Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хургада

Луксозен круиз по река Нил 2018 - ранни записвания

Номер на оферта

/

213147

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Хургада – София с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 7 кг ръчен багаж;
4 нощувки на база All Inclusive в хотел Hawaii Riviera Resort 5*;
3 нощувки на база пълен пансион на круизен кораб 5*;
Трансфер Хургада – Асуан – Луксор – Хургада;
Трансфер летище – хотел – летище;
Екскурзия до Луксор, Карнак и долината на кралете;
Екскурзия до Асуан – Високата стена, Големият язовир, Недовършеният Обелиск и храмът на Изида от о-в Филае;
Екскурзия до Ком Омбо и храмът на Собек;
Екскурзия до Едфу и храмът на Хор;
Панорамна обиколка на Хургада;
Безплатни чадъри и шезлонги на плажа и басейна на хотела;
Wi-Fi в общите части на хотела;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
Представител на туроператора с български език за целия престой.

Цената не включва

Целодневна екскурзия до Кайро и Египетските пирамиди с автобус – 170 лв. /85 лв. дете до 11,99 г.;
Badawya Vip –разходка из Сахара с ATV, джипове и езда на камили – 99 лв/ 59 лв дете до 11,99г.;
Посещение на Райският остров – с корабче – 99 лв. / 59 лв. дете до 11,99г.;
Доплащане за по луксозен хотел Steigenberger Aquamagic 5* или подобен – 90 $/ 45 $ за дете за 4 нощувки на All Inclusive;
Доплащане за All Inclusive по време на круиза – 160 $;
Туристическа виза (издавана на ГКПП, с валидност 30 дни) – 25.00 USD.

Бакшиши по време на круиза – около 35 $;
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.(Цените са калкулирани с параметри 600 $/ тон и 1 евро = 1.10 долара.)

Програма на пътуването

Ранни записвания до 20.12.2017г.

ПРОГРАМА

ДЕН-1 /Събота/

Среща на Терминал 1 Летище София. 07:30ч. Директен полет до Хургада. Кацане на Летище Хургада около 10:40ч. Панорамен тур на Хургада. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела.Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2 /Неделя/

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

Целодневно посещение на остров Райският остров
или

Свободно време или възможност за допълнитела екскурзия:

BADAWYA VIP – разходка из Сахара с ATV, джипове и езда на Камили с ориенталска вечеря или закуска и шоу програма.
Нощувка.

ДЕН-3 /Понеделник/

Закуска. Ранно отпътуване за град Асуан. По време на пътуването се спира за почивка. По обяд пристигане в Асуан. Трансфер до Кораба. Настаняване. Обяд.

Посещение на Високата стена, Големият язовир, храмът на Изида от о-в Филае и Незавършеният обелиск.
Вечеря. Нощувка на кораба, акостирал на пристанището на Асуан.

ДЕН-4 /Вторник/

Закуска. Ранно оплаване за Ком Омбо.

Посещение на Ком Омбо и храмът на бог Собек.
Връщане на кораба и отплаване към Едфу. Обяд.

Посещение на храмът на Хор.
Прибиране на корабът. Отплаване за Луксор.

Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 /Сряда/

Закуска. Слизане от кораба за посещение на Луксор.

Посещение на Луксор – древната столица на египетските фараони.
Обяд. Посещение на Карнак и храмовете на Луксор.

Вечерта вечеря. Нощувка на кораба, акостирал в Луксор.

ДЕН-6 /Четвъртък/

Закуска. Освобождаване на каютите. Трансфер до Хургада с луксозен автобус.

Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-7 /Петък/

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзии по желание:

Целодневна екскурзия до Кайро и Египетските пирамиди в Гиза.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-8 /Събота/

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Хургада за полет към България.

Забележка: Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Минимален брой за осъществяване на автобусните екскурзии 20 човека.

Препоръчваме предварителното заяваване на целодневна екскурзия до Кайро и пирамидите в Гиза

Минимален брой за осъществане на екскурзии от морски тип 10 човека

Екскурзия до град Луксор

Включена в цената

Посещение на Луксор – древната столица на египетските фараони. Това е мястото, където е бил древният град Тива. Разглеждане на останките от храмовите комплекси Карнак и Луксор.

Изумителният Храм на царица Хатшепсут – единствената жена-фараон. Посещение на Долината на царете с изключително красивите 62 гробници, Колосите на Мемнон и др.

Хиляди туристи от целия свят всяка година избират Луксор за своя ваканционна дестинация, за да се насладят на тези паметници на историята и архитектурата. Луксор е идеалното място и за онези, които са решили да посетят Горен Египет. В Луксор е й крайната спирка на корабните пътешествия по река Нил. Крайречният булевард на Нил в Луксор е идеалното място за бягство от жегите.

Екскурзия до Асуан – Високата стена, Големият язовир, Недовършеният Обелиск и храмът на Изида от о-в Филае

Включена в цената

На обяд пристигане в Асуан – най-южният град на Египет.Обиколката ще започне от Високата стена (High Dam) на язовир „Насър“. Високата стена е разположена на 7,3 km над завършената през 1902 година и неколкократно реконструирана Ниска стена, като увеличава значително обема на образувания от тези 2 стени язовир „Насър“. Основното предназначение на Асуанските язовирни стени е да ограничат язовира, чрез който да се регулира неравномерното течение на река Нил, предотвратявайки ежегодните разрушителни наводнения и създавайки запас от вода, която да се използва в земеделието при засушливи периоди. Те се използват и за основа на мощности за производство на електроенергия във водноелектрически централи. Изграждането им оказва значително влияние върху икономиката и културата на Египет. Туристическата обиколка продължава до недовършеният обелиск. Недовършеният обелиск е сред най-големите, създадени в древността. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е видял дневна светлина. Проектът е изоставен, заради появила се пукнатина в камъка.

В наши дни недовършеният обелиск може да се види в скалата, в която е бил изсечен. Това от своя страна предлага поглед към каменообработващите техники на древните строители. Знаците, направени от инструментите им, все още са видими, както и линиите, маркиращи местата, където е било сечено. Днес този ценен исторически артефакт е част от музей на открито. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.

Екскурзия до Ком Омбо и храмът на Собек

Включена в цената

Разглеждане на храмовете в Ком Омбо и Едфу, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Храмът Ком Омбо, наречен на Бога на Крокодилите – Собек, и бога на Соколите – Херу-Ур. Ком Омбо заема мястото на древния град Па-Себек или т.нар. владението на Собек, представляващ център, издигнат в култ на бога-крокодил Собек. Храмът Ком Омбо възниква в епохата след фараоните, като основите му са положени от Птолемей VI около 180-145 г. пр.Хр., а римската епоха е времето на неговото окончателно завършване. Характерна особеност на храма Ком Омбо е неговата симетрия спрямо главната си ос, като от двете страни на входния пилон са издигнати статуите на боговете. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите.

Екскурзия до Едфу и храмът на Хор

Включена в цената

След обиколката Ком Омбо екскурзията продължава към Храмът в Едфу. Храмът край Едфу е с наистина внушителни размери – с височина 36, ширина 79 и дължина 36 м.

Строителството на Храмът край Едфу е започнато през 237 г. пр.н.е., а е завършен двадесет години по-късно при династията на птолемеите в чест на Хор. Според преданията този каменен монумент е построен на мястото, където се е състояла митичната битка между Хор И Сет. Истината обаче е, че това е последният от поредицата издигнати храмове тук, като е завършен при Птолемей 12-и.

Основният строителен материал на храма е от пясъчник. Преди да бъде открит от пустинните пясъци са се подавали само пилоните на входа. Въпреки това за времето преди да бъде напълно разкопан опитни крадци са успели да отмъкнат някои ценни съставни части от светилището. Надписите по стените на древноегипетския паметник предоставят важна информация за езика, митологията и религията по време на гръко-римски период в Древен Египет.

Екскурзия до Кайро и Египетските пирамиди с автобус

170 лева/ 85 лева за дете (2-11,99) – при предварителна заявка

104 $ / 52 $ за дете (2-11,99г) – при записване на място

Отпътуване от хотела в 02:00ч.(през нощта). На 250 км. преди Кайро стоп пауза за почивка, свободно време за хапване и тоалетна. След почивката се насочваме за посещение на Музеят на Египет в Кайро. Снимките в музеят са позволени срещу допълнително заплащане без светкавица. В музеят са показани повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Египетски национален музей притежава колекция от 136 000 ценни експонати – от статуи и релефи до миниатюрни монети и амулети. Музеят е открит от Саид Паша през 1857 година, по предложение на френския архитект Огюст Мариет, като няколко пъти се мести, за да се установи накрая в самото сърце на Кайро.След посещение на музея, групата продължава към известните пирамиди в Гиза. Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидите са единственото чудо на древния свят, което е оцеляло почти непокътнато. Погребалната голяма пирамида на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Сфинксът е разположен наблизо, странна фигура с тяло на лъв, лице на човек и царска брада. Свободно време. Обяд в местен ресторант. (Напитките не са включени в цената).

Около 17:00ч. отпътуване към Хургада. Прибиране в хотела вечерта.

Цената включва: двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване и обяд.(Цената не включва напитки по време на обяда.)

Посещение на Райският остров – Paradise Island (разходка с корабче)

99 лева / 59 лева за дете (2-11,99) – при предварителна заявка

60 $ / 30 $ за дете (2-11,99г) – при записване на място

Разходка с моторна лодка до прекрасният Райският остров. Paradise остров е олицетворение на идеалното кътче за почивка и еко туризъм. Ще имате възможност да се насладите се на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, белоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. Разходката включва две спирки до коралови рифове. Възможност за плаж на острова.Обяд в ресторант на острова.Възможност за гмуркане около райските брегове на острова. Препоръчваме да носите с Вас: бански, фотоапрат, слънце-защитен лосион шапка, слънчеви очила, пари и аква обувки.

Цената включва: разходка с моторна лодка,обяд на острова ,шезлонги и чадъри.

Badawya Vip – Следобедна полудневна екскурзия из Сахара с ATV, джипове и езда на камили

99 лева / 59 лева за дете (2-11,99) – при предварителна заявка

60 $ / 30 $ за дете (2-11,99г) – при записване на място

Ще имате възможност да се насладите на разходка с АТВ из пясъчните дюни на Сахара.

След разходката с АТВ , приключенеито продължава с възможност за яздене на камила и типично ориенталско шоу.За тези от Вас ,които са избрали вариант за сутрешна разходка из Сахара ще бъде сервирана вкусна ориенталска закуска. За вечерният вариант на разходката е предвидена романична вечеря в ориенталски стил.

Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, разходка с АТВ, езда на камила, ориенталско шоу , закуска или вечеря с включени безалкохолни напитки.

Панорамна обилколка на Хургада

Включена в цената

Панорамна обиколка на известния курортен град Хургада. Ще имате възможност да посетите голямата джамия, Православната коптска църква. Аквариума в Стария град, магазини за лечебни масла, кожа и текстил. Хургада е основан в началото на XX век. Развитието си дължи и на международното летище Хургада. Градът е известен с водните спортове и активности, нощния живот и горещото време. Подводните градини на Хургада са едни от най-красивите в света. Могат да бъдат видени и при разходка с лодка с прозрачно дъно. В продължение на векове Хургада е била дом на различни рибарски общности и успява да се запази непроменена до 90-те години на ХХ век, когато туризмът открива това идилично селце. Тук ще видите широки плажове, простиращи се на километри покрай морето, и води, безопасни за практикуване на водни спортове.След панорамната обиколка ще разполагате със свободно време за шопинг и снимки.

Цената включва: Трансфер и екскурзоводско обслужване


Забележка: Цените са калкулирани 1$ = 1.65 BGN по официалният курс на БНБ към дата 07.11.2017

Допълнителна информация

Резервации:

Депозит 350 лв при резервация

Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa

Полетно разписание:

Превозвач: Bulgarian Air Charter

(часовете подлежат на препотвърждение)

София – Хургада – 07:30ч. – 10:40ч.

Хургада – София – 11:00ч. – 14:00ч.

Забележки:

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Минимален брой за провеждане на програмата 100 човека.

Групата се потвърждава до 30 дни преди отпътуване.

Туристическа виза се заплаща след кацане на летището в Египет – 25.00 USD.

Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум от 6 човека.

Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.

Тагове

Оферти - Египет |  Оферти - Хургада |  Екскурзии - Египет |  Екскурзии - Хургада |  Круизи 2024 - Египет |  Круизи 2024 - Хургада

Избрани оферти