Начало / Екскурзии / Екскурзии - Копенхаген

Екскурзия - Копенхаген - Амстердам - самолет и автобус - 21.07.2018 г.

Номер на оферта

/

167054

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет София-Базел и Копенхаген-София с редовен полет на AK Wizz Air
* летищни такси
* малък салонен багаж с максимални размери 55 x 40 x 23 см
* автобусен транспорт по посочената туристическа програма
* 5 нощувки със закуски в хотели **/ ***
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужване на български език
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* регистриран багаж до 20 кг – 180 лв.
* трансфер от/до летище София за туристите от Хасково и Пловдив – 50 лв. /в двете посоки/
* Музея Ван Гог /входна такса и резервация/: възрастни 22 евро/43 лв., младежи до 18 г. – безплатно
* входните такси на посещаваните туристически обекти
* разходи от личен характер
* застраховка „отмяна от пътуване”

Програма на пътуването

Екскурзия – КопенхагенАмстердам

Маршрут: СофияЛюцерн – Колмар – СтрасбургБрюксел – Антверпен – АмстердамКопенхагенМалмьо - София

6 дни / 5 нощувки

ДАТА: 21.07. – 26.07.2018

----------------------------------------------------------------

ЦЕНИ:

Отстъпка 80 лв. от посочените цени за записвания до 31.08.2018 или до изчерпване на промоционалните места.

Възрастен в двойна/ тройна стая: 1195 лв.
Единична стая: 1545 лв.
Дете до 12 г. с двама възрастни: 1145 лв.

-------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 - 21.07.2018:
В 07:30ч. отпътуване от София за Базел /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/. Пристигане в Базел в 08:55ч.. Отпътуване и разглеждане на Люцерн - най-живописният и най-уютният швейцарски град. Ще започнем от Лъвския паметник като символ на смелостта и лоялността на швецарските наемни гвардейци, с основание наречен “най-тъжния паметник на лъв в света”. Ще се отправим към символа на Люцерн - закрития мост “Капелбрюке”- освен, че е един от най-красивите мостове, това е също и един от добре запазените дървени мостове в Швейцария, строен през 1333г. Впечатляват картините на покрива и близката до него Водна кула. Преминавайки над река Ройс по моста “Шпроер”, ще се разходим в Стария град с красиво изрисуваните къщи, криволичещи улички и уютни площадчета. Отпътуване за Колмар. Това красиво френско градче е разположено в сърцето на Елзас. Разходката в старата част очарова с разноцветните фасади на високите и тесни декорирани с греди къщи. Впечатляват старинните сгради на митницата, на Пфистер хаус. Удивление буди къщата със стоте глави със своята фасада от различни човешки лица и гротескни маски. Най-посещавана е родната къща-музей на Бертолди – авторът на прочутата Статуя на свободата в Ню Йорк. Катедралата „Св. Мартин“, освен с готическата си фасада от вогезки камък, впечатлява и с цветните си стъклописи. Най-голямо очарование има мястото, наречено „Малката Венеция“. Като красива цветна картичка са разположените около каналите приказни къщи с много цветя и зеленина. Нощувка.

ДЕН 2 - 22.07.2018:
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Страсбург. Градът е столица на областта Елзас. Той е разположен на бреговете на река Ил, сгушен в планината Вогезите и е вписан в списъка на ЮНЕСКО. Страсбург е седалище на няколко европейски институции - Съвета на Европа, Еврокорпуса, както и Европейския парламент, Европейския съд за правата на човека. По време на нашата пешеходна разходка ще разгледаме площада “Клебер“ – центърът на Страсбург, където протичат всички тържества на града, площада „Гутенберг”, носещ името на изобретателя на първата печатарска преса, направил истинска революция в книгопечатането. Ще продължим към старинната къща „Камерцел“, към една от най-старите аптеки в Европа - “Елен“, и ще се озовем пред внушителната Страсбургска катедрала „Света Богородица“. Ще достигнем и до най-очарователния квартал “Малка Франция“. По желание разходка с кораб по каналите на Рейн* /цената на корабчето не е включена в екскурзията: 17 евро/. Отпътуване и разглеждане на Брюксел – град на изкуствата, на комиксите, на Европейския съюз, на северната архитектура, на пържените картофки, на бирата и мидите. Главният площад „Гран плас“ е „най-красивият театър в света“ според Жан Кокто. Обкръжен е с красиви исторически сгради, принадлежащи на различни занаятчийски гилдии. Впечатляваща е сградата на старото кметство - „Отел де-Вил“ с красив флюгер от 15 век. Тук на всеки две години през август се подрежда известният огромен цветен килим. Няма да пропуснем един от символите на Брюксел - закачливата статуя на Манекен Пиз. Ще се разходим до закритите галерии „Св. Юбер” с множество кафенета и магазини, за да опитаме една от 100 вида бири или пралини от прочутия белгийски шоколад, да се полюбуваме на изделия от брюкселска дантела. Нощувка.

ДЕН 3 - 23.07.2018:
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Антверпен – един от най-красивите и запленяващи белгийски градове. Градът е известен като „Диамантения град“ и градът на Рубенс – тук се намира родната къща-музей на великия художник, неговото ателие и градината в която е творил и рисувал своите известни картини /вход: 10 евро/. Ще видим готическата Катедрала, където са четири известни картини в оригинал на Рубенс /вход: 6 евро/. Ще достигнем Кметството и площада „Брабо“, свързан с легендата за основаването на града. Отпътуване и разглеждане на Амстердам. Градът привлича милиони туристи заради уникалното съчетание на градския ландшафт с неговите многобройни канали и колоритни стари здания, обилната зеленина, отлична екология и широко известната толерантност на местните жители. Ще разгледаме централния площад “Дам” където е Кралският дворец, който е под морското ниво и е върху 11 000 пилони, върху които е построен и центърът на града. Ще отидем до Националния паметник на Освобождението, свързан с жертвите от Втората Световна Война и, разбира се, до Цветния пазар, от където можете да си купите най-различни лукувици и сувенири. А на площад “Рембранд” е пресъздадената от съвременни художници известна картина „Нощна стража“. Нощувка.

ДЕН 4 - 24.07.2018:
Закуска. Свободно време в Амстердам и възможност за посещение на някой от световно известните и значими музеи и галерии: музея Ван Гог, „Стаделик музеум“, „Рейкс музеум“, музея на Ане Франк или цветния пазар. Отпътуване за Германия. Нощувка в района на Хамбург.

ДЕН 5 - 25.07.2018:
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Копенхаген – една от най-красивите европейски столици. Един космополитен, но същевременно и уютен град. Ще видим статуите на Ханс Кристиан Андерсен и едно от от любимите места на туристите - Малката Русалка. Ще разгледаме Площада на кметството, ще се полюбуваме на градините “Тиволи”, ще се разходим по най-дългата пешеходна улица в света “Строгет“.Няма да пропуснем фонтана “Гефион”, кралския дворец “Амалиенборг”, двореца “Кристиансборг”. Вечерта отпътуване за Малмьо по шестнадесеткилометровия мост над протока Йоресунд. Нощувка.

ДЕН 6 - 26.07.2018:
Закуска. Разходка в централната част на Малмьо - наречен “перлата на Швеция“. Градът е изключително приятен, спокоен и зелен. Ще разгледаме малкия площад “Лила торг”, катедралата “Свети Петър”, площад “Сторторгет”. Трансфер до летището в Копенхаген. 16.20 ч. Отпътуване от Копенхаген за София. 19.55ч. - Пристигане в София /по желание трансфер от летище София до Пловдив и Хасково/ .

==============================================================

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Първа вноска 30 %, доплащане до 20 дни преди отпътуването.
* Програмата се осъществява гарантирано! Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.

==============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==============================================================

Тагове

Оферти - Дания |  Оферти - Копенхаген |  Екскурзии - Дания |  Екскурзии - Копенхаген |  Лято в чужбина - Дания |  Лято в чужбина - Копенхаген

Избрани оферти