Туристическа обиколка на Манила

- 3 нощувки със закуски на о-в Бохол - Bohol Beach Club 4* - http://www.boholbeachclub.com.ph/

- Трансфери летище – хотел – летище на Бохол

- Целодневна екскурзия на Бохол с круиз

- Целодневна морска екскурзия до Себу – Ослоб

- 6 нощувки със закуски на о-в Боракай - The Lind 5* DLX - http://www.thelindhotels.com/

- Трансфери летище – пристанище – хотел и обратно на Боракай

- Свързващ трансфер между терминалите в Манила на излитане

- Медицинска застраховка “асистънс“ с покритие 10 000 евро

Цената не включва

- Местна такса на летищата: 100 - 200 песо за вътрешни полети; 550 песо за международен полет; 100 PHP филипински песо - 1.99 USD

- Бакшиши

- Вечери, обеди и напитки и услуги, неописани в програмата

Програма на пътуването

ФИЛИПИНИ - БЕЗБРОЙ НЮАНСА ПО-ЗАБАВНО!



========================================================

ДАТА: 02.04.-15.04.2017 г.

14 дни/11 нощувки

=========================================================

ХОТЕЛИ по програмата:
- 2 нощувки със закуски в Манила - Celeste 4* - http://hotelceleste.ph/
- 3 нощувки със закуски на о-в Бохол - Bohol Beach Club 4* - http://www.boholbeachclub.com.ph/

- 6 нощувки със закуски на о-в Боракай - The Lind 5* DLX - http://www.thelindhotels.com/


>>> Информация за хотел Lind 5* >>>:

The Lind 5* DLX

The Lind Boracay се намира на брега на морето до плажна станция Уайт Бийч 1. Предлага открит басейн, СПА център и безплатен трансфер до / от летище Катиклан. Осигурен е безплатен Wi-Fi достъп до интернет.

Всички стаи, студиа и суити са оборудвани с плоскоекранен телевизор, персонален сейф и минибар. Имат балкони с гледка към морето, басейна или градината, а баните включват душ, тоалетни принадлежности и сешоар.

Гостите могат да се насладят на международни ястия в ресторанта и на разпични напитки в бара. Има също фитнес център, детски клуб и магазин за подаръци. Персоналът на 24-часовата рецепция може да осигури перални услуги и рум-сървис.

Хотелът е на около 10 минути пеша от мола D’Mall Boracay и на 900 м от вулканичната скала Willy"s Rock. Пристанище Кагбан е на 8 минути път с кола, а международното летище Калибо - на 2 часа с кола.


========================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ПЪТУВАНЕТО?

Хиляди са причините, поради които да полетите към Филипини. Островите може да са известни със своите фини бели пясъци, тюркоазени води и спиращи дъха коралови рифове, но тук, в магическия ъгъл на света, има толкова много повече! На всичките 7, 107 острова откриваме мечти – уникална култура, тучни оризови тераси, вибриращи модерни градове, дишащи вулкани, вълшебни подземни реки и пещери, забележителна дива природа и най- важното – дружелюбни и забавни домакини. Благодарение на разнообразните култура и история на островите, тук е един кулинарен рай за феновете на екзотичната кухня. Филипинската кухня е синтез от вълшебните местни билки и подправки в съдружие с колониалното испанско влияние и изискания западен вкус, стил и нюх.

Филипинците са весели хора, обличат се цветно, пеят и танцуват и винаги са готови да кажат или да се посмеят на шега, а животът им не е лесен – въпрос на народопсихология. Също като много други щастливи народи и те имат философска фраза - bahala na – живейте живота си с пълна скорост, до краен предел. С тази житейска философия, филипинците са винаги на гребена на вълната, известни още като една от най-щастливите нации в света.

Има нещо магическо в това да прекосяваш граници, да покоряваш света, да се запознаваш с нови култури и да откриваш приятели, а в добра компания и правилно балансирана програма, магията се превръща в сбъдната мечта!

========================================================


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФИЛИПИНИТЕ:

Филипините са невероятна страна, която вероятно е екзотична мечта за много туристи. Нейната древна култура и страхотна природа привличат хора от цял свят, които могат да се насладят на това късче земя в Югозападна Азия, сред водите на Тихия океан. Държавата се състои от повече от 7 000 острова и няма сухопътна граница със своите съседи – Тайван, Виетнам, остров Борнео и Индонезия.

Населението на страната е почти 100 милиона, които живеят на около 300 000 кв. км. площ. През Втората световна война Филипините се бори за свободата си на страната на Съединените американски щати срещу Япония. И днес, въпреки години диктатура в края на 20 век и множеството природни стихии, филипинците си остават едни от най-щастливите хора на планетата.


========================================================


ПРОГРАМА:

2 април СофияИстанбулМанила

Среща на летище София в 19:30 ч. Регистриране на багажа до Манила. Излитане с ТК1030 за Истанбул в 21:40 ч. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Връзка с полет за Манила.



3 април Манила

Излитане за Манила с ТК84 в 01:55 ч. След около 12 ч. полет, кацане в Манила в 18:55 ч. Посрещане и трансфер до хотел Celeste 4*, разположен в сърцето на модерния район Макати. Настаняване и вечеря в местен ресторант. Нищо не запознава по-добре с културата на един народ от храната и начина, по който се забавлява. Затова първата ни среща тук е с екзотичните ястия на националната кухня, сервирани на фона на колоритна шоу програма, съживяващи различните етапи от историята на Филипини. Връщане в хотела, нощувка.



4 април Манила (Тагайтай)

След закуска потегляме на пътешествие в историята – запознаваме се със столицата Манила. Посещаваме парка Ризал, носещ името на националния герой д-р Хосе Ризал и хранещ неговите останки. Продължаваме към Крепостта Сантяго, бивш военен щаб на испански, американски и японски колонизатори. Следва старият крепостен град Интрамурос, построен по време на испанския колониален период, където ще се потопим в автентичната атмосфера и ще се почувстваме пътуващи назад във времето чрез Каса Манила и Катедралата. Разходката продължава към църквата Сан Аугустин – най-старата структура в държавата, датираща от 1571 г. и първата европейска каменна църква, изградена в Манила. Обяд в местен ресторант. След обяд – възможност за посещение на градчето Тагайтай (приблизително на около час и половина-два от Манила), разположен на около 700 метра над морското равнище и предлага величествена гледка към гъсти, зелени планини на фона на сините и спокойни води на езерото Таал. Сгушен в центъра на езерето се намира вулканът Таал, в чийто кратер се намира друг вулкан. След панорамна обиколка се връщаме обратно в Манила. Свободна вечер и нощувка.



5 април Mанила - Бохол

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер да летището. Полет за Бохол в 11:55 ч., кацане в 13:25 ч. Посрещане и трансфер до Bohol Beach Club 4*. Това не е най-луксозният хотел на острова, но има най-хубавия плаж, от където се наблюдават едни от най-красивите залези. Настаняване и свободно време за плаж и почивка. Нощувка.



6 април Бохол

Закуска. Целодневен тур сред живописната природа на Бохол - красиво съчетание на история, култура и природа на едно райско островче. Този тур ще ни отведе до историческия Blood Compact Shrine, монумент, който отбелязва първия договор за приятелство между изтока и запада. Преди да посетим останките на вековната църква Baclayon Church, ще отидем на гости на дългопетите. Филипинският таршир/дългопет е много особено малко животно. В действителност той е един от най-малките познати примати в света, не по-голям от мъжка длан. Както всички други животни, активен е предимно през нощта и е много срамежлив. Ще го търсим в естествената му среда, сгушен в любимите си храсти и ще бъдем тихи, за да не го притесним. Продължаваме към природния феномен - Шоколадови хълмове. Те изглеждат като гигантски къртичини, някои ги оприличават на женски гърди, но най-вече ни напомнят на сбъдната детска рисунка. Природният феномен се състои от не по-малко от 1 268 възвишения, с височина между 30 и 50 м., покрити с трева, която в сухия сезон се оцветява в кафяво и ни кара да си мислим за шоколад!

Продължаваме към Билар, където посещаваме ферма с пеперуди. Връщаме се обратно в Лобок, за да се отнесем на борда на круизен кораб в 50 минутeн речен круиз, където ще ви бъде сервиран местен обяд. Речният круиз ще подейства релаксиращо както на тялото, така и на ума ви, докато се наслаждавате на красотата на заобикалящите ви хълмове, кокосови дървета и зелени палми.



7 април Бохол – Себу/Ослоб

Закуска- пакет. Рано сутринта (около 5:30 ч.) се качваме на лодка и се отправяме към остров Себу. След около 2 ч. пристигаме при нежните гиганти – китовите акули. При пристигане имаме кратка презентация – обучение за срещата ни с акулите, преди да ги видим на около 30 м от брега. Китовите акули са най-големите живеещи днес риби, като могат да достигнат до над 12 метра дължина. Въпреки огромните си размери обаче, се считат за напълно безопасни за хората, тъй като се хранят само с планктон и малки рибки. Може да очаквате около 10-20 китови акули в района. Рибарите ги примамват с храна от 6 сутринта до 12 на обяд. При желание може да плувате с шнорхел сред тях – това е изживяване веднъж в живота, емоция, която с думи не се описва, трябва да се изживее. Обяд под формата на пикник и връщане обратно в хотела на Бохол. Свободна вечер и нощувка.



8 април Бохол – Манила - Боракай

Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището. Полет за Манила в 9:25 ч. Кацане в 10:50 ч. Връзка с полет за Катиклан/Боракай в 14:25 ч. Кацане, посрещане, трансфер с лодка и микробус до нашия хотел The Lind 5* DLX. Настаняване в стаи тип Garden. Хотелът е разположен на станция 1 на „белия плаж“ – един от топ 10 плажове в света. Плажът е дълъг 4 км и е разпределен на станции – 1 –ва с най хубавата плажна ивица, по спокоен и някак си изискан; 2-ра с нощния живот, барове и ресторанти, вибриращ и не спящ; 3-та краят на плажа, спокоен и със значително по-малко хотели и забавления.



9-13 април Боракай

Дни за плаж, развлечения, сърф или други допълнителни екскурзии на този и съседни острови.



14 април Боракай – МанилаИстанбул

Закуска. Освобождаване на хотела по обяд и трансфери до летището. Полет за Манила в 16:05 ч. Кацане в 17:20 ч. Трансфер до терминала за международни полети и полет ТК85 за Истанбул в 21:45 ч.



15 април ИстанбулСофия

Кацане в Истанбул в 05:10 ч. Връзка с полет ТК1027 за София в 07:50 ч. Кацане в 09:05 ч.



========================================================

Полетно разписание:

02.04.2017 г. София - Истанбул 21:40 - 23:05
03.04.2017 г. Истанбул - Манила 01:55 - 18:55

14.04.2017 г. Боракай - Манила 16:05 - 17:20
14.04.2017 г. Манила - Истанбул 21:45 - 05:10 (15.04.2017 г.)
15.04.2017 г. Истанбул - София 07:50 - 09:05



Необходими документи: Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.


Плащания:
при Резервация: 50%
до 20 дни преди Тръгване: 100%

Тагове

Оферти - Филипините |  Оферти - Боракай |  Екскурзии - Филипините |  Екскурзии - Боракай |  Last minute оферти - Филипините |  Last minute оферти - Боракай

Избрани оферти