Начало / Екскурзии / Екскурзии - Милано

Любляна, Милано, Венеция

Номер на оферта

/

225420

Дати & цени

Цената включва

транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
всички гранични, магистрални и пътни такси;
1 нощувка в хотел 3* в Любляна на база ВВ (вкл. закуска);
1 нощувка в хотел 3* в Милано на база ВВ (вкл. закуска);
2 нощувки в хотел 3* в района на Венеция на база ВВ (вкл. закуска);
екскурзоводска програма на български език във Венеция;
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД „Армеец“;
водач от ТА по време на пътуването и престоя.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии на място – по желание, както и входни такси на посещаваните обекти /ако има такива/;
корабче до центъра на Венеция и обратно – 22 евро (при минимум 20 записани туристи) с вкл. слушалки за екскурзоводските беседи във Венеция - 2 евро;
такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-3 евро на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 3-4 евро на турист на ден (в хотел 4*);
доплащане за медицинска застраховка "Травъласистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъласистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъласистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

С тръгване и от следните градове: Сливен, Н.Загора, Ст. Загора, Чирпан, Пловдив.

Цена на човек в двойна/ тройна стая: 545 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от София в 23:45 по маршрут София – ГКПП Калотина - Сърбия – Хърватия.

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане около обяд в столицата на СловенияЛюбляна. Пешеходна туристическа разходка и възможност за разглеждане на катедралата "Св. Николай", Кметството, фонтанът Робба, Централния пазар, Тройният мост над р. Любляница, която преминава през центъра на града, площад "Прешернов", църквата "Св. Франциск". Настаняване в хотел 3* в Любляна. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
ЛюблянаМилано – 560 км.
Закуска. Отпътуване за Милано. Отклоняваме се от нашия маршрут, за да посетим езерото Блед - „Перлата на Словения”. Островът на цар Блед, се е настанил в средата на ледниковото езеро и е спечелил със своя чар възхищението на посетители от цял свят. Езерото се намира на 50 км северозападно от столицата Любляна, в прекрасен планински курорт. Историческият замък датира от XVI век, построен е върху много твърда скала. Оттам се разкрива величествена гледка към курорта и провинцията.
Продължаваме към Милано – главният град на Северна Италия, известен с модните си къщи, автомобилните заводи „Alfa Romeo”, както и двата си футболни гранда - "Милан" и "Интер". Туристическа обиколка на Милано с посещение на Пиаца дел Дуомо с огромната катедрала в неоготически стил – „Дуомо”, Ла Скала, замъка „Сфорцеско”, църквата „Santa Maria delle Grazie”, където се намира „Тайната вечеря” на Леонардо да Винчи (само с предварителна резервация), Музея на науката и техниката, разходка по улица „Монте Наполеоне” и нейните разклонения за търговия на дребно с най- модните стоки, покритата галерия на Виктор Емануил II във форма на кръст, с остъклени тавани, където се намират най-известните магазини и заведения. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
МиланоВенеция 270 км.
Закуска. Отпътуване за Венеция. Панорамна обиколка на забележителностите на града с местен екскурзовод на български език, разходка по малките улички и през безкрайните мостове над каналите до моста Риалто – най–красивият мост във Венеция, разходка до площад „Сан Марко” с едноименната катедрала, Двореца на дожите, Мостът на въздишките. Мостът на въздишките е закрит мост, направен от бял варовик, построен през 1602 г., като има малки прозорчета с каменни решетки. Свързва старите затвори със стаите за разпит в Двореца на дожите. Наричан е Мост на въздишките, заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна,. Ще видим още Камбанарията – един от символите на Венеция, от която се разкрива величествена гледка към целия град, както и Канале Гранде – най–големият канал във Венеция и един от основните трафик коридори в града. Общественият транспорт по него се осъществява с водни автобуси, частни таксита или гондоли. (Пътуването с кораб до Венеция се заплаща допълнително.) Настаняване в хотел 3* в Лидо до Йезело, Венеция. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание посещение на островите Морано и Бурано - известни със своите фабрики за стъкло и дантели, или посещение на AQUALANDIA (http://www.aqualandia.it/) Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
ВенецияЗагребСофия
Закуска. Отпътуване за България. Кратка спирка в Загреб за разглеждане на главните забележителности на града - площад "Бан Йелачич"; Стария град; Катедралата; Кървави мост, църквата „Св. Марк”, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос.

СЕДМИ ДЕН:
Пристигане в София - сутрин.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Милано |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Милано |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Милано

Избрани оферти