Начало / Екскурзии / Екскурзии - Женева

Лято 2018! Очарованието на ШВЕЙЦАРИЯ - автобус от София и Пловдив

Номер на оферта

/

221979

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус
1 нощувка със закуска в хотел *** в Любляна / Постойна
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Милано
2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Базел / Люцерн / Цюрих
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Инсбрук
Пешеходни разходки в Лугано, Женева, Лозана, Люцерн, Цюрих, Шафхаузен и Инсбрук
Фотопауза при водопада на Рейн (входната такса се заплаща допълнително)
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3*) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
Комбиниран билет за въжената железница и алпийския зоопарк (12,5 EUR) в Инсбрук
Входна такса за музея "Швейцария в миниатюри" (19 CHF, за деца - 12 CHF)
Входна такса за водопада на Рейн (5 CHF)
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
Единична стая - доплaщане 355 лв.
Изкачване до връх Пилатус (с корабче и зъбчата железница) - 186 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист - 325 лв.

Програма на пътуването

Екскурзии
Очарованието на ШВЕЙЦАРИЯ - автобусна екскурзия от София и Пловдив


7 дни / 5 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 30.04; 27.05; 15.07; 12.08; 16.09; 14.10.2018
Цена: 777 BGN

Насладете се на прекрасна гледка и непокътна природа по време на това незабравимо пътешествие в сърцето на Швейцария.
ПловдивСофияЛюблянаЛуганоМиланоЖеневаЛозанаЦюрих – Шафхаузен – Люцерн – Пилатус – ИнсбрукСофияПловдив

ПРОГРАМА:

1 ден
ПловдивСофияЛюбляна ~980 km
4.00 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6.30 ч. от площад "Александър Невски", 7.00 ч. - автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.
2 ден
ЛюблянаЛуганоМилано ~660 km
Закуска. 7.30 ч. - отпътуване за Швейцария през Италия. Късния следобед - пешеходна разходка в Лугано - един от най-зелените градове в Южна Швейцария, разположен на езерото Лугано. По желание посещение на "Швейцария в миниатюри" - музей на открито, в който са представени над 120 модела на къщи, замъци, катедрали и други забележителности на Швейцарската конфедерация. Настаняване в района на Милано вечерта. Нощувка.
3 ден
МиланоЖеневаЛозанаЦюрих ~595 km
Закуска. 07.30 ч. - отпътуване за Женева - космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка (1 ч.): Цветният часовник - символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон, "Же д"О" - най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина; островчето на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин; Старият град с историческия площад "Бург де Фур"; Кметството и катедралата "Св. Петър" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Свободно време. Отпътуване за Лозана - столица на кантона Во и седалище на Международния олимпийски комитет. Пешеходна разходка по улиците на стария град до готическата катедрала от 12 век, призната за една от десетте най-красиви в Европа. Отпътуване за Цюрих. Настаняване в района на Базел / Цюрих / Люцерн късно вечерта. Нощувка.
4 ден
Цюрих – Шафхаузен – Люцерн ~150 km
Закуска. Отпътуване за Цюрих. Пешеходна разходка в Цюрих – най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център: улица „Банхофщрасе“, наричана „витрината на Европа“ – основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; паркът „Линденхоф“ – оазис на спокойствието в сърцето на Стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепение; църквите „Фраумюнстер“ и „Гросмюнстер“ – кратко завръщане във времето на Реформацията. Свободно време. Отпътуване за Шафхаузен. Пешеходна разходка в стария град. Фотопауза при водопада на Рейн. Отпътуване за Люцерн. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка: скулптурната композиция „Умиращият лъв на Люцерн“ – най-тъжното и вълнуващо парче камък в света според Марк Твен; Покритият мост с Водната кула – най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на Кметството и живописните площадчета в Стария град. Нощувка в района на Люцерн / Цюрих.
5 ден
Люцерн – Пилатус – Инсбрук ~310 km
Закуска. Свободно време в Люцерн на брега на езерото Фирвалдщетерзее или туристическа програма по желание – изкачване със зъбчата железница до връх Пилатус (тази допълнителна услуга не се предлага за дати на отпътуване 03.04 и 01.05). Отпътуване с корабче до ж.п. станцията Алпнахщад – най-стръмната зъбчата железница в света. Изкачване със зъбчатата железница до връх Пилатус. Връщане обратно до Кринс. Отпътуване за Австрия. Настаняване в района на Инсбрук късно вечерта. Нощувка.
6 ден
ИнсбрукСофия ~1385 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Инсбрук. Пешеходна разходка в столицата на провинция Тирол: Градската кула на Кметството - използвана от стражите, които следели за врагове, пожари и други опасности; Златната ложа - построена в чест на сватбата на император Максимилиан І и Бианка Мария Сфорца и катедралата "Св. Якоб" - построена през 18 век по плановете на бароковия архитект Йохан Якоб Херкомер. Свободно време. По желание - изкачване с въжена железница до 860 м н. в. и посещение на алпийския зоопарк, приютил около 2000 животни от 150 алпийски вида и голям сладководен аквариум. Отпътуване за България в 19.00 ч.
7 ден
СофияПловдив
Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" - късния следобед, в Пловдив на бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург"- вечерта.
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ - Ранни записвания до 15 януари 2018:

15.10.2017 - 777 лв.
01.04.2018 - 777 лв.
30.04.2018 - 799 лв.
27.05.2018 - 799 лв.
15.07.2018 - 799 лв.
12.08.2018 - 799 лв.
16.09.2018 - 799 лв.
14.10.2018 - 777 лв.

ОТСТЪПКИ:

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители - 50 лв.
Ученици и студенти - 20 лв.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Валутни курсове: 1 EUR = 1,017 CHF
За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Пловдив - София - Пловдив. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 24 лв в двете. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
0005

Тагове

Оферти - Швейцария |  Оферти - Женева |  Екскурзии - Швейцария |  Екскурзии - Женева |  Лято в чужбина - Швейцария |  Лято в чужбина - Женева

Избрани оферти