Оферта номер: 198546

Лято 2017! Цяла ИТАЛИЯ с ферибот от Гърция - автобус от София и Пловдив

"ГЛОБЪЛ ТУРС - АС" ООД
Дати и цена
Цената включва
Цената включва:

- Транспорт с луксозен автобус
- Съответния брой нощувки със закуски.
- Водач-придружител
- Екскурзоводско обслужване
Цената не включва
Цената не включва:

- Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
- Градска такса в Неапол, Рим и Монтекатини Терме;
- Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек);
- Екскурзия до о-в Капри;
- Посещение на галерията Уфици с ексурзовод на български език - 30 лв
Екскурзии
Цяла Италия с ферибот от Гърция: Неапол, Помпей, Капри, Рим, Тиволи, Пиза, Флоренция - автобусна екскурзия от София и Пловдив


8 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 14.07; 01.09; 22.09; 06.10.2017
Цена: 749 BGN

Отстъпка 3% за ранни резервации до 2 месеца преди датата на тръгване!

Екскурзията e осемдневна и включва 2 нощувки в Неапол или околности, 2 нощувки в Рим, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме (Флоренция), 1 нощувка/нощ на ферибот (в цената е включено настаняване на дек, ако желаете да бъдете настанени на самолетни седалки или в каюти, предлагаме доплащане), както и разглеждане с екскурзовод на български на забележителностите на Неапол, Помпей, Капри, Рим, Тиволи, Пиза, Флоренция.
Програма

ПЪРВИ ДЕН – 07:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят / 10:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 09:30 ч. Спирка в Дупница в 11:00 ч., в Благоевград в 11:30 ч., за клиентите, които биха желали да се качат от там. Отпътуване по маршрут СолунИгуменица. Вечерта – пристигане в Игуменица, качване на ферибота Игуменица – Бриндизи/Бари. Нощен преход с ферибота.
ВТОРИ ДЕН - Сутринта – пристигане в Италия и отпътуване за Помпей. Посещение на Помпей. Настаняване в хотел в или в околностите на Неапол. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на остров Капри. До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената на билета за кораба, за автобусчетата на острова и за местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова, не е включена в пакетната цена на екскурзията и е около 60 EUR на човек. В късния следобед - разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Рано сутринта - отпътуване за Рим. Пристигане – панорамна обиколка на Рим - разглеждане на Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”, пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Вечерта – настаняване в хотел в или в околностите на Рим. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Свети Петър”, базиликата “Свети Петър”. Следобед – свободно време. Възможност за разглеждане на Ватикански музеи. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Тиволи – живописно градче в околностите на Рим, приютяващо вилите на римските първенци от древността до наши дни. Възможност за разглеждане на Вила д’Есте. На обяд - отпътуване по маршрут РимПиза – Монтекатини Терме. По пътя – едночасов престой в Пиза в Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Вечерта – пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Флоренция. Пристигане. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон Санта Кроче (отвън), катедралата „Санта Мария дел Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободен следобед. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 12,50 евро, се плаща на място; посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Важно: автобусът от Монтекатини прави трансфер до гара Пратиньоне или Каленцано, откъдето групата се придвижва с влак до центъра на Флоренция. Цената на билета за влака е включена в пакетната цена на екскурзията. Вечерта – отпътуване по маршрут ФлоренцияЛюблянаЗагребБелградСофия. Нощен преход.
Забележка: При екскурзията с дата на отпътуване 08.04.2017 Уфици не може да се разглежда, защото е затворена на Великден.
ОСМИ ДЕН - Вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.
ДАТИ И ЦЕНИ:

08.04.2017 - 15.04.2017 - 769 лв.
28.04.2017 - 05.05.2017 - 769 лв.
19.05.2017 - 26.05.2017 - 759 лв.
16.06.2017 - 23.06.2017 - 749 лв.
14.07.2017 - 21.07.2017 - 789 лв.
01.09.2017 - 08.09.2017 - 789 лв.
22.09.2017 - 29.09.2017 - 789 лв.
06.10.2017 - 13.10.2017 - 749 лв.
Настаняване на ферибота на дек означава, че пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли,столове и пр.
Доплащане за настаняване на самолетни седалки (със запазени места):
през април, май, юни, втората половина на септември и октомври – 18 лв на човек
през първата половина на септември – 24 лв на човек
Доплащане за настаняване в каюта с 4 легла (вътрешна):
през април, май, юни, втората половина на септември и октомври – 58 лв на човек
през първата половина на септември – 104 лв на човек
Доплащане за настаняване в каюта с 3 легла (вътрешна):
през април, май, юни, втората половина на септември и октомври – 82 лв на човек
през първата половина на септември – 147 лв на човек
Доплащане за настаняване в каюта с 2 легла (вътрешна):
през април, май, юни, втората половина на септември и октомври – 95 лв на човек
през първата половина на септември – 189 лв на човек
*Възможни са промени в тези доплащания. Точният им размер се предоставя при заявка от страна на клиента.
*При желание от страна на туристите за настаняване в индивидуална каюта или външна каюта, цената се предоставя след заявка от страна на клиента.
ВАЖНО:

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Неапол – 2 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 2,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2017 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.


0001
Неапол
Транспорт - Неапол Заведения - Неапол Хотели - Неапол Пазаруване - Неапол Събития - Неапол Забележителности - Неапол
Седмица на бартера - как безплатно да спиш в къща за гости в цял свят
8 причини да посетите Неапол (отново)
Свети Валентин в Европа - 10 изгодни оферти