Начало / Екскурзии / Екскурзии - Круя

Лято 2018! АЛБАНИЯ - обиколен тур - автобус от София, Варна, Бургас

Номер на оферта

/

221407

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 4 нощувки в хотели 3*: по една в Поградец, Дурес, Вльора и района на Саранда ;
- 4 закуски в ресторантите към съответните хотели;
- 4 вечери в ресторантите към съответните хотели;
- Туристическа програма в Тирана и Дурес;
- Транспорт с комфортен автобус;
- Екскурзовод на български език;

Цената не включва

Цената не включва:

- Доплащане за единична стая - 50 евро/ 98 лв.;
- Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 5 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 5 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 12 лв;
- Входни такси за туристическите обекти;
- По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

Екскурзии
АЛБАНИЯ - обиколен тур - автобусна екскурзия от София, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив


5 дни / 4 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 06.04; 03.05; 23.05; 09.06; 11.07; 06.09; 17.10.2018
Цена: 372 BGN

Поградец, Круя, Тирана, Дурес, Аполоня, Вльора, Саранда, Бутринт, Гурокастро

1 ден
София – Поградец
Тръгване от Пловдив в 05:00 часа от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург (заявява се и се заплаща предварително); 08:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“; 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Пристигане късно следобед в един от курортите на Албания, намиращ се на брега на Охридското езеро - Поградец. Поградец е част от списъка на Юнеско за Световното природно и културно наследство. Настаняване в хотел. Възможност за разходка по плажната ивица. Вечеря. Нощувка.
2 ден
Круя - Тирана – Дурес
Закуска. Отпътуване за Круя. Градът, чието име означава пролет, е известен като родно място на националния герой на Албания - Скендербег, живял в началото на XV в. Възможност за посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за Тирана. Панорамна обиколка на столицата на Албания. Преминаване през площад Скендербег и паметника на героя Георги Кастриоти, известен като Скендербег; джанията Етам бей; часовниковата кула; квартала Блок, Пирамидата - някогашен мавзолей на първия албански секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време за обяд, разходка в центъра на града или посещение на Националния исторически музей. Отпътуване за Дурес, разположен на брега на Адриатическо море. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден
Дурес – АполонияВльора
Закуска. Пешеходна обиколка на един от най-древните градове в Албания – Дурес. Градът е бивша столица, разположен на Адриатическо море и е най-голямото пристанище в Албания. Останките от римското минало на града тихо нашепват стари легенди. Разглеждане на амфитеатъра – един от най-големите и запазени на Балканския полуостров, с параклиса „Св. Астий“, останките от Византийската крепост с венецианската кула и археологическия музей. Отпътуване за древна Аполония – основана от Коринтяни, помнеща гласа на Юлий Цезар. Кратък престой за разглеждане и отпътуване за Вльора. Именно във Вльора се обявява независимостта на Албания от Османската империя. Днес градът е второто по големина пристанище на страната, както и предпочитан летен курорт за местните. Възможност за разходка в центъра. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
4 ден
Вльора – Бутринт – Саранда
Закуска. Отпътуване за Саранда – градът на четирдесетте светци, курорт с 290 слънчеви дни в годината и с неподправена екзотика, показващ другото лице на Албания. Най-южните албански земи са разположени на брега на Йонийско море. Някога тези земи са били част от византийската провинция Епир. Само на 15 километра на юг е разположен Бутринт - античен и средновековен град, чийто останки са в списъка на Юнеско за Световно и културно наследство. Селището възниква като гръцка колония на жителите на остров Корфу. По-късно става владение на Римската империя, където след приемане на християнството се сформира един от първите християнски центрове на Балканите. Възможност за посещение на археологическия комплекс. Настаняване в хотел в района на Саранда. Вечеря. Нощувка.
5 ден
Саранда – Гирокастро – София
Закуска. Отпътуване за Гирокастро - роден град на Енвер Ходжа. За първи път през 1331г. е споменат като Сребърната крепост. В непосредствена близост над града е разположена крепостта, която до ден днешен пази спомените от комунистическото минало на страната. Продължаване за България през Гърция. Пристигане в София и Пловдив(по заявка) късно вечерта.
Цена: 372 лева

Дати: 06.04.18* / 03.05.18* / 23.05.18*/ 09.06.18 / 11.07.18 / 06.09.18* / 17.10.18
За датите, отбелязани със звездичка е осигурено тръгване от:
Варна в 00:30 ч.(60 лв); Бургас в 02:30 ч.(50 лв); Сливен в 04:00 ч.(45 лв); Стара Загора в 05:00 ч. (40 лв) и Пловдив в 06:00 ч.(30 лв)
При запитване може да се ползва и еднопосочен трансфер!

Допълнителна информация за туристическите обекти:

- Входна такса за Националния исторически музей в Тирана - 200 леки;
- Входна такса за музея на Скендербег в Круя - 200 леки;
- Входна такса за етнографския музей в Круя - 300 леки;
- Входна такса за амфитеатъра в Дуръс - 300 леки;
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер
0002

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Круя |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Круя |  Лято в чужбина - Албания |  Лято в чужбина - Круя

Избрани оферти