Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дъблин

Лято 2017! ИРЛАНДИЯ - бг група, самолетна екскурзия от София

Номер на оферта

/

195890

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София - Дъблин - София на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси, малък салонен багаж с размери 35/20/20 и голям салонен багаж с размери 55/40/20
- Трансфер летище - хотел - летище
- Транспорт по описания маршрут
- 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Дъблин
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Лимерик
- 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Корк
- Панорамна обиколка на Дъблин с местен екскурзовод
- Посещение на старата библиотека на колежа "Тринити"
- Посещение на пивоварната "Гинес" в Дъблин
- Посещение на дестилерията "Килбеган"
- Входна такса за Скалите на "Мохер", Скалата "Кашел" и музея "Titanic Experience Cobh"
- Посещение на старата дестилерия "Мидълтън"
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
- Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Чекиран багаж до 15 кг или 20 кг
- Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 EUR на турист на ден - заплаща се зaдължително на място)
- Входна такса за посещение на старата дестилерия за уиски "Джеймисън" в Дъблин
- Входни такси за замъка на Дъблин (6,5 EUR), катедралата "Св. Патрик" (6 EUR) и музея "Дъблиния" (8,5 EUR) в Дъблин
- Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
- Разходи от личен характер
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
- единична стая - доплащане 525 лв.

Програма на пътуването

Екскурзии
ИРЛАНДИЯ - българска група - самолетна екскурзия от София


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 15.06; 29.06; 13.07; 27.07; 10.08; 24.08; 07.09.2017
Цена: 1595 BGN

1 ден
СофияДъблин ~3000 km
Отпътуване в 15:55 ч. от летище София (Терминал 1) за Дъблин с полет на авиокомпания „Ryanair“. Пристигане на летището в Дъблин в 17:45 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.
2 ден
Дъблин
Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на Дъблин: сградата на централната поща; оживената улица "О"Конъл"; паркът "Феникс" - най-големият обществен парк в Европа; площад "Мерион" – един от най-старите и величествени площади от времето на кралската династия Джордж, на който се намира къщата на Оскар Уайлд; модерните търговски улици "Насау" и "Графтън", осеяни с магазини и бутици; централният парк "Сейнт Стивънс Грийн"; колежът "Тринити", основан през 1592 г. от кралица Елизабет І и в чиято библиотека се намира известната Келска книга. Посещение на колежът „Тринити“ - най-старият университет в Ирландия, в който са учили много известни личности като Джонатан Суифт и Самюел Бекет и на старата библиотека на колежа с легендарната Келска книга - една от най-емблематичните книги на Ирландия от 9 в. След това, посетителите могат да видят т.нар. „дълга стая“, построена през 1745 г. Някога тази стая е била основната библиотека на колежа, а днес съдържа над 200 000 от най-старите книги и ръкописи на колежа „Тринити“. Посещение на световноизвестната пивоварна "Гинес" - най-големият производител на тъмна бира в Европа и седалище на склада на „Гинес“. Складът на Гинес е основан през 1904 г. като оперативен завод за ферментиране и съхраняване на едноименната бира. Днес в този склад се помещава една изключителна експозиция, посветена на историята на пивоварната „Гинес“. По време на посещението, посетителите ще се запознаят с процеса на производство, а накрая гостите могат да се насладят на чаша бира. Свободно време в Дъблин – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.
3 ден
Дъблин – Скалите на "Мохер" – Лимерик ~356 km
Закуска. Отпътуване към Атлантическото крайбрежие. Посещение на дестилерията "Килбеган", основана през 1757 г . и считана за най-старата лицензирана дестилерия за уиски в света. По време на посещението, посетителите ще могат да се запознаят, както с процеса на производство на ирландското уиски от времето, когато дестилерията е била собственост на фамилия Лок, както и с производството на уиски в наши дни. В края на обиколката, посетителите ще дегустират уиски „Килбеган“. Пътуването продължава през районът Бурен – скалист и пуст, наподобяващ много лунен пейзаж, този ирландски район е разположен в северната част на графство Клер. Изсичането на горите в резултат на човешката дейност от преди повече от 6000 години, е довело до ерозия на почвата. Тази ерозия през вековете е довела до създаването на терен от напукани варовикови настилки, пресъхващи езера, терасирани планини и система от подземни пещери. Пътуване покрай бреговете на графство Клер към Скалите "Мохер". Тази варовикова стена се издига на височина над 200 м над пенливите вълни на Атлантическия океан, от която се открива една от най-впечатляващите ирландски гледки. Скалите на Мохер са дълги 8 км и са една от най-удивителните забележителности в Ирландия. В ясен ден могат да се видят Аранските острови в залива Галуей, както и долините и хълмовете на Конемара. Посещение на новия интерпретативен център към Скалите на Мохер. Този център представлява огромна куполовидна пещера, която съдържа изображения, фотоси, изложби и изживявания, свързани с изследването на различни елементи от величествените Скали на Мохер: океанът, скалата, природата и човекът. Отпътуване за графство Лимерик. Настаняване. Нощувка.
4 ден
Лимерик – Пръстенът на "Кери" – Корк ~196 km
Закуска. Пътешествие през най-известният панорамен път в Ирландия - Пръстенът на Кери. Удивителната красота на този голям полуостров – Айверах, се дължи на голямото разнообразие на неговата природа, която предлага безкрайни контрасти. Пътуването около този пръстен предлага впечатляваща природа – планини, торфени блата, езера и величествени гледки към Атлантическия океан. Пътуването минава покрай Килорглин, известен с най-стария панаир в Ирландия и Гленби, където пътят край скалите предлага панорамна гледка към полуостров Дингъл и залива Дингъл. Продължава се към Кахерсивин - родното място на националния герой Даниел О"Конъл. След това се минава през торфени блата до Уотървил и селището Сним, известно със светлите си пъстроцветни къщи. Пътят продължава през планините до прохода Молс Гап, който дава изключителна възможност за снимки на известния Пръстен на Кери и до панорамния пункт „Дамската гледка“ с превъзходен изглед към известните езера на Киларни, който пункт дава различна перспектива за тази впечатляваща провинция с трите езера на Киларни, обградени от планините Кери. Името „Дамската гледка“ е дадено от Кралица Виктория, която е била впечатлена толкова много от гледката, че настояла нейните придворни дами също да посетят това място. Отпътуване за Корк, разположен при устието на река Лий. Настаняване. Нощувка.
5 ден
Корк
Закуска. Отпътуване за полуостров Коф – предградие на Корк, откъдето е тръгнал корабът „Титаник”. Посещение на музея "Титаник Експириънс", открит през февруари 2012 г. Намира се на мястото на някогашните офиси на компанията „The White Star Line” и отбелязва мястото на заминаването на последните 123 пасажери, които са се качили на борда на “Титаник” за своето съдбоносно пътуване до Америка. Историята на „Титаник“ се представя чрез използване на иновативни аудио визуални технологии. Свободно време за обяд. Посещение на старата дестилерия "Мидълтън" за производство на уиски „Jameson“ в град Мидълтън. Старата дестилерия „Мидълтън“ е основана от братята Мърфи през 1825 г. Обиколката на дестилерията трае 45 минути и съдържа кратка аудио-визуална презентация , след което посетителите могат да видят старата дестилерия, минавайки през мелници, съоражения и складове, както и да видят най-големия метален казан в света. Посещението завършва в бара на дестилерията, където посетителите са поканени да дегустират чаша ирландско уиски. Също така по време на обиколката се избират доброволци от групата, за да дегустират и сравнят уиски „Jameson“ с шотландско уиски и американски бърбън, след което тези избрани доброволци ще получат диплома за дегустатор на уиски. Връщане обратно в Корк. Нощувка.
6 ден
Корк – Скалата "Кашел" – ДъблинСофия
Закуска. Отпътуване за Дъблин. По пътя посещение на скалата Кашел (Rock of Cashel), извисяваща се над малкото градче Кашел в централната част на Ирландия. Някога там е била столицата, която е била управлявана от кралете на Мънстър. Свети Патрик посещава скалата през 450 г. сл. Хр., а през 10 в. Браян Бору e коронован тук за първи крал на Ирландия. Дадени на църквата през 12 в. от клана О`Брайън днес величествените каменни стени включват кръгла кула, катедрала, параклис в романски стил от 12 в. и високи кръстове.Свободно време в Дъблин с възможност за индивидуално посещение на старата дестилерия за уиски „Джеймисън” или на музея "Дъблиния". Трансфер до летището. Отпътуване в 18.10 ч. за България с полет на авиокомпания „Ryanair“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 23.50 ч.
ЦЕНИ:

15.06.2017 - 1595 лв.
29.06.2017 - 1735 лв.
13.07.2017 - 1765 лв.
27.07.2017 - 1795 лв.
10.08.2017 - 1795 лв.
24.08.2017 - 1735 лв.
07.09.2017 - 1695 лв.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

В багажните отделения в кабината на самолета могат да бъдат качени максимум 90 броя голям салонен багаж. Ако при чекирането Ви е надхвърлен допустимият брой голям салонен багаж за кабината на самолета, в този случай Вашият голям салонен багаж ще бъде чекиран за багажното отделение на самолета (безплатно).
Туристическата програма се осъществява на български език.
Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Часове на полета:

Тръгва от: FR 6015 София - Терминал 1 (?SOF) 15:55 ч. Пристига в: Дъблин (DUB) 17:45 ч.
Тръгва от: FR 6016 Дъблин (DUB) 18:10 ч. Пристига в:София - Терминал 1 (?SOF) 23:50 ч.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
0005

Тагове

Оферти - Ирландия |  Оферти - Дъблин |  Екскурзии - Ирландия |  Екскурзии - Дъблин |  Лято в чужбина - Ирландия |  Лято в чужбина - Дъблин

Избрани оферти