Начало / Екскурзии / Екскурзии - Женева

Лято 2017! ШВЕЙЦАРИЯ и АВСТРИЯ - самолетна екскурзия от София

Номер на оферта

/

192791

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- самолетен билет с летищни такси
- 6 нощувки със закуски
- водач-придружител от ТА
- екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Цената не включва:

- трансфери
- такси за вход и музеи
- билети за корабчета, градски транспорт и пр.
- медицинска застраховка по 2 лв на ден на човек
- лични разходи

Програма на пътуването

Екскурзии
ШВЕЙЦАРИЯ и АВСТРИЯ: Женева, Веве, Монтрьо, замъка „Шийон“, Берн, Люцерн, Цюрих, Вадуц, Инсбрук, Залцбург - самолетна екскурзия от София


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 23.05; 18.07; 05.09.2017
Цена: 1765 BGN

Женева, Веве, Монтрьо, замъка „Шийон“, Берн, Люцерн, Цюрих, Вадуц, Инсбрук, Залцбург

Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка в Женева, 1 нощувка в околностите на Женева, 1 нощувка в или в околностите на Берн или Люцерн, 1 нощувка в Цюрих, 1 нощувка в околностите на Залцбург и 1 нощувка в централно разположен хотел в Залцбург, богата екскурзоводска програма в Женева, Веве, Монтрьо, замъка „Шийон“, Берн, Люцерн, Цюрих, Вадуц, Инсбрук, Залцбург. Нощувките са в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с „Луфтханза” през Мюнхен или Франкфурт или с „Австрийските авиолинии” през Виена. Вътрешните трансфери в Швейцария и Австрия се извършват с автобус.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София за Женева през Мюнхен/ Франкфурт или през Виена. Пристигане в Женева (трансферът летище - хотел не е включен в цената на екскурзията). Настаняване в хотела. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН - Закуска. Екскурзоводска програма в Женева - панорамен тур из между-народния квартал – „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото – разходка по кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, известна в протестантския свят с това, че тук се е намирало училището на Калвин (от Северната й кула се открива прекрасна панорама към езерото, града, планината Юра и Алпите), къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”. Следобед – възможност за разходка с корабче по езерото. Настаняване в хотел в околностите на Женева. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване с автобус за Берн. Разглеждане на Веве (живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи, известно и като люлка на швейцарската шоколадена индустрия). Ще видите паметника на Чарли Чаплин на брега на Женевското eзеро, напомнящ факта, че в Корсие-сюр-Веве големият артист е живял от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Разглеждане на Монтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок, превръщащи Монтрьо и неговата околност в „швейцарския лазурен бряг”. Посещение на замъка „Шийон“, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Отпътуване с автобус за Берн. Пристигане. Разглеждане на Берн – стария град – „Баренплац”, „Марктгасе” (централната улица на стария град), Часовниковата кула, „Крамгасе”, Кметството, мечата яма, къщата на Айнщайн, Катедралата „Сен-Венсен” (Мюнстер), Бундесхаус (федералния дворец). Настаняване в хотел в околностите на Берн или Люцерн. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване с автобус за Люцерн. Разглеждане на Люцерн – стария град – Старото Кметство, „Хиршенплац” („Площада на елените”), Вайнмаркт (Пазара на вино), покрития мост „Спреуербрюке“ (Моста с мелниците), Йезуитската църква, покрития мост „Капелбрюке“. Отпътуване с автобус за Цюрих. Пристигане. Пешеходно разглеждане на града – Катедралата (Гросмюнстер), църквата „Фраумюнстер“, разходка по бреговете на р. Лимат и на Цюрихското езеро. Настаняване в хотела. Нощувка в или в околностите на Цюрих.
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване с автобус за Залцбург. Престой (около час) във Вадуц – столицата на Лихтенщайн. Разглеждане на Инсбрук – стария град – „Мария -Терезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, кулата „Щаттурм“, „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца „Хофбург“ (отвън), църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Вечерта – пристигане в хотела в околностите на Залцбург. Настаняване в хотела. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Залцбург: улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата „Св. Петър“, гробището „Св. Петър“, Катедралата, площадите “Капителплац”, “Домплац”, “Резиденцплац” и “Моцартплац”, градините на замъка „Мирабел“. Свободен следобед. Настаняване в централно разположен хотел в Залцбург. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за София. Полет ЗалцбургСофия през Мюнхен, Франкфурт или Виена (трансферът хотел - летище не е включен в цената на екскурзията).
ДАТИ и ЦЕНИ:

23.05.2017 - 1765 лв.

18.07.2017 - 1765 лв.

05.09.2017 - 1765 лв.

Забележка: Трансферите при пристигането и при отпътуването не са включени в цената.


ЗАБЕЛЕЖКА:

Трансферите при пристигането и при отпътуването не са включени в цената.
При посещение на Швейцария, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в швейцарски франкове, от България.
Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.
0001

Тагове

Оферти - Швейцария |  Оферти - Женева |  Екскурзии - Швейцария |  Екскурзии - Женева |  Лято в чужбина - Швейцария |  Лято в чужбина - Женева

Избрани оферти