Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бейрут

Екскурзия в Ливан - включени 4 екскурзии - полет от София

Номер на оферта

/

202028

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Истанбул – Бейрут – Истанбул – София с Turkish Airlines с багаж до 23кг.;
*Летищни такси;
*Трансфер при пристигане и заминаване с посрещане при пристигане;
*5 нощувки в хотел J Hotel & Spa 4* или подобен в Бейрут на база нощувка със закуска;
*4 обяда в ливански ресторант по време на туристическата програма с включена една безалкохолна напитка;
*Панорамна обиколка на Бейрут;
*Екскурзия до Бейдетин и Дейр Ел Камар с обяд;
*Екскурзия до Баалбек и Анджар с обяд;
*Посещение на Винарна Ксара;
*Посещение на Пещерата Джейта Грото и екскурзия до Хариса и Библос с обяд;
*Екскурзия до Сайда, Тир и Магдуш с обяд;
*Всички входни такси за обектите, посочени в програмата;
*Професионален гид по време на обиколките на английски или руски език /превод от водача на групата/;
*Водач от агенцията от България;
*Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро;

Цената не включва

*Изхранване, неупоменато в програмата;
*Разходи от личен характер;
*Застраховка „Отмяна на пътуване“ с включено COVID-19 покритие;
*Сервизно обслужване за шофьорите и за местните екскурзоводи (заплащат се задължително на място директно на тях) – общо 25$ на човек за целия престой;
*Виза;
*Доплащане за единична стая – 325 лева;
*Горивни такси;

Програма на пътуването

Екскурзия в Ливан

Програмата е с включени 4 екскурзии с всички входни такси и 4 обяда в ливански ресторанти по време на туристическата програма

София - Истанбул – Бейрут – Бейтедин – Дер ел Камар - Баалбек – Анджар - Ксара - Джейта Грото - Библос - Хариса - Саида – Тир - Магдуш - Бейрут - ИстанбулСофия

6 дни/ 5 нощувки със закуски и 4 обяда

ДАТИ И ЦЕНА на човек в двойна стая - Промоционална цена:
19.09 - 24.09.2023 - 2455лв.
30.10 - 04.11.2023 - 2455лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

-1-ви ден София - Истанбул - Бейрут
Среща на летище София за полет от София до Бейрут в 15:25ч. с прикачване в Истанбул. Пристигане на международно летището в Бейрут в 20:35ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Настаняване в хотел 4* в Бейрут. Нощувка.

-2-ри ден Бейрут – Бейтедин - Дер ел Камар
Закуска. Панорамна обиколка на Бейрут (Скалата Рауш, площадът на мъчениците и джамията Мохамад Ел Амин в Бейрут). Градът е построен върху скали, на място обитавано още от праисторически хора. През годините е бил засенчен от по-силните си съседи, но през първото хилядолетие преди новата ера започва да придобива по-голямо влияние. По римско време е колония на Римската империя, важно пристанище и културен център. По време на римската и византийска епоха се отличава със своята юридическа школа, чийто професори са помогнали за изработването на прочутия Юстинианов кодекс.
Градът е разрушен от земетресение през 551г., а век по-късно е завладян от араби мюсюлмани, и през 1109г. от кръстоносците. Остава под тяхна власт до 1291г., когато е завладян от мамелюци. През 1516г. започва 400-годишно османско управление. През 17в. е периодът на просперитет под управлението на емир Фахредин II. След разпадането на Османската империя и краят на Първата Световна Война, градът става столица на съвременен Ливан. Бейрут, с близо 1 000 000 жители, остава културния и търговски център на страната. Някои от основните му забележителности са: статуята на мъчениците, пазарите и сградата на парламента.
Отпътуване за Бейтедин. Посещение да двореца Бейтедин – той датира от началото на 19в. и е само на 43км. от Бейрут. Построен е от Емир Бехир II, който управлявал Ливан повече от 50г. Със своите арки, галерии и стаи, декорирани от художници от Ливан, Дамаск и Италия, тази сграда е модел на източната архитектура. Днес в двореца се помещава музей на оръжия, костюми и бижута, както и археологически музей и музей на византийските мозайки.
Отпътуване за Дер ел Камар на 35км. от Бейрут. В наши дни е типично ливанско село с исторически център, соук /пазар/, музей, джамия и църкви.
Връщане в Бейрут. Нощувка.

-3-ти ден Джейта Грото - Библос - Хариса
Закуска. Посещението ни започва с красивия финикийски град Библос, след което продължава с известните пещери Джейта с техните приказни пейзажи. Кратка почивка за обяд и обиколката ни продължава към Хариса (еднопосочен кабинков лифт) с панорамна гледка към залива Jounieh.
Пещерите Джейта Грото са сред 14-те финалиста за новите 7 чудеса на света. Това са едни от най-красивите пещери в света, на 20км. от Бейрут. Долната част на пещерата се посещава с лодки по пещерното езеро, дълго 623м.
Библос – населен още през неолита, Библос е сред най-старите финикийски градове. Владян от персийци, римляни, кръстоносци и османци, оставили отпечатък върху архитектурата на града. Библос е мястото, където е била създадена и първата линейна азбука – предшественик на всички съвременни азбуки, включително гръцка и латинска. Най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Тук е имало и култ към Адонис – богът олицетворение на умиращата и възкръсваща природа. Забележителностите са: крепостният замък и църквата, както и многото останки от миналото на града – от неолита до епохата на кръстоносците, красива джамия и множество кафенета и ресторанти. Обяд в местен ресторант.
Хариса – тук се намира светилището с голямата статуя на Дева Мария от Ливан и се открива красива панорамна гледка към залива Джуней. Връщане в хотела. Нощувка.

-4-ти ден Баалбек – Анджар - Ксара
Закуска. Обиколката започва с посещение на Баалбек (големият камък, Храмовете на Юпитер, Бакхус и Венера), последвано от Анжар, обяд и завършва с Ксара (дегустация на вино и посещение на пещерите).
Посещение на Баалбек – тук може да видите най-добре запазените останки от Римски храмове по тези земи. Храмовете посветени на Юпитер, Бакхус и Венера са от 1-3в. и са част от Културното наследство на ЮНЕСКО. В храмът на Юпитер 6 от 54-те огромни колони, които първоначално са ограждали светилището са оцелели до днес. Храмът има впечатляващ подиум и огромен правоъгълен двор, където са били правени жертвоприношения.
Отпътуване за Анджар, построен от Омайад халиф ал-Уалид Ибн Малек в началото на 8в. Зад здравите укрепления има останки от улици, 3 двореца, пазари, 2 хамама и джамия. Руините на древния град са пример за архитектура от времето на Омеядите и са част от Културното наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант.
Отпътуване за Ксара където ще посетите винарна и дегустирате едни от най-добрите вина. Връщане в хотела. Нощувка.

-5-ти ден Сидон – Тир - Магдуш
Закуска. Нашата обиколка започва с посещение на морския замък, Хан Ел Франдж и музея на сапуна в Сидон, след това некропола в Тир. Обяд и на връщане посещаваме Магдуш, където Света Дева Мария е чакала Исус, докато той е проповядвал в Сидон.
Отпътуване за Сайда /Сидон/ - третият голям финикийски град-държава. Името Сидон за първи път е споменато в текстове от 14в. пр. Хр. Своята златна епоха градът преживява през персийската епоха – края на 6в. – средата на 4в. пр. Хр. Сидон е бил открит град с културно влияние, включително египетско и гръцко. По време на персийския период Егейски скулптори са допринесли за близкия храм на Ешмун, бога на града. Той е асоцииран с Асклепий – гръцкия бог –лечител. След бунта си срещу персите и разрушенията през 351г. пр. Хр. градът никога не връща предишната си слава. По време на кръстоносците между 1110 и 1291г. добива престиж като втората от четирите баронии на Кралство Йерусалим. Днес руините от морския замък на кръстоносците и замъка Сен Луи все още могат да бъдат видени. От османския период е останала Голямата джамия, построена върху основите на сгради на кръстоносците и Хан ел Фран, построен от Фахредин II.
Отпътуване за Тир, град съществувал още през 3-тото хилядолетие пр. Хр. Първоначално селище на брега с островен град, около 10в. пр. Хр. крал Хирам е разширил селището и е построил 2 пристанища и храм на Мелкарт. Процъфтяващата морска търговия, колониите по Средиземноморието и боядисването с пурпурно е направил Тир много могъщ и богат град. През 6в. пр. Хр. жителите на Тир успешно успяват да се противопоставят на Новуходуносор в продължение на 13г., а Александър Велики го обсажда за 7 месеца и накрая го превзема като построява път от брега до острова. По римско време тук е построен прекрасен град. Останките от римските улици, арки, публични сгради, включително и един от най-големите хиподруми по това време, са едни от основните забележителности на Тир. През 1984г. ЮНЕСКО го вписва като световно наследство. Обяд в местен ресторант.
Посещение на Магдуш. Според християнската вяра, когато Исус е дошъл в Сидон, Дева Мария, която го е придружавала, е чакала Исус на върха на хълма, където днес е Магдуш. Тя е прекарала нощта в пещера, известна като Мантара или „Очакване“. Император Константин Велики е превърнал пещерата в светилище по молба на Св. Елена. Издигнал и кула в памет на Дева Мария, която била разрушена от голямото земетресение. По-късно крал Луи IX издигнал наблюдателна кула на същото място. Пещерата Мантара била случайно открита през 1726г. от овчар. Била открита и икона на Дева Мария от византийско време – 7 или 8в. от тогава пещерата е превърната в място за поклонение. 1860г. гръцката католическа църква става неин собственик и през 1880г. я превръща в светилище. Връщане в Бейрут. Нощувка.

-6-ти ден Бейрут - Истанбул - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до София в 15:35ч. с прекачване в Истанбул. Кацане в София в 20:25ч.

===================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

*Необходимият брой туристи за осъществяване на екскурзията е 15 човека. При по-малко записани, екскурзията може да се проведе, срещу допълнително доплащане.
*Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване

-Условия за записване и начин на плащане:
*Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 700лв. от цената на организираното пътуване в лева;
*До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;

-Необходими документи:
*Международен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане. Наложително е да няма виза или печат за влизане или излизане от Израел, в противен случай може да бъде отказано влизане на ливанска територия.
*Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

-Такси при прекратяване на договора от страна на пътуващия:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
*До 90 дни преди отпътуване – без неустойка;
*От 89 до 60 дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
*Прекратяване от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
*Прекратяване от 44 до 20 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
*При прекратяване от 19 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

*Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.88 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
*При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
*При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства е възможно програмата да претърпи промяна!
*Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпанията!
*Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Ливан |  Оферти - Бейрут |  Екскурзии - Ливан |  Екскурзии - Бейрут |  Майски празници - Ливан |  Майски празници - Бейрут

Избрани оферти