Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хургада

Луксозен Круиз по река Нил от Хургада - ЕГИПЕТ, есен 2019!

Номер на оферта

/

229356

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси;
Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж 20 кг.;
Всички трансфери;
Екскурзия на Кайро – разглеждане на Пирамидите, Сфинкса и Националния Египетски Музей с включен обяд;
3 нощувки в Хургада в хотел 5* на база All Inclusive;
3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Луксор до Асуан;
1 нощувка в Кайро в хотел 5* на база закуска и вечеря;
Самолетен билет с директен полет от Асуан до Кайро;
Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб;
Обслужване от местни екскурзоводи придружени с водач от фирмата, който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и асистанс;
Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Напитките на борда на круизния кораб;
Лични разходи;
Бакшиши - в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на Круиза се дава задължително бакшиш на екскурзовода около $25 за целия престой;
Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно;
Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗД "Групама";
Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава)

Програма на пътуването

Чартърна програма с полети София-Хургада, Кайро-София

Цените за ранни записвания са валидни до 30.09.2019г.

Дати на отпътуване:
08.10.2019, 22.10.2019, 05.11.2019, 19.11.2019, 03.12.2019, 17.12.2019

ПРОГРАМА

Първи ден (вторник):
Хургада
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада изпълняван от BH Air с номер на полета BGH 2009 в 08:00 ч. Кацане на летището в Хургада в 09:50 ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел на база All Inclusive.
Вечеря и нощувка.

Втори ден (сряда):
Хургада
След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане:
Sea scope – лодка със стъклено дъно (EUR 35)
90-минутно приключение на борда на лодка, чието дъно е от стъкло и позволява да наблюдавате очарованието на подводния живот в Червено море, красотата на коралите и цветните рибки. Този тип екскурзия се препоръчва за деца и хора, които не умеят да плуват.
Giftun Island и шнорхелинг (EUR 30)
Морска разходка с лодка, изследвайки красотата и съкровищата на Червено море. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки,екипировка за шнорхелинг.

Трети ден (четвъртък):
Хургада
След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане:
Сахара Парк сафари (EUR 50)
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), а вечерта ще наблюдавате звездите с телескоп — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

Четвърти ден (петък):
ЛуксорЕсна – Едфу
Ранно сутринта отпътуване за Луксор. След пристигане предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските си папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II, близо до самите води на Нил. След разглеждане на забележителностите се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен комплекс в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки.
По обяд трансфер до 5* речен круизен кораб (на компанията Presidential Nile Cruises) на база пълен пансион и първи обяд на борда.
След обяд се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете (Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Вечерта продължаваме плаването по посока Едфу през Есна.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу.

Пети ден (събота):
Едфу – Ком Омбо – Асуан
Ранно посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Закуска. Свободно време за плаж на борда на кораба. Обяд. Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм – на Собек, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Отплаване за Асуан.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

Шести ден (неделя):
Асуан
Закуска. Посещение на Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Възможност за свободна разходка из колоритния Асуански пазар. Сутринта, срещу допълнително заплащане, ще имате възможността да посетите Абу Симбел или Автентично Нубийско селище. Обяд. Следобед започваме с посещение на Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

Седми ден (понеделник):
АсуанКайро
Закуска. Трансфер до летището в Асуан за полет до Кайро изпълняван от Egypt Air в 08:55 ч. Кацане на летището в Кайро в 10:20 ч. Посрещане от фирмата партньор на място. Екскурзия Кайро:
Еднодневна екскурзия на Кайро с включен обяд (включена в цената)
Екскурзията включва посещение на едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са изложени повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история.
След екскурзията на Кайро, настаняване в хотела на база закуска и вечеря.
Вечеря и нощувка.

Осми ден (вторник):
Кайро
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Кайро за директен чартърен полет за София изпълняван от авиокомпания BH Air с номер на полета BGH 2010 в 10:30 ч. Кацане на летището в София в 14:10 ч.

Важна информация: За пътуване до Египет се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.
Забележка: Посочените цени са ексклузивни за обявения период.
Минимален брой за осъществяване на програмата – 40
Необходими документи:
- международен паспорт
- няма визови, санитарни или други специфични изисквания

Тагове

Оферти - Египет |  Оферти - Хургада |  Екскурзии - Египет |  Екскурзии - Хургада |  Круизи 2024 - Египет |  Круизи 2024 - Хургада

Избрани оферти