Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Есен в Рим със самолет, 29.09.2018 с водач

Номер на оферта

/

136555

Дати & цени

Цената включва

Last minute оферта (допълнителни места): 699 лв на човек в двойна стая
----------------------------------------------------------------

Цената е пакетна и включва:

-Самолетен билет София-Рим-София с директен полет на България Ер с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг.;
-Tрансфери летище-хотел-летище;
-4 нощувки със закуски в хотел Archimede 4* в центъра на Рим;
-Панорамна обиколка на Рим с екскурзовод на български език;
-Туристическа програма "Бароковите площади на Рим и фонтана ди Треви" с екскурзовод на български език;
-БОНУС: Туристическа програма "ПАНОРАМЕН АНТИЧЕН РИМ" с посещение на базиликата Сан Клементе (допълнително се заплаща по желание входната такса за посещение на криптата)с екскурзовод на български език
-Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания ''Армеец
-Водач на групата по време на пътуването и престоя.

Цената не включва

==>Ползване на слушалки по време на туристическата програма в Рим - панорамната обиколка на Рим и "Бароковите площади на Рим и фонтана ди Треви") - 3€ на човек (заплащат се при получаването им на място);

==>Градска такса: 6 € на човек на ден за хотели 4* (заплаща се лично от всеки турист на рецепция на хотела)

Допълнителни екскурзии по желание:
- "Ватикана, Ватиканските музеи със Сикстинската Капела и базиликата Св. Петър" - полудневна екскурзия с местен екскурзовод на български език (включва поименна резервация за бърз вход, входна такса, ползване на слушалки, местен екскурзовод): 85 лв. за възрастен при минимум 15 записани туристи; за деца и младежи под 18 г.: 65 лв.;

- "Магията на Тиволи" - полудневна екскурзия с местен екскурзовод на български език: 68 лв. при мин. 16 записани туристи (включва автобусен транспорт, местен екскурзовод; не включва входна такса за вила "Д`есте" - 8 € на човек, заплаща се на място)

- "Романтиката на Трастевере" с екскурзовод на български език: 39 лв. на човек при минимум 12 записани. Включва екскурзоводско обслужване на български език (включва обслужване от местен екскурзовод; не включва входни такси - няма задължителни)

- Посещение на галерия Боргезе - вариант по избор:
*Екскурзия „Шедьоврите на галерия Боргезе“ с местен лицензиран екскурзовод на български език (включва входна такса, такса резервация, екскурзоводско обслужване): 65 лв. за възрастен при минимум 15 записани туристи; Намаления: за европейски граждани 18-25 г. - 50 лв.; за европейски граждани под 18 г. - 35 лв.; Продължителност на посещението: 2 часа.
или
*Билет за самостоятелно посещение на галерия Боргезе с предварително резервиран час за вход (включва входна такса, такса резервация): 35 лв. за възрастен; 22 лв. за европейски граждани 18-25 г.; 8 лв за европейски граждани под 18 г.; Продължителност на посещението: 2 часа.;

- Посещение на Колизеума и Римския форум - вариант по избор:
* Екскурзия "Античен Рим" с местен екскурзовод на български език (цената включва такса резервация, входна такса за Колизеума, Палатинския хълм и Римския форум, местен екскурзовод): 56 лв. за възрастен при минимум 16 записани туристи; Намаления: за европейски граждани до 25 г. - 28 лв.; Продължителност: около 3 часа.
или
* Билет за самостоятелно посещение на Колизеума, Палатинския хълм и Римския форум (входна такса, такса резервация - възможност за ползване в два поредни дни след валидация): 34 лв. за възрастен; За европейски граждани под 18 г. входът е безплатен, но за този тип билети не може да се прави предварителна резервация за бърз вход

Застраховка "Отмяна на пътуване" - препоръчителна (покрива неустойки по пътуването, в случай на невъзможност за осъществяване му по здравословни или други причини)

Информация за входни такси за обекти, които се посещават по желание:
Входна такса за криптата на базиликата Сан Клементе: (10 EUR);
Входна такса за купола на катедралата "Св. Петър" (8 EUR);
Входна такса за вила "Д`есте" (8 EUR) в Тиволи;

Градски транспрот в Рим (1,5 € - еднопосочен билет, 7 € карта за 24 часа; 16.50 € за 3 дни)

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

Програма на пътуването

ЕСЕННА ЕМОЦИЯ В РИМ – САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ С ВОДАЧ И ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ С ПРОФЕСИОНАЛЕН ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК


ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕ: 29.09. - 03.10.2018 г.

====================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

Акценти:
==>Дата на заминаване: 29.09.2018;
==>Бр. нощувки: 4
==>Локация на хотела в Рим: ЦЕНТЪР (Термини)
==>Категория на хотела в Рим: 4*
==>Турове, включени в основния пакет: 3 (панорамна обиколка, Бароков Рим, панорамен Античен Рим)
==>Екскурзовод на български език: ДА
==>Водач от България: ДА
==>Трансфери от летището до хотела и обратно: ВКЛЮЧЕНИ
==>Чекиран багаж до 23 кг. на човек: ВКЛЮЧЕН


Ще останете очаровани от красотата на сградите и преплитащите се малки улички, от усмивките и от сърдечното отношение на местните хора. Завладяващата история на Вечния Град в съчетание с колоритния съвременен ритъм - неповторими мигове с аромат на гъсто италианско еспресо и вкус на домашно приготвена паста, пица, джелато...

=================================================================

ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА:

Hotel Archimede 4* - Хотелът е разположен в центъра на Рим, в непосредствена близост до централната метростанция "Термини" и автобусна спирка.

Старият квартал Монти, където гостите на Рим се наслаждават на чудесната местна кухня, е само на около 700 м.

До хотела има супермаркет, ресторанти, както и заведения за бързо хранене на ниски цени. Хотелът, носещ духа на ранния ХХ век, разполага със стандартни стаи, оборудвани със самостоятелен санитарен възел, минибар, климатик и LCD телевизор. На рецепцията гостите могат да използват безплатен интернет. Закуската е на блок-маса.


===============================================================

ПРОГРАМА

1 ден – 29.09.2018 (събота)

Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване за Рим с директен полет до летище Фиумичино в 07:25 ч.

Панорамна автобусна обиколка в историческия център на Рим с местен екскурзовод на български език (включена в цената) с фотопауза при площад "Венеция", откъдето започва известната търговска улица на Рим, Виа дел Корсо - Колоната на Траян с уникалните спираловидни релефи, величественият паметник на Виктор Емануил – олтарът на родината; Разходка до Капитолийския хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели", сградата на римската община, Капитолийските музеи. Фотопауза за панорамни снимки на Колизеума, Римския и Императорския форум.

Трансфер до хотела, разположен в центъра на Рим и настаняване.

Информационна среща. Свободно време.
Туристическа програма с местен екскурзовод на български език "ПАНОРАМЕН АНТИЧЕН РИМ" (включена в цената) - панорамно разглеждане на района около Колизеума - Императорския, Римския форум и посещение на базиликата "Сан Клементе", където се намира гроба на Константин-Кирил Философ (за криптата се заплаща входна такса в размер на 10 € на човек, на място)

Нощувка.



ДЕН 2 – 30.09.2018 (неделя)

Закуска.

Екскурзия "Бароковите площади на Рим и фонтана ди Треви" с местен екскурзовод на български език (включена в цената) - площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Моро и на Нептун; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от великите Bernini, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град (необходимо е ползване на градски транспорт).

Екскурзия по желание (с доплащане), следобяд: "Магията на Тиволи" – малкото средновековно градче, разположено на 30 км. от Рим, е някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте" (на място се заплаща входна такса - 8 € на човек), прочута със своите градини, включени в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Свободно време.
Нощувка.


ДЕН 3 – 01.10.2018 (понеделник)

Закуска.

Свободен ден.

Екскурзия по желание (с доплащане): "Ватикана - Ватиканските музеи със Сикстинската капела и базиликата Св. Петър" с местен екскурзовод на български език - разглеждане на богатите колекции от безценни произведения на скулптурното и изобразително изкуство. В комплекса се помещават 11 музея и 5 галерии с общо 1400 зали, някои от които с безценни колекции на световното изкуство. Ватиканските музеи са основани през 16 в. от Папа Юлий II. Първият експонат, изложен в музея, е скулптурата "Лакоон и синовете му", шедьовър от I век пр.н.е. Във Ватикана ще посетим емблематичната „Сикстинска капела”, където пред нас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от уникалните стенописи на Микеланджело (в Сикстинска капела до днес се провежда емблематичният избор на нов папа), четирите „Стаи на Рафаело”, Залата на географските карти (от XVI в.), Апостолската библиотека, Залата с гоблените и много други.

Следва посещение на базиликата Св. Петър - най-голямата християнска църква в света, която заедно с колонадата и площада пред нея образуват внушителен архитектурен комплекс. Възможност по желание за изкачване на купола на Св. Петър, откъдето се открива красива панорамна гледка към града - на място се заплаща входна такса 10 € на човек; изкачването е по стълби. (необходимо е ползване на градски транспорт).

Екскурзия по желание (с доплащане), следобяд: "Романтиката на Трастевере" с екскурзовод на български език. Трастевере е един от най-автентичните римски квартали с многобройни малки ресторантчета, наречени „траттории”, в които можете да опитате традиционната римска кухня.

Разходката ще ви запознае със средновековната история и изкуство на Вечния град. В църквите „Св. Мария в Трастевере” и „Св. Чечилия” се съхраняват великолепни стенописи и мозайки на Пиетро Кавалини от 1291 г., както и шедьоври на бароковата скулптора като „Св. Чечилия” на Стефано Мадерно. На площад „Трилуса” се издига паметникът, посветен на римския поет Ч. А. Салустри, известен с псевдонима Трилуса и прочут със своите сатирични стихове на римски диалект.

Ще прекосим и остров „Тиберина” – „митичният кораб на бога Есквилапий” и ще продължм нашето пътешествие в еврейския квартал на Рим.
Нощувка.


ДЕН 4 – 02.10.2018 (вторник)

Закуска.

Екскурзия по желание (с доплащане): "Античен Рим" с местен екскурзовод на български език – посещение археологическата зона, включваща вход в Колизеума, Римския форум и Палатинския хълм. Античните руини ще оживеят и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата.

Екскурзия по желание (с доплащане): "Шедьоврите на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език – уникалният музей е разположен в едноименния живописен парк и представя скулптурни и картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Бернини, Микеланджели, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др. (необходимо е ползване на градски транспорт).
Нощувка.


ДЕН 5 – 03.10.2018 (сряда)

Закуска. Освобождаване на стаите.
Трансфер от хотела до летището за директен полет до София в 09:25 ч. Отпътуване за България.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Начин на плащане:
Депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
29.09.2018 София-Рим (Фиумичино) 07:25 - 08:30
03.10.2018 Рим (Фиумичино)-София 09:25 - 12:15

ВАЖНО! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.


=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Рим

Избрани оферти