Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Лисабон - История, романтика и контрасти

Номер на оферта

/

189005

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Мадрид - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси, малък ръчен багаж до 10 кг. с размери 42x32x25 см
Трансфер летище - хотел - летище
1 нощувка със закуска в хотел 3* в централната част на Мадрид
4 нощувки със закуски в хотел 3* в централната част на Лисабон
Целодневна обиколка на Лисабон
?Целодневна обиколка на Мадрид
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

Чекиран багаж до 23 кг в двете посоки - 120 лв.
Допълнителни екскурзии и входни такси за туристическите обекти;
Трансфер от и до Вашия град
Лични разходи
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Допълнителни екскурзии:

Целодневна обиколка Синтра и Кабо да Рока - 35 €, за деца - 15 €
Целодневна обиколка Фатима и The Buddha Eden Garden - 30 €, за деца - 15 €

Програма на пътуването

1 Ден: Полет СофияМадрид

Полет от София за Мадрид с авиокомпания Wizz Air. Трансфер от летището. Настаняване в хотел. Нощувка

2 Ден: МадридЛисабон: 628 км.

Закуска. Отпътуване за Лисабон. Пристигане в Лисабон следобед и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

3 Ден: Лисабон

Закуска. Панорамна обиколка на града. Ще разгледаме Имперският площад, Манастира „Жеронимуш“, Кулата Белем - визитната картичка на Лисабон; Паметникът на Откривателите; напомнящата на Париж - Триумфална арка; Площад Росио - най-оживеното място на Лисабон; Авенида де Либердаде - който ще ви отведе до самия център на града; Асансьорът „Санта Жуста“ - построен в началото на миналия век, за да удиви посетителите с вида си и панорамната гледка към седемте хълма; Нощувка.

4 Ден: Лисабон

Закуска. Екскурзия по желание до град Синтра. Започваме с посещение на двореца „Пена”.Следва Кинта де Регалейра и Кабу да Рока. След това се спускаме по крайбрежието на океана до Кашкайш – древно рибарско селище, а днес лускозен курорт. След разходка из китното градче се отправяме към Лисабон, преминавайки през Ешторил и неговите градини, плажа Тамариз и крайбрежието на Атлантика с крепостите от времето на Наполеон. Връщане в хотела. Нощувка.

5 Ден: Лисабон

Закуска.Допълнителна екскурзия до Фатима – чудотворно място, свързано с явяването на Божията майка през 1917 г. Ще видим Базиликата, Колонадата, Параклиса на Дева Мария. След което се отправяме към The Buddha Eden Garden - уникално място за отдих и запознаване с културата и мистиката на Изтока. След отдиха ни в парка, се отправяме към Обидош. Градът е с много добре запазена стара част. Завръщане в Лисабон. Нощувка.

6 Ден: Лисабон - Мадрид: 628 км. / Полет Мадрид - София

Отпътуване за Мадрид. Следобяд пристигаме и се отправяме на туристическа обиколка из столицата на Испания. Ще видим „Вратата на Слънцето“ – площад Пуерта дел Сол, Кралският дворец , Пласа де Еспаня – ще се снимаме за спомен с безсмъртната двойка – Дон Кихот и верния Санчо Панса. Ще се насладим на красотата и историята на Гран Виа (Голямата улица). Преминаваме през улица Монтера – едновременно луксозна, модерна и малко упадъчна – за да пием по кафе на най-стария площад, Пласа „Майор“. Там най-вероятно ще станем свидетели на последния скеч от света на мадридските уличните актьори. Вечерта трансфер до летището. Излитаме за София в 21:05 ч. Пристигане в 01:35 ч.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Пролет 2024 - Португалия |  Пролет 2024 - Лисабон

Избрани оферти