Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Лято 2017! ПАРИЖ-Мон Сен Мишел-Южна Франция-Италия, автобус

Номер на оферта

/

195611

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Транспорт с луксозен автобус
- Съответния брой нощувки със закуски.
- Водач-придружител
- Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Цената не включва:

- Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)
- Градска такса в Монтекатини Терме
- Трансфери от/до Стара Загора - 38 лв на човек

Програма на пътуването

Екскурзии
Париж, замъците по Лоара, Мон Сен Мишел, Южна Франция, Италия - автобусна екскурзия от София и Пловдив


13 дни / 9 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 23.05; 18.07; 29.08; 19.09.2017
Цена: 1099 BGN

Екскурзията е тринадесетдневна и включва 1 нощувка в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, района на Тревизо или Падуа), 3 нощувки в Париж, 1 нощувка близо до Мон Сен Мишел, 1 нощувка в Тур или околности, 1 нощувка в областта на Бурж, Монтлюсон, Виши или друго градче по долината на Лоара, 1 нощувка в Ница, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Париж, двореца Фонтенбло, двореца Версай, Мон Сен Мишел, замъците Виландри, Шенонсо, Шеверни, Шамбор, НицаНица е предвидена само разходка по „Променад де-з-Англе”), Монако и Монте Карло, Венеция, Флоренция. Нощувките са на база нощувка със закуска и са в хотели 3 или 2 звезди, с изключение на нощувката в района на Мон Сен Мишел, която е в хотел от веригата Formule 1.
Програма

ПЪРВИ ДЕН – 04:30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 07:30 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:00 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагреб. Вечерта – пристигане в хотела в околностите на Загреб. Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване по маршрут ЗагребЛюблянаЗалцбургМюнхен – Щутгарт – Страсбург. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка
ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Сутринта – разглеждане забележителностите на града: Катедралата и квартала “Малка Франция”. 13:00 ч. – отпътуване за Париж. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане с екскурзовод и автобус на забележите-лностите на Париж: острова Сите, катедралата „Нотр-Дам-де-Пари“, острова Сен-Луи, Лувъра (отвън), парка „Тюйлери“, пл. "Конкорд", „Шан-з-Елизе”, Триумфалната арка, пл. "Трокадеро", Айфеловата кула, Марсово поле, Военното училище, Дома на Инвалидите. Разходка из Латинския квартал (булевард "Сен Мишел", Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Разглеждане на квартала „Монмартър“ (базили-ката „Сакре Кьор“, площада на художниците). Програмата е цeлодневна. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на музеи. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на двореца Версай. Отпътуване за Нормандия. Настаняване в хотел от веригата Formule 1 в околностите на Мон Сен Мишел. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Мон Сен Мишел - манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнския свят, редом с Ерусалим и Рим. Сградите на манастира (XI - XIV век) са истинска панорама на средновековната архитектура. Много писатели са се опитвали да предадат чрез мастилото и белия лист магията на Мон Сен Мишел. Виктор Юго например пише, че за морето Мон Сен Мишел представлява това, което Хеопсовата пирамида представлява за пустинята. Следобед - отпътуване за долината на Лоара. Пристигане в Тур. Настаняване в хотел. Нощувка.
ОСМИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на замъците „Виландри“ (замъкът с най-красивите градини във Франция), „Шенонсо“ (замъкът на Диян дьо Поатие и Катерина Медичи), „Шамбор“ (най-големият замък в „кралската долина”, строен от Франсоа I по планове на Леонардо да Винчи) и „Шеверни“ (най-новият сред лоарските замъци, с прекрасно запазен интериор). Вечерта – настаняване в хотел в областта на долината на Лоара - Бурж, Монтлюсон, Виши или друго градче. Нощувка.
ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Ница. В късния следобед – пристигане в Ница. Настаняване в хотела. Разходка по “Променад де-з-англе”. Нощувка.
ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Венеция по маршрут НицаМонакоМилано - Венеция. По пътя - разглеждане на Монако и Монте Карло - Катедралата, Двореца на династията Грималди (отвън), Океанографския музей, Казиното. Около 22:00 ч. - пристигане в хотел в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо). Настаняване. Нощувка.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта - отпътуване по маршрут – Пунта Сабиони (Венеция) – ЛюблянаЗагребБелград - София. Нощен преход.
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН - Вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.
ДАТИ:

23.05.2017 - 1099 лв.
18.07.2017 - 1099 лв.
29.08.2017 - 1099 лв.
19.09.2017 - 1099 лв.
цена на възрастен в двойна/тройна стая - 1099 лв.
цена на човек в индивидуална стая - 1499 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни - 979 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 1010 лв.
ВАЖНО:
При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени. Възможно е през 2016 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.


0001

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Лято в чужбина - Франция |  Лято в чужбина - Париж

Избрани оферти